Haberler

Kobani Halk Meclisi Başkanı: Başarıya Çok Yakınız

Güncelleme:

Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi, HDK 5. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Bir müjde vermek istiyorum. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 5. Genel Kurulu toplandı. Kongrede konuşan Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi ise "Başarıya yakınız ve burada bizlere bir müjde vermek istiyorum. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık" dedi.

"YENİDEN BAŞLAMA RUHU"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Kocatepe Kültür Merkezi'ndeki Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, HDK'nın yeniden başlama ruhuna sahip olduğunu, bunun da oluşumu güçlü kıldığını söyledi.

"Yaşamı üretme" iddiasıyla yola çıktıklarını belirten Yüksekdağ, "Çünkü karşımızda egemen siyasi yapı ve onun açığa çıkardığı toplumsal model, bir tüketme yapısı haline gelmişti. Uzun yıllar boyunca egemen siyasi anlayışın gerek baskıcı, otoriter yaklaşımı gerekse de sermaye ve zenginliğe dayalı sömürü anlayışı, bir tüketim zemini, bir tüketme yapısı oluşturdu" iddiasında bulundu.

"HDK 3 YIL ÖNCE YOLA ÇIKARKEN BİR ŞEYİ SEZDİ"

HDK'yı, doğudan batıya yeni yaşamın köprüsü olabilecek bir siyasetin adresi olarak gördüğünü kaydeden Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bundan 3 yıl önce HDK yola çıkarken 'Ben var olmalıyım' derken bir şeyi sezdi, bir şeyi gördü. Bu düzenin artık daha daha fazla tüketmekten fazla bir şey yapılamayacağını ve bu siyasi yapı ve iktidar anlayışı karşısında halkçı, demokratik bir siyasi anlayışın üretilmesi gereğini sezdi ve gördü. HDK, aynı zamanda başka bir şeyi sezdi, yeni yaşam için insanların, toplumun, ezilenlerin, isyanlarla ve büyük kalkışmalarla kendi iradesini ortaya koyacağını sezdi."

"HDK, POLİTİK PARTİ DEĞİL"

HDK Eşsözcüsü Ertuğrul Kürkçü, bugüne gelene kadar çok iş yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bir parti doğurduk, Türkiye'nin bütün siyasi dengelerini alt üst etmeyi başardık. HDK, bir politik parti değil politik partileri içinde barındıran, içinden politik parti çıkaran hareketler çokluğudur. Biz, halkın kendi kendisine yönetmesine yardımcı olmak amacıyla hareket ediyoruz. HDP ile HDK arasında hem bir örtüşme var hem de tanım ayrılığı var. Hayat politikadan ibaret değil her şeyi kapsar. Hayatta ne varsa oradan geçer HDK'nın yolu. Bu nedenle bizim işimiz HDP'nin işinden de ağır."

"SEYİT RIZA'YI ASANLAR ŞİMDİ PİŞMAN OLANLARDIR"

HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel de Dersim katliamına değinerek, "Katliamı yapanları 21. yüzyılda bir kez daha lanetliyoruz. Seyit Rıza'yı asanlar şimdi pişman olanlardır. Seyit Rıza'nın torunları ise dimdik ayakta. Ne Seyit Rıza'nın ne de Şeyh Sait'in torunları onları pişman etmediler" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı eleştiren Tuncel, "Erdoğan, ak saraylar yaparak kendi iktidarının ihtişamını göstermeye çalışıyor ama şunu unutuyor, ak saraya girdiği müddetçe halktan kopuyor" dedi.

"MÜŞTENUR TEPESİNİ VE BİRÇOK KÖYÜ GERİ ALDIK"

Kobani Halk Meclisi Başkanı Ayşe Efendi ise Kobani'de büyük bir mücadele verdiklerini belirterek, "Başarıya yakınız ve burada bizlere bir müjde vermek istiyorum. Müştenur tepesini ve birçok köyü geri aldık" dedi.

İŞİD'in bunu hazmedemeyip, Kobani merkezde intihar saldırıları düzenlediğini ve ev yakmaya başladığını anlatan Efendi, "Ama bizler mücadeleye devam ediyoruz. Kobane halkı, mücadeleyi daha da güçlendirmektedir" diye konuştu.

Genel Kurul'da yarın HDK eşsözcüleri ve genel merkez yöneticileri için seçimler yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Seyit Rıza Kocatepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: 18 Nisan Perşembe Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 18 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 18 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 18 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İZMİR'DE YANGIN MI ÇIKTI? İzmir'de ne oldu? İzmir'de nerede yangın çıktı? Resmi Gazete bugün (18 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 18 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi!
500

Yorumlar (35)

AlevimobilWeb@haberler.com:

helal ki ne helal kürtlere ha şöyle yobazları süpürün bıktık artık kürtler canlar cesaretlerine kurban onlar olmasaydı bugün ne alevinin lazın çerkezin abazanin romanın süryanin zazanın... bütün azınliklarin adları yok olurdu bu ülkede kürtlerle uğraşan kaybetti bilin

20
7
yanıtYanıtla
Bawer:

ağzına sağlık alevi yoldaş.

yanıt0
yanıt0
serhat Mobil-ANDROID:

bölgede işid e karşı savaşan tek güç Kürt ler...iki arap ordusunu yendiler kürtleri gecemiyorlar...

16
8
yanıtYanıtla
HRKMobil-ANDROID:

Akıllı olun beyler hava destekli operasyonlar kara harekatı olmadıkça başarılı olamaz,kara harekatını da yapmaya ancak TSK nin gücü yeter ama bununda bir bedeli olmalı, bayrağımızın altında insan gibi yaşayacaksınız

7
17
yanıtYanıtla
Deniz kayam@m.m:

Insan olmayan birisin insnliktan sozetmesi garip

yanıt3
yanıt0
adanalimuratmobilWeb@haberler.com:

Helal olsun kurtlere ne kadar cesurlar devlet olsalar nasil olacaklar tahmin edemiyorum

15
7
yanıtYanıtla
komik:

Iyi espri. . .

yanıt2
yanıt1
Zındık Kafir Yezit:

İnşallah Düşersiniz. . Hemde öyle bir düşün ki. bir daha ayağa kalkamayasınız inşallah. .

8
13
yanıtYanıtla
islam düşmanı IŞITMobil-ANDROID:

Işıt mısın nesim?. israile tek bir kurşun atmadınnnnn? Senden şüphelendimmmm.

15
2
yanıtYanıtla
kürşat reis:

Ulan adamlar parasını bile basmış siz hala kendinizi avutun. Abd bombalamadan önce niye giremediniz, sınırlardan kaçıp niye askere sığındınız? Savaş yürek işidir. Gideceksin göğüs göğüse çarpışacaksın. Varsa gücün kazanırsın, yoksa gücün başkalarından medet ummayacaksın.

5
11
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title