Haberler

Halk Oylamasına Doğru - Eski TBMM Başkanı Şahin

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP'ye seslenerek, "1982 Anayasası'nın değişmesini defalarca söylüyordunuz. Siz Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na 'Bu darbe ürünü Anayasa değişmelidir.' diye bir taslak hazırlamadınız mı? Neden çocuklarımızın geleceğini bu Anayasa'ya sadık kalmakta görüyorsunuz? Bunu açıklayın." dedi.

AK Parti, MHP ve BBP Karabük il başkanlıkları tarafından Safranbolu ilçesinde "Evet" yürüyüşü düzenlendi.

Türk bayrakları ve "Evet" yazan dövizlerle gerçekleştirilen yürüyüşe, Şahin'in yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Belediye Başkanı Rafet Vergili, eski AK Parti Karabük milletvekilleri, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, MHP İl Başkanı Adem Kar, BBP yetkilileri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen açık hava toplantısında konuşan Şahin, halk oylaması için "evet" ve "hayır" kampanyası yürütenlerin birçok slogan ürettiğini ve bunlardan bazılarının "En güzel işler 'Evet' ile başlar", "Sistem bu ise patron millet, öyleyse 16 Nisan'da evet, evet, evet" olduğunu söyledi.

"Darbe ürünü Anayasa'ya 'evet' dediklerinin farkında değiller"

"Hayır" kampanyasını yürüten CHP'nin sloganından da bahseden ve hazırlanan bir afişi tarif eden Şahin, "Afişte bir genç kızımız var, bir güneş doğuyor, güzel bir portre. ve 'Geleceğim için hayır.' yazıyor üstünde. Bir çocuğa dedirtiyor ki CHP, 'Geleceğim için bu anayasa değişikliğine 'hayır' demem lazım.' Yani çocuklarımız bunu hazırlayan siyasi partiye göre geleceğinin daha iyi olması, daha mutlu yaşaması, insan hak ve özgürlüklerinin daha geniş anlamda yaşanabilmesi, demokrasi standartlarının daha da gelişebilmesi için mevcut darbe ürünü anayasaya 'evet' demesi lazım. Yani bu anayasa değişikliğinin kabul edilmemesi lazım. Çünkü aslında 'hayır' derken mevcut darbe ürünü Anayasa'ya 'evet' dediklerinin farkında değiller."

"En fazla gençlerimizin sahip çıkması lazım"

Mehmet Ali Şahin, CHP'ye şöyle seslendi:

"1982 Anayasası'nın değişmesini defalarca söylüyordunuz. Siz Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na 'Bu darbe ürünü Anayasa değişmelidir.' diye bir taslak hazırlamadınız mı? Neden çocuklarımızın geleceğini bu Anayasa'ya sadık kalmakta görüyorsunuz? Bunu açıklayın. Neden 'Bu darbe ürünü Anayasa'ya gençlerimiz sahip çıkarlarsa mutlu olacaklar.' diye söylüyorsunuz. 24 yaşına gelmiş bir gencimiz üniversiteyi bitirmiş, askerliğini yapmış, milletvekili adayı olmak istiyor, olamıyor. Çünkü seçilme yaşı 25. Şimdi gençlerimize dedirtiyorlar ki 'Buna hayır.' diyin. Gençlerimize '25 yaşının alında siyasete girmek istemiyorum.' dedirtiyorsunuz. Gençlerimiz böyle mi düşünüyor? Bu anayasa değişikliğine en fazla gençlerimizin sahip çıkması lazım."

"Türkiye hızına hız katacak, gücüne güç katacak."

Bakan Yardımcısı Ceylan da konuşmasında, anayasa değişikliğinin ülke için milat olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Artık yönetim sistemimiz parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçecektir. Bu sistemle Türkiye hızına hız katacak, gücüne güç katacak. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yıllardır çektiğimiz darbe girişimleri ve vesayet sistemleri ortadan kalkacak. Ülkemizde güven ve istikrar sağlanacak. Bu ortam içinde ülkemizin gelişmesi ve kalkınması hızlanacaktır. İnşallah 16 Nisan'da ülkemiz için yeni bir ufuk, yeni bir güneş doğacak."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Ali Şahin AK Parti Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title