Haberler

Hagiad'a Katılan 21 Yeni Üyeye Rozet

Hatay Genç İşadamları Derneğine (HAGİAD) katılan 21 yeni üyeye düzenlenen törenle rozetleri takıldı.

Hatay Genç İşadamları Derneğine (HAGİAD) katılan 21 yeni üyeye düzenlenen törenle rozetleri takıldı.

HAGİAD Başkanı Aykut Özbuğday, Anemon Oteli'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, derneklerine katılan yeni üyelerle daha aktif ve başarılı çalışmalara imza atacaklarına inandıklarını söyledi.

Üyeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve yaşadıkları çevrede bir takım faydalı eserler tesis etmek amacıyla, aralarına katılan üyelerin dinamizm ve heyecanıyla birikimlerinin arttığını ve güçlendiğini ifade eden Özbuğday, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başta Avrupa olmak üzere dünyada yaşanan ekonomik sıkıntıların aksine dünyada hızlı büyümesini sürdüren iki ülke var. Bu ülkelerden birisi Çin diğeri de Türkiye'dir. Pek çok ülkede felaket senaryoları yazılırken ülkemiz 2012 yılı için yüzde 4,5 ile yüzde 6 arası bir büyüme beklentisi içerisinde yoluna devam etmekte, hem uluslararası sermayenin, hem de yatırımcıların dikkatini üzerine çekmektedir. Ülkemiz sahip olduğu zenginlikler ve potansiyelle mevcut dünyadan çok farklı bir tablo çizmektedir. Elimizdeki bu fırsatı çok dikkatli ve bilinçli bir şekilde değerlendirmeliyiz."

AB ülkelerinde gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 2'si olan Ar-Ge harcamalarının Türkiye'de sadece yüzde o,85 seviyelerinde olduğunu vurgulayan Özbuğday, Ar-Ge ve markalaşmaya daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini kaydetti.

Türkiye'de marka bilincinin yerleşmesinin sevindirici olduğunu belirten Özbuğday, "Artık her kesimden imalatçı, iş sahibi pazarlamada markanın değerini biliyor. Bunun en somut kanıtı geçen yıl ülkemizden yapılan 120 bin marka tescilidir. Bu sayı Avrupa'da bir ülkeden yapılan en büyük başvurudur. Marka kent Hatay konusu son birkaç yıldır canı gönülden desteklediği bir projedir. Ancak, bu noktada bir hususun altını bir kez daha çizmeden geçemeyeceğim. Burada çok güçlü bir marka değeri vardır ki o da Antakya markasıdır. Bizler bu markanın dünyadaki gücünün halen tam farkında değiliz" diye konuştu.

Özbuğday, aşırı yağışların sebep olduğu taşkınlarla ilgili olarak kapanan Hatay Havaalanın katkısını ve kazandırdıklarını son bir ayda daha net gördüklerini ve bu noktada yapılması gereken aşırı yağışlara karşı gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından HAGİAD'a katılan 21 yeni üyeye rozetleri ve plaketlerini, Hatay Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından verildi.

Etkinliğe Homend Antakya Belediyespor oyuncuları da katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Antakya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title