Haberler

Hamas, 24 Saatlik Ateşkesi Kabul Etti

Güncelleme:

Hamas, yerel saatle 14.00'te (TSİ 15.00) başlamak üzere, "24 saatlik ateşkesi" kabul ettiğini duyurdu.

Sabah saatlerinde İsrail Ordusu'nun, Hamas'ın saldırıları nedeniyle sona erdirdiği ateşkesten sonra bir ateşkes daha ilan edildi. Hamas sözcüsü, saat 14:00 itibariyle 24 saatlik insani ateşkes teklifini kabul ettiklerini duyurdu.

HAMAS KABUL ETMEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

İsrail dün 12 saatlik ateşkes ilan etmiş, gece yarısında da devam eden 12 saatlik ateşkesi 24 saat daha uzatma kararı almıştı. Hamas ise İsrail askerlerinin Gazze'den çekilmesini içermeyen hiçbir ateşkesi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Hamas'ın Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal ordusunun Gazze'den çekilmesi, vatandaşların evlerine geri dönmesi ve yaralıların sınırdan çıkartılarak tedavi edilmesinin sağlanmasını içermeyen hiçbir ateşkes kabul edilemez" demişti. İsrail de bunun üzerine Gazze'ye yönelik operasyonlarına devam edeceğini duyurmuştu.

4 FİLİSTİNLİ DAHA YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail, 'operasyona devam' açıklamasının ardından bölgeye saldırılara başlamış ve ilk belirlemelere göre dört Filistinlinin hayatını kaybettiği haberi gelmişti.

İSRAİL KABUL ETTİ

Hamas'ın ardından İsrail de BM'nin Gazze'de insani yardım yapılması için teklif ettiği 24 saatlik ateşkesi kabul etti.

İsrailli yetkililer yaptığı açıklamada 24 saatlik ateşkesi kabul ettiklerini fakat Hamas'ın saldırıda bulunması durumunda karşılık vereceklerini ifade etti. Açıklamada ayrıca ateşkes süresince Filistinlilerin açtıkları tünellere dair operasyonların süreceği bildirildi.

BM'nin insani yardım için ateşkes önerisi sonrası Hamas erken saatlerde yaptığı açıklamada ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İsrail Gazze Hamas Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

inanmayin:

siyonist medyasina... Habertürk`dede bir nasihatim var... Reuters`in her dagittigi haberi yayina sokmayin beyinsizler !!!!

20
1
yanıtYanıtla
Kurda Wan:

terörist hamas

0
21
yanıtYanıtla
'''' AĞIR ÇEKİM '''':

DİYOR Kİ VALLAHİ, BİLLAHİ, TALLAHİ... GÖRDÜM Kİ BİR KUŞ KOSKOCA BİR UÇAĞI DÜŞÜRDÜ...!!!

15
4
yanıtYanıtla
NEDEN ATEŞKES:

DURMASIN HAMAS !!! TOPYEKÜN TEMİZLESİN İSRAİLİ ÇOLUK ÇOCUK KADIN NE VARSA, KISASA KISAS.

12
4
yanıtYanıtla
Olcan:

bu Gazzeye boludan kayserıden komando tugaylarını gönderıcen bırtane flistinde bak yahudi Kalıyomu...bırakın bu ateşkes olayını besmele çekip savaşıcan.ölürsen şehıt olucan....savaşmaya Başla elını çekme gazze

7
8
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

HABERTÜRK SİYONİZME HİZMET EDİYOR HABERDE RAMAZANIN BAŞINDAN BERİ SANKİ HAMAS BİN KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ VE SANKİ HAMAS İSRAİL DE ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜ HAMAS İSRAİLİ VURMAYACAK BAŞLIĞI ÇOK AKILLICA UYANIN BİRAZ.. BİLİNÇ ALTINA VERİLEN MESAJA BAKIN...

9
1
yanıtYanıtla
MURATAdınız Yazın:

ISRAIL ISTESE BUTUN FILISTINI YOK EDER ISRAILIN ISTEDIGI FILISTINI DEGIL TERORI YOK ETMEK.FILISTINLI MUSLUMAN KARDES HALKI RAHAT ETSIN DIYE.HERKES ISRAIL GIBI OLSAYDI OCALAN SIMDI KEYIF ICINDE CEZAEVINDE OLMAZDI BIZIMDE O KADAR SEHDIMIZ OLMEZDI TERORIN KAFASINI BASTAN EZICEKSIN ISRAILIN YAPTIGI GIBI

4
6
yanıtYanıtla
MURAT:

FILISTINDE OLENLERIN TEK SUCLUSU VARSA ODA HAMASDIR.KENDI INSANLARINI HEDEF YAPIYORLAR NIYE HAMAS ATESKES YAPMIYOR ISRAIL FILISTINLILERI VURMAMAK ICI COK CABA VERIYOR AMA HAMAS KENDI INSANLARINI HEDEF GOSTERTIYO COCUKLARLA BERABER BUNUN NERESINDE ADALET MUSLUMANLIK KENDI INSANINI OLDURENMI YOKSA ISRAILE DEVAMLI HEDEF GORMEMEKSIZIN ROKET ATAN HAMASMI.HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR ISRAILDE YASAYAN TURK INSANLARINA SORUN BIRDE ISRAILE DUSEN ROKETLEI ANLATSINLAR SIZLRE

2
6
yanıtYanıtla
HASAN:

İpler şuan Hamas ın elinde

7
0
yanıtYanıtla
can:

Sende kimsin be Hamas

1
6
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title