Haberler

Demirtaş: Cizre'nin Külleri Bütün Türkiye'ye Dağıldı

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'da İpekyolu Belediyesi tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Demirtaş burada yaptığı konuşmada, "İnsan evladı tarlada yetişmiyor. Herkesin evladı kıymetlidir. Çocuğunun üniformasına göre sevgi ve acı değişmez. Bu nedenle barışı dile getirmekten geri durmayacağız" dedi.

Demirtaş, İpekyolu Belediyesince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın yeryüzündeki bütün savaşların sonlanmasına ve barışın gelmesine vesile olmasını diledi.

"DURUMUN BU NOKTAYA GELMEMESİ İÇİN HER ŞEYİ YAPTIK"

Bütün kış boyunca Sur, Silopi, Silvan, Nusaybin, Varto ve Yüksekova'da yaşanan olaylara karşı çözüm üretmeye çalıştıklarını, durumun bu noktaya gelmemesi için her şeyi yaptıklarını savunan Demirtaş, "Elinde silah olanlara karşı devlet hukuk çerçevesinde ona karşı silah kullanabilir ama devlet bunu ihlal ettiği anda orada artık devlet yoktur. Elinde silahlı insanlar var diye bir kentin tamamını yıkamazsın." görüşünü ileri sürdü.

Kentleri el ele vererek yeniden inşa edeceklerini belirten Demirtaş, kentleri kendi kaderine terk etmeyeceklerini, insanların da başlatacakları kampanyalara güçlü destek vermesi gerektiğini öne sürdü.

"CİZRE'NİN KÜLLERİ BÜTÜN TÜRKİYE'YE DAĞILDI"

"Cizre yakıldı ancak Bodrum, Antalya, Alanya'nın durumu daha virane" diyen Demirtaş, şunları savundu:

"Oteller, sahiller, iş yerleri bomboş. Tarihin en büyük turizm krizi yaşanıyor. Cizre'nin külleri bütün Türkiye'ye dağıldı, ortaya bu tablo çıktı. Buna sessiz kalanlar bu suça ortak oldular. AKP, Suriye'de savaşın büyümesinin en büyük nedenlerinden biridir. Hiçbir konuda doğru politikayı üretemediler. Hepsinin sorumlusu olarak da bizi gösteriyorlar. Seçimi kazanamıyorlar. Seçimle alamayacakları belediyeyi operasyonla kayyum hareketiyle almak istiyorlar. Terör dediği zaman Batı gözünü kapatıyor. O nedenle 'dağa para gönderiyorlar' diye iftira atıyorlar. Müfettişler bütün belediyelerimizde teftiş yapıyor. Bizim belediyelerimiz 1 yıldır teftişte. Hiçbir alakası yok. Bunun hazırlığını yapıyorlar, gasp yoluyla el koymaya çalışıyorlar. Hiçbir haklılığı olamaz bunun. Buna izin verilmemesi lazım. Buradan Van Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, STK temsilcilerine sesleniyorum. Çıkıp açıklama yapmalılar. 'Burayı halk seçti, yerine memur atarsan çalışmayacağız' denilmesi lazım. Atayacağın memur seçilen belediye başkanının yerine geçebilir mi? Sizin iradenizi temsil edebilir mi? Her yerde güçlü sahiplenmenin olması lazım."

"İNSAN EVLADI TARLADA YETİŞMİYOR, ÜNİFORMAYA GÖRE SEVGİ VE ACI DEĞİŞMEZ"

Demirtaş, barış politikalarından asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, "İnsan evladı tarlada yetişmiyor. Herkesin evladı kıymetlidir. Çocuğunun üniformasına göre sevgi ve acı değişmez. Bu nedenle barışı dile getirmekten geri durmayacağız. Barış dediğimiz şey karşılıklı bir iştir." ifadesini kullandı.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına da değinen Demirtaş, "Dokunulmazlık meselesinde hiçbir şey gözümüzde değil. Bu ödenen bedeller karşısında bunu tartışmayız bile. Yüksekova'nın haline bakarız, orada ödenen bedeller karşısında bundan utanırız. Canımızı alsalar halkımıza borçlu gitmiş oluruz ama sizlerin de bu baskılar karşısında korkmadan yürümeniz lazım." diye konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş İpekyolu Türkiye Cizre Politika Haberler

500

Yorumlar (50)

pablo:

Özerklik ilan edip devleti sokmak istemiyodunuz cizreye devlet durup dururkenmi girdi oraya ne oldu özerkliğiniz yarıdamı kaldı alınsize özerklik.

46
4
yanıtYanıtla
WWWW:

SORUN YOK SELO DİĞER TERÖR İLLERİDE YANSINDA VARSIN BOŞ KALSIN OTELLER GEREKİRSE MORG YAPARIZ SİZE

37
2
yanıtYanıtla
4242:

allah sana güç versin kuvet versi bu mübarek ramazanda

7
25
yanıtYanıtla
end:

SENİNLE AYNI NEFESİ ALMAYALIM YETER, ÜLKE TERÖRLE ZATEN BUNDAN DAHA İYİ DEĞİLDİ HİÇ OLMAZSA ONURUMUZLA YAŞARIZ VE SELAHATTİN DEMİRTAŞ GİBİ HADDİNİ BİLMEYEN KÜSTAHLARIN EMPERYALİST ÜLKELER ARKASINA SIĞINMIŞ ŞIMARIK VELETLER GİBİ SÖYLEDİĞİ KÜSTAH SÖZLERİ DUYTMAK ZORUNDA OLMAYIZ. KAHROL PKK

13
1
yanıtYanıtla
ABDULLAH.:

Eğer sn Demirtaş Terorist ise Turkiye de teoristolmayan tek insan yoktur. Sallehedin demirtaş İstanbulda ve binlerce vatandaşin oyu ile seçilmiş bir Vekildir. ama sizin gibi ahmaklar sizin gibi küçük kafalılar zihinsel üzürlüler onun karalamak için terorist dersiniz. o Dünya uluslararası 2 bariş ödülü olan bir zat. Terorist deyip haklı uyutmaya çalişiyorsunuz. bu halk uyanır ve tek tek bunun hesabi sizden soracaktır.

yanıt6
yanıt13
dfgdfh:

mahmut

yanıt0
yanıt0
zaza:

la selo hala utanmadan konisin la git bavullari hazirla

10
4
yanıtYanıtla
anka:

gölge etme cekil bak atalarin dagilma seviyesine girdiler seni kim kurtaracak

10
3
yanıtYanıtla
anka:

sen sikinti etme nasilsa cezaevine gidecen al eline sazi mapushanelere günes dogmuyor

10
3
yanıtYanıtla
YÖRÜK.:

cici çocuk nerelerdesin sen en son almanyada boks maçında görmüştüm seni. . . . memleketin huzurunu kaçıran sen ve senin gibi vatan hainleridir cahil halkı devlete karşı dolduran fişekliyen senin gibileridir sizin bir an önce yok olmanız gerekir. .

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title