Haberler

Hdp İstanbul Milletvekili Tuncel Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Artık savaş sınırın öbür tarafında değil, bu tarafa da gelmiş durumda" dedi.

Tuncel, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar sırasında Kobani'den (Ayn el Arap) atıldığı değerlendirilen ve bir eve isabet eden havan mermisinin düştüğü Büyük Kendirci Mahallesi'nde incelemede bulundu.

Tuncel, burada yaptığı açıklamada, havan mermisinin isabet ettiği bölgede 5 kişinin yaralandığını, 2'si çocuk 3 kişinin durumunun ağır olduğunu ileri sürdü.

Olayda ağır yaralananların sağlık durumu hakkında bilgi alamadıklarını savunan Tuncel, şöyle dedi:

"Artık savaş sınırın öbür tarafında değil, bu tarafa da gelmiş durumda. Türkiye Cumhuriyeti devletinin de bu konuda, kendi yurttaşlarını hedef alan bu saldırı karşısındaki tutumunu bekliyoruz. Köyün boşaltılması konusunun ise valiliğin bir kararı olduğu ifade ediliyor. Bizim çağrımız nedeniyle burada olan arkadaşlarımız var. Onlar ve köylüler ile diyalog içerisindeyiz. Onların can güvenliğinin sağlanması konusunda kendi üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Kobani Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

robin robin:

biseyi unutuyorsunuz sayin Tuncel, , , söz konusu olan kurdlerdir, , unuttunuzmu, , , !

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title