Haberler

Harran'ın Tercih Edilme Oranı Yüzde 96

Güncelleme:

Harran Üniversitesi'ne tanınan 5 bin 150 kontenjana toplam gelecek öğrenci sayısı 4 bin 962 olarak açıklandı.

Harran Üniversitesi'nin programlara göre Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden gelen (ÖSYM) gelen öğrenci sayılarında üniversiteye tanınan 5 bin 150 kontenjandan toplam gelecek öğrenci sayısı 4 bin 962 olarak açıklandı.

Yüzde 96'lık bir dilimle tercih edilen Harran Üniversitesi, tercih edilmenin yanında, ülke ve bölge eğitiminde büyük bir misyonu üstlenip, bu alanda kendisinden önce kurulan birçok üniversitenin önüne geçtiği belirtildi.

Harran Üniversitesi'nin kendisini aştığını ifade eden Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesi'nin tercih edilen bir üniversite olduğunu ifade etti.

Birkaç bölüm ve program hariç tüm branşların yüzde yüz dolduğunu söyleyen Rektör Mutlu, kayıt yaptıracak olan öğrenciler, ek kontenjan, özel yetenek sınavları ve yabancı uyruklu öğrencilerle öğrenci sayılarının 20 bini geçeceğini söyledi.

Bu rakamın Şanlıurfa'nın gelişmesi, tanınması noktasında önemine vurgu yapan Rektör Mutlu, 01-05 Eylül tarihleri arasında Osmanbey yerleşkesinde yapılacak kayıt hazırlıklarının başladığını, gelecek öğrenciler için geçmiş dönemler de olduğu gibi öğrencilerin mağdur olmamaları ve üniversiteye çabuk ulaşmaları için şehirlerarası otobüs terminallerine danışma merkezi ve ulaşım aracı koyacaklarını söyledi.

2014 ÖSYS SONUÇLARINA GÖRE HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Lisans programlarını 2 bin 250 öğrenci tercih etti. Lisans programlarında 103 boş kontenjan kalırken, doluluk oranı yüzde 95,63 olarak belirlendi. Boş kontenjan programlar Fen Edebiyat Fakültesi; Fizik 10, Kimya 11, Mühendislik Fakültesi, Çevre Mühendisliği 33, Ziraat Fakültesi, Tarımsal Yapılar ve Sulama 15, Zootekni 15, Toprak bilimi Ve Bitki Besleme 19 öğrenci olarak açıklandı. Önlisans programlarını 2 bin 712 öğrenci tercih ederken boş kalan kontenjan sayısı ise 85 olduğu açıklandı. Önlisans doluluk oranı yüzde 96,96 olduğu belirlendi. Harran Üniversitesi'nin 2014-2015 eğitim-öğretim( ek yerleştirme sonuçları hariç) yılı içinde genel doluluk oranı ise yüzde 96,35 olarak açılandı.

2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA AÇILAN BÖLÜM VE PROGRAMLAR

Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde; Sosyoloji bölümüne 41 öğrenci alınacak. Devlet Konservatuvarı bünyesinde; Geleneksel Çalgılar bölümüne 6 öğrenci alınacak. Şanlıurfa Sağlık Hizmetleri M.Y.O. bünyesinde; Eczane Hizmetleri programına 20 öğrenci, İlk ve Acil Yardım programına 20 öğrenci alınacak. Birecik Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Dış Ticaret programına 40 öğrenci, Halkla İlişkiler ve Tanıtım (İÖ) programına50 öğrenci, Elektrik (İÖ) programına 50 öğrenci alınacak. Hilvan Meslek Yüksekokulu bünyesinde; Bankacılık ve Sigortacılık programına 50 öğrenci alınacak. Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Maliye Anabilim Dalı bünyesinde; Gayrimenkul Yönetimi ve Finansmanı Tezsiz Yüksek Lisans Programı ve Maliye Doktora Programına, Fen Bilimler Enstitüsü bünyesinde; Matematik Doktora Programına, Sağlık Bilimler Enstitüsü bünyesinde ise; Fizyoloji Programına Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi alınacak.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

İbrahim Halil Mutlu Harran Üniversitesi Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title