Haberler

Haşhaşiler Cennetin Anahtarını Ellerinde Sanıyorlar(dı)

Güncelleme:

Bize karşı çıkan ahiretini riske atıyor

Sızdığı Emniyet kadrosundaki "taltif"leri kendi çıkarları adına kullanarak vurgun yaptığı iddiası ile gözaltına alınan polis kardeşini aklamak için bir TV kanalının Ana Haber bültenine konuk olan Ekrem Dumanlı tuhaf açıklamalarda bulundu. Bazı gazete yöneticilerine yönelik ağzını bozarak "Fikir fahişeleri" diyen Dumanlı, taltif hırsızlığını ilginç sözlerle savundu.

Emniyet'teki 'taltif usulsüzlüğü' ile ilgili soruşturmada gözaltına alınan 17 polisten birinin Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın zanlı kardeşi Halil Dumanlı olduğu ortaya çıkmıştı. Konu ile ilgili olarak dün yaptığı açıklama ile iddiaları doğrulayan Dumanlı "Medyadan öğrendim, avukatından bilgi aldım, sadece o değil üst rütbeliler de gözaltına alınmalı" açıklamasında bulunmuştu.

17 Aralık darbe operasyonlarına imza atan Paralel Yapı mensupları ve sempatizanlarının dilinden düşürmediği "Haram lokma yemedik" sloganının koca bir yalandan ibaret olduğunun ortaya çıkması ile iyice köşeye sıkışan şebeke medyasının "savunma" haberleri yetersiz kalınca Ekrem Dumanlı yine dümene geçti.

Polis olan kardeşinin "çatır çatır haram yediği"nin ortaya çıkması üzerine "Fetullah Gülen'in bir gülüşüne tüm servetimi bağışlarım" diyen Akın İpek'in sahibi olduğu Bugün TV'deki haber programına konuk olan Dumanlı, birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

'BİZE KARŞI GELENLER AHİRETLERİNİ RİSKE ATIYOR'

Programda kendilerine karşı algı operasyonu yapıldığını öne süren Dumanlı, "Arkadaşlık yaptığımız insanlar 9 aydır Allah'a inançlarını, ahiretlerini riske edecek şekilde, bile bile insanlara iftira ediyorlar." dedi.

TALTİF HIRSIZLIĞIYLA SUÇLANAN KARDEŞİNİ BÖYLE SAVUNDU: POLİSLİK KARNESİ PEKİYİ

Son yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlı kardeşinin 22 yıldır polis olduğunu belirten Dumanlı, "22 yılda bir kerecik soruşturma geçirmemiş. Kaç iktidar geçti. Bu tür yalanlarla insanları yıpratmaya gerek yok. Sicili hem pekiyi, 12 kere takdirname almış." diye konuştu. Zanlı Dumanlı'nun aldığı takdirnamelerin de 'taltif'ler gibi "kıyak" olup olmadığı merak edildi.

'EVİ BİLE YOK, ARABASI NİSSAN'

Zaman'ın başındaki isim Dumanlı, zanlı kardeşi Halil Dumanlı'nın NATO'dan 2007'de üstün hizmet madalyası aldığını da söyleyerek, "Benim kardeşimin bir evi bile yoktur. Arabası 2005 model Nissan. Kaç kez değiştirmesini söyledim. 17 Aralık'tan sonra 3 kez sürgün ettiler kardeşimi." diye konuşarak "tek ceket" edebiyatını sürdürdü.

AĞZINI BOZDU: "FAHİŞELER!"

17 Aralık darbe oprasyonu öncesine kendilerini sövmeyen, kırmayan, yaftalamayan, nazik haberciler olarak sunan Zaman gazetesini yöneten Ekrem Dumanlı, programda ağzını fena bozdu. Star, Sabah ve Yeni Şafak gazetesi yöneticilerine "zenginlik-garibanlık yarışı" çağrısında bulunan Dumanlı, "Buyurun son 5 yıllık, 10 yıllık mal varlıklarımızı ortaya koyalım. Milyarder oldunuz ama satılık kalem olmak zorunda değilsiniz. Nargilelerini tüttürürken sabaha kadar, fikrin fahişesi mi olursunuz, zamparası mı olursunuz, beni ilgilendirmez. Ama iftira etmeyin." dedi.

'BİZ DAHA AZ ÇALDIK' DEMEYE GETİRDİ

Taltif vurgunu iddiaları ile ilgili hiçbir yalanlamada bulunmayan Ekrem Dumanlı, "Bir polis memuruna bir maaş taltif yapıldığı zaman 45 lira ile 70 lira arasında bir miktar yansıyor. Ayakkabı kutularında yakalananların yanında ya da İranlı'nın verdiği bir bahşiş değildir bu taltifler." diyerek "onlar daha çok çaldı biz az çaldık" şeklinde ilginç bir savunmada bulundu.

17 ARALIK'TAN BERİ SÖYLENEN GERÇEĞİ DİLE GETİRDİ

Ekrem Dumanlı, 17 ve 25 Aralık darbe operasyonları ile birlikte kamu vicdanının çokça dillendirdiği ancak Paralel Yapı'nın umarsız kaldığı şu ifadeleri de kullanması manidar karşılandı: "Hukuk herkese lazım. Hukuksuzluk yapan önünde sonunda yaptığının cezasını çeker. Burada değilse ahirette çeker."

Kaynak: AHaber.com / Güncel

Nissan Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title