Haberler

Halep'ten Türkiye'ye Kaçış Başladı

Güncelleme:

Erdoğan'ın, 'Kobani'yi bir yana bırakın' diyerek dikkat çektiği Halep'ten kaçış başladı. Esad ile IŞİD'in ölüm kıskacında kalanlar 'kurtuluş kapısı' Türkiye'ye koştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dikkatlerin Suriye'de IŞİD saldırısı altındaki Kürt kasabası Kobani üzerinde yoğunlaşmasını eleştirmiş, Suriye'de asıl tehlike altında olan kentin Halep olduğunu belirtmişti.

HALEPLİLER YOLLARA DÜŞTÜ

Suriye savaşının kilit kenti Halep'te yaşayanlar canlarını kurtarmak için yollara düştü. Kentte, Esad rejiminin kuşatması sonucu muhalifler zor durumda kalınca beklenen büyük göç dalgası ilk sinyallerini vermeye başladı.

SINIRDAN TÜRKİYE'YE GEÇMEYE ÇALIŞIYORLAR

Halep'te yaşayan Suriyeliler, hayatta kalabilmek için kaçmaya başladı. Birkaç parça eşyayla sınıra gelen mülteciler buradan Türkiye'ye geçmeye çalışıyor. Pasaportu olanlar Öncüpınar sınır kapısından Kilis'e geçiyor. Sığınmacılar, buradan da İstanbul başta olmak üzere çeşitli illere dağılıyor. Kilis'te yakınları bulunanlar ise yakınlarının yanına yerleşiyorlar.

Ancak pasaportu olmayanlar ise mayınlı alana gelerek ölüm tarlalarından geçiyor.

İLK DALGADA 100 BİN SURİYELİ SINIRA YIĞILDI

Kuşatma altında bulunan kentten Türkiye'ye yaklaşık 1.5 milyon insanın gelmesi beklenirken 3 gün önce başlayan ilk göç dalgasında yaklaşık 10 bin Suriyeli'nin Türkiye sınırına yığıldığı bildirildi. Esselame sınır kapısına 2 kilometre uzaklıktaki Sucu Kasabası'nda muhalifler tarafından oluşturulan güvenlik koridorunda yaklaşık 10 bin Suriyeli Türkiye'ye geçmeyi bekliyor.

"HALEP'TE SANKİ KIYAMET KOPUYOR"

Türk topraklarına ayak basan Mustafa adlı Suriye vatandaşı, yaşanan dehşeti şöyle antalıyor: Helep'te sanki kıyamet kopuyor. Varil bombaları atılıyor. Şu an Halep'te IŞİD, El Nusra, ÖSO, Tevhit Tugayı hepsi birbirleriyle çatışıyor. Bize Türkiye sahip çıktı, canımızı zor kurtardık.

ERDOĞAN, "ASIL TEHLİKE HALEP'TE DEMİŞTİ"

Fransa ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dikkatlerin Suriye'de IŞİD saldırısı altındaki Kürt kasabası Kobani üzerinde yoğunlaşmasını eleştirmiş, Suriye'de asıl tehlike altında olan kentin Halep olduğunu belirtmişti: "Kobani'yi bir yana bırakın, Halep tehdit altında. Kuzey Suriye'nin kalbidir Halep ve ne yazık ki orada koca bir tarih yok olmak üzere. PYD ancak 90 savaşçı peşmerge kabul etti. Dert burayı PYD'nin dışındaki bir güce kaptırmamak. Tek hedef bu... Suriye'de şu anda Halep de tehlikede. Halep'i düşünmüyorlar ittifak güçleri, Kobani'yi düşünüyor. Yani orada varsa yoksa Halep'tir. Sureyi'nin kuzeyi dediğin zaman Halep'i anlarsın ama bunlar Halep'i bir kenara koymuşlar, varsa yoksa Kobani diyorlar. Kobani'dekiler zaten hepsi geldiler ve biz de kabul ettik. Kapıyı da kapatmadık. Ama Halep'te şu anda geniş bir tarih yok oluyor. İnsanlar yarın orada aynı durumla karşı karşıya kalacak ve şu anda onlar orada son mücadelelerini veriyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Kobani Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (117)

HİDAYET:

GELİN GELİN CÜMBÜŞE GELİN :) İKİ SENEYE KADAR BURADA SURİYE GİBİ OLUR. . . . ALLAH AKP YE OY VERENLERİN BELANI VERSİN

34
21
yanıtYanıtla
banka avukatı:

az çarşaflımız vardı bıde ıhrac edıoz yenı turkıye dedıklerı bu olsa gerek ulkeyı arabıstana cevırdı bu akp

32
19
yanıtYanıtla
oooo:

memleketi bitirdin akp bitirdin lanet olsun sana oy verenede sanada

31
11
yanıtYanıtla
bursasporluyuz:

ya asker darbe yapacak yada iç savac cıkacak akp kendi sonunu hazırlıyor

35
6
yanıtYanıtla
atilla tanmobilWeb@haberler.com:

Hepsi bu erdogan zat.i yuzunden hain erdogan milletin ewlerini yiktin

30
10
yanıtYanıtla
türk:

tam ortalık mülteci çöplüğüne döndü. . . ALLAH TÜRK ü korusun ve yüceltsin ya RABBİM. . .

32
8
yanıtYanıtla
mehmet bahadır:

arap cumhuryeti olduk hayırlıoısun

34
5
yanıtYanıtla
1010:

türkiye suriyeden ve ıraktan gelenleri artık sınırdan içeri almasınlar. yeter artık dünyanın iyisi hep biz olmayalım. birazda birleşmiş milletler ve dünyanın kötülük etmekte baş belası süper gücü abd düşünsün.

32
5
yanıtYanıtla
burak:

başka ülkke yok tab türkiye tayyip oy için hepsini burya toplaı yakında devlet dairelerinde memur yapar maaş bağlar

28
9
yanıtYanıtla
MALATYALI:

GELİN GELİN SİZDE GELİN! TÜRKİYE TAM BİR GÖÇMEN ÜLKESİ OLDU! ÖNÜNE GELEN TÜRKİYEYE KOŞUYOR! ONDAN SONRA BAŞI SIKIŞIRSA YİNE TÜRKİYEYİ SUÇLUYORLAR!

32
5
yanıtYanıtla
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title