Haberler

Hasibe Sözmen: "Festivaller Kentlerin Prestijidir"

1.Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali'nin Gaziantep tanıtımında önemli rol oynayacağını ifade eden Kantara Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Sözmen, "Dünyanın her yerinde festivaller o kentlerin ve ülkelerin tanıtımındaki prestij"...

1. Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali'nin Gaziantep tanıtımında önemli rol oynayacağını ifade eden Kantara Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Hasibe Sözmen, "Dünyanın her yerinde festivaller o kentlerin ve ülkelerin tanıtımındaki prestij etkinliklerdir" dedi.

Gaziantep'in Türkiye'de ve dünyada tanıtımının yapılmasında ulusal ve uluslararası düzeylerdeki festivallerin önemli olduğuna dikkat çeken Kantara Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sözmen, "1.Uluslararası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali kentimizin tanıtımı için önemli bir misyon üstlenmiş, yurt içi ve yurt dışı katılımcılarıyla doğru hedef kitle üzerine yoğunlaşmıştır. Organizasyonun gerçekleşmesinde önemli adımların atılmasını sağlayan değerli yazarımız Ahmet Ümit ve Tahir Tekin Öztan'ı yürekten kutluyor, Gaziantep'e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"Turizmdeki en büyük hedefimiz Gaziantep'in sahip olduğu tarihi değerleri tanıtalar turlar için bu kenti önemli bir durak haline getirmektir" diyen Sözmen, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Konaklama sorunu önemli oranda giderilen Gaziantep'te bu gün 5 yıldızlı otellerden butik otellere kadar birçok seçenek bulunmaktadır. Kazıları devam eden antik kentlerin de hızla lansmanını yapmak zorundayız. Bu gün Antik Dülük Kenti, Karkamış Kenti, Zeugma, Zincirli, Sakçagözü, Yesemek ve onlarca antik kentimiz önemli turizm potansiyelidir. Turizm altyapısı güçlü olan bir şehir dünya turizminden de önemli pay alabilir. Ama bütün bunlar için tanıtım olmazsa olmazların başında gelir. Gaziantep düzenlediği festivalleri markalaştırmak ve bu festivalleri de uluslararası arenalarda tanıtmak zorundadır. 1. Uluslararası Şirehanı Yiyecek ve İçecek Festivali daha yolun başındayken markalama açısından önemli bir noktaya gelmiştir. Özellikle birçok ülkeden üst düzey katılımcının geliyor olması hedeflenen başarıya ulaşılması açısından önemlidir. Diğer taraftan onlarca usta gazeteci, TV programcısı ve köşe yazarı burada yaşayacakları her anı dakika dakika mutlaka kaydedecek ve döndüklerinde ekranlarından ve sütunlarından yansıtarak tanıtımını sağlayacaktır. Biz de Kantara Turizm olarak festivalin gerek organizasyonu gerekse de konukların en iyi koşullarda ağırlanabilmesi için üstlendiğimiz görevleri başarıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Gaziantep için hayırlı olmasını diliyorum." - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title