Haberler

Hdp 2. Olağanüstü Büyük Kongresi

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Kongresinde, "Bize Türkiye partisi öğütleyenlerin, Türkiye partisi olduğundan kuşku duymadıkları CHP ve MHP'den çok daha etkin bir biçimde bir ülke partisi olduğumuzu, ülke çapında faaliyet gösteren bir parti olduğumuzu göreceksiniz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, HDP Kongresinde, "Bize Türkiye partisi öğütleyenlerin, Türkiye partisi olduğundan kuşku duymadıkları CHP ve MHP'den çok daha etkin bir biçimde bir ülke partisi olduğumuzu, ülke çapında faaliyet gösteren bir parti olduğumuzu göreceksiniz" dedi.

HDP 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ahmet Taner Kışlalı Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Kongrede bir konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, partinin yeni bir döneme girdiğini belirterek, "Türkiye'nin geleceğe açılan kapısıyız derken bunu sırf kendimize övgü olsun, memnun olalım diye söylemiyoruz, bilinsin, hatırlatıyoruz. Çatışmasızlığa çok çabuk alıştık, sanki bu ülkede hiç kan akmamış, 40 binden fazla genç insan 0 yılda toprağa verilmemiş gibi olduk ama bilelim ve hatırlayalım. Son 1-1,5 yıldır yoksul emekçilerin oğulları tabutlar içinde köylerine dönmüyorsa, Türkiye'nin batısında meydanlar intikam çığlıkları ile Kürt kanı içmeye yemin eden fanatikler ile dolmuyorsa, tersine taraftar grupları Gezi isyanının itici güçleri arasında yer alabiliyorsa, Soma'daki madenci katliamının arkasından Amed'in, Dersim'in emekçileri on binlerce Kürt Soma'daki ölümler için sokağa çıkabiliyorsa Batman'da Egeli yoksulların hakkı için alanlarda insanlar hareket halinde ise bunlar kendi kendine olmuyor. Bütün bunlar hayatın bu yönde akması için bilinçli bir çabayı sürdüren, umuda yelken açtıkları için hakarete, dışlanmaya, horlanmaya kararlılıkla göğüs gerenlerin eseridir. Bize Türkiye partisi öğütleyenlerin Türkiye partisi olduğundan kuşku duymadıkları CHP ve MHP'den çok daha etkin bir biçimde bir ülke partisi olduğumuzu, ülke çapında faaliyet gösteren bir parti olduğumuzu göreceksiniz. Biz, ülke çapında faaliyet göstermeyi ve ülke halklarının her birinin evine ulaşmayı önemsiyoruz. HDP, 30 Mart seçimlerinde Türkiye'nin her yerinde aday gösterdi, her yerinden oy aldı. Faaliyetin çapından söz edeceksek bugün devlet partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisinden sonra Türkiye'nin en büyük alanında, her ilinde faaliyet gösteren ikinci parti biziz. İktidarın adayı olmamız bu yüzdendir" şeklinde konuştu.

HDP'nin halkı, halkın HDP'yi değiştirdiğini bildiren Kürkçü, "O Kürt, sizin bildiğiniz Kürt değil. İki duayı ezbere bildiğiniz için sizde bir hikmet görecek ya da onun devlette bir işini hallettiğiniz için sizin partinize oy verecek olan Kürt değil. O artık o yoldan gitmiyor. O artık yüzünü Türkiye'nin, dünyanın, Ortadoğu'nun emekçilerine çeviriyor. Türklere sadece ulusalcılığı, Kürtlere ise sınıf mücadelesini layık görenlere söylüyoruz, Kürtler bugün Ortadoğu'nun yükselen gücü, Ortadoğu'yu devrimci olarak değiştirecek olan en büyük dinamiktir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE HALKLARI, BARIŞ, ADALET VE ÖZGÜRLÜK İSTİYOR"

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de çok kritik bir dönemden geçildiğini kaydederek, "Türkiye halkları, barış, adalet ve özgürlük istiyor" diye konuştu.

Demokratik çözüm sürecini, bütün Türkiye halkları için olmazsa olmaz diye nitelendiren Tuncel, "Şimdi bu özgürlük yürüyüşünü Türkiye halkları ile buluşturma zamanıdır. O yüzden biz buradan hükümete bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Şimdi barış için niye duruyorsunuz? Yeni bir süreç başlatıldı. 2013'te Kürt halkı, Sayın Öcalan'ın başlattığı demokratik çözüm süreci bütün Türkiye halkları için olmazsa olmaz bir süreçtir. Şimdiye kadar diyordunuz ki muhalefet engeldir. Geçenlerde ana muhalefet partisi lideri Diyarbakır'a gitti ve 'Çözüm yasal bir zemine kavuşturulmalı' dedi. İşte önümüzde engel kalmadı. Buradan derhal bu sürecin yasal zemine kavuşturulması ve Türkiye'de Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümü konusunda somut adımların atılması gerekiyor. HDP olarak bunun öncülüğünü yapmaya aday olduğumuz, bunun sorumlusu olduğumuzu her yerde ifade ettik. Bu sürecin kalıcı barışa ulaşması için üzerimize gelen her türlü sorumluluğu yerine getireceğiz" diye konuştu.

Eş Genel Başkanlarının konuşmasının ardından HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın HDP kongresine gönderdiği mesajı okundu. Öcalan, mesajında kendilerine dayatılan her türlü milliyetçiliğe ve ayrılıkçılığa Kürt özgürlük hareketinin bütün bileşenleri olarak HDP'yi birlik arayışlarının sonucu olarak gördüklerini belirterek, HDP ile katılımcı her grubun daralmayacağı, aksine daha da büyüyüp kendisini daha fazla ifade etme şansı yakalayacağını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Ertuğrul Kürkçü Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title