Haberler

Başkan Uyardı: Hafta Sonu Altın Alıp Mağdur Olmayın

Güncelleme:

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, tatil günleri kuyumcuların çalışmasının yasak olduğunu açık olanların altını pahalı sattıklarını söyledi.

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Özman oda binasında basın toplantı düzenledi. Açıklamasında bayram ve hafta sonunda kuyumcuların kapalı olması yönünde oda kararı bulunduğunu hatırlatan Odası Başkanı Özman, "Bazı kuyumcu esnafımız kurallara uymuyor dedi.

HAFTA SONU ALINAN ALTINLAR KONTROLSÜZ

Kuyumcuların vitrininde yer alan ürünleri ayar ve kalite yönünden kontrollerini her gün yapıyoruz. İstanbul'dan gelen ürünler elden geçiyor. Kontrol edemediğimiz bir nokta tatil günleri oluyor. Mağazalarda tezgah altında mal kalabiliyor. Tüketici ürünü aldığı zaman herhangi bir yere kontrol ettirme imkanı da olmuyor. Bayram tatillerinde pazar günlerinde dükkanlarımızı kapatıyoruz. Tatil günlerinde kuyumcuların kapalı olmasını denetleyecek kurum Büyükşehir ve İlkadım Belediyeleridir. Belediyelerimiz ve emniyet güçlerimiz bu işle ilgilenmiyor. Müsamaha gösteriyorlar ve bu müsamahadan dolayı bizim rahatsızlığımız var. Zabıtaların bu görevlerini eksiksiz yerine getirmelerini ve konunun üzerinde durulmasını belediye başkanlarından rica ediyorum." dedi.

TATİL GÜNÜ ALTINI PAHALI SATIYORLAR

Tatil günlerinde açık kalan kuyumcuların vatandaşları mağdur ettiğini söyleyen Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, "Tatil günlerinde açan esnaflarımız tüketicilere pahalı ürün satıyor. Bozdurdukları ürünleri kelepir fiyata alıyorlar. Kalitesiz ürün satma gayreti içerisine giriyorlar. Bize gelen şikayetlerde pazar günleri açık olan kuyumcuların vatandaşları istismar ettiklerini tespit ettik. Kendilerini uyardık, gerekli yerlere bildirdik, kural tanımaz insanlar bu kurala uymuyorlar. Tüketiciyi istismar ediyorlar. Vatandaşlarımız tanıdıkları esnaflardan alışveriş yapsınlar tatil günlerinde, 'Şu işimi göreyim' deyip açık olan esnaftan alışveriş yapmasınlar, kendileri üzülürler." diye konuştu.

ALTINA KREDİ KARTIYLA 4 TAKSİT İMKANI

Açıklamasında yapılan yasal düzenleme ile altın satışlarında kredi kartına 4 ay taksit imkanı getirildiğini belirten Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, yasal düzenlemenin Resmi Gazetede yayımlandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Samsun Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

murat efor:

istanbulda sektörün kalbinde biri olarak bir oda başkanının bu kadar saçma bir yorum yapabilecegini hiç düşünemezdim yani biri hafta sonu işsizlikten dükkanınını açarsa her gün elinde olan tezgahında olan altın ve mücevherler pazar günü sahte veya kontrolsüzmü oluyor avm lerde kuyumcular açık onlardamı sahte kontrolsüz altın veya fahiş fiyata satıyorlar böyle düşünceler çok gerilerde kaldı yazık halen bu tip düşüncelere makam ve mevki veriyorlar. . . .

9
2
yanıtYanıtla
hasanMobil-ANDROID:

başkana bak üyelerini kötülemis yerden yere vurmuş üyelerini. zorlami seçtiler bu başkanı acaba..

9
2
yanıtYanıtla
KELAYNAK:

İNŞALLAH ALTIN DAHA DA DÜŞER TÜM KUYUMCULAR KEPENG İNDİRİR:))KREDİ KARTIYLA ALTIN ALMAYIN ;ALTIN DÜŞÜŞ TRENDİNDE !!!

2
5
yanıtYanıtla
cihan kaan:

Normal değeri en fazla Gram olarak En fazla 50 TL olan 14 ayar bir altını üzerinde de en fazla 10 - 20 TL olan işçilik var siz fahiş fiyatlarla vatandaşa satın işçilik var diye hafta sonu alsan ne olur hafta içi alsan ne olur. bu ülkede vatandaşı en çok soyanlar ve vergisini vermeyenler emlakçılar emlak alt satçıları oto alım satımcıları ve sarraf denilen esnaflar bunlardan ne kadar uzak durursanız o kadar karınız olur

6
0
yanıtYanıtla
yakuza:

kel aynak kına yakacan galiba kuyumcular kepenk kapatınca

2
3
yanıtYanıtla
kapkara:

adam doğru söylüyor ama memlekete keriz çok. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title