Haberler

Hacı Ali Demirel Hayatını Kaybetti ! Ali Demirel Kimdir ?

Güncelleme:

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, hayatını kaybetti. Hacı Ali Demirel'in Isparta İslamköy'deki aile mezarlığına defnedilmesi bekleniyor. 9. Cumhurbaşkanı Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel'in vefat ettiği haberini, Güven Hastanesi'nde tedavi gördüğü odada aldı.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN KARDEŞİNİN AİLE MEZARLIĞINA DEFNEDİLMESİ BEKLENİYOR

Demirel'in kardeşi Hacı Ali Demirel, ileri yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı hayatını kaybetti. Hacı Ali Demirel'in defin günü konusunda aile içinde bir karar alınacak. Hacı Ali Demirel'in Isparta İslamköy'deki aile mezarlığına defnedilmesi bekleniyor.

YAHYA DEMİREL'İN BABASIYDI

Hacı , geçmişte 'daki ünlü Yükseliş Koleji'nin sahibi olarak anılıyordu. Hacı 'in oğlu , geçen yıl karaciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti. , 1975 yılında karıştığı hayali ihracat olayı ile olumsuz bir üne sahip olmuştu.

  <a class='keyword' href='/suleyman-demirel/' title='Süleyman Demirel Haberleri, Süleyman Demirel Haberi, Süleyman Demirel Haber'><strong>Süleyman Demirel</strong></a>'in Kardeşi Hacı Ali Demirel Vefat Etti

İşadamı. Süleyman Demirel 'in kardeşi. Demirel ailesinin kontrolünde olan Orma, Haymak, Terakki Kollektif, Kuştur, Göltaş ve Peraja-Coca Cola gibi şirketlerin ortağı. Süleyman Demirel'in başbakanlığı döneminde devlet bankalarında aldığı krediler kamuoyunda tartışıldı.

Dünya Kalkınma Bankası'ndan alınan 2.5 milyon dolarlık kredinin 1.2 milyon doları Demirellere ait Terakki şirketine verdiği öne sürüldü. Kamuoyunda hakkında tartışılan konular arasında usulsüz ihaleler, kaçak imar ve başbakan kardeşten destek gördüğü yer aldı.

Oğlu Yahya Demirel de hayali ihracatla adını duyurdu. Yahya Demirel, usulsüz teminat mektubu sağlamaktan 1 yıl 3 ay hapis yattı ve sahibi olduğu şirketleri baz morfin kaçakçılığından haksız vergi iadesine kadar bir dizi yasadışılıkla suçlandı.

Borçlarından dolayı Kasım 1999 ve Nisan 2000'de hakkında iki ayrı tutuklama kararı verildi. İstanbul Tarabya'daki yalısı kredi borcuna karşılık olarak İşbankası'na geçti.

Malki davasında Veli Sözdinler cinayetinde azmettirici olarark yargılandı ve Nisan 2000'de delil yetersizliğinden hakkında takipsizlik kararı verildi.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Süleyman Demirel Ali Demirel Isparta Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı soda yasaklandı mı? Beypazarı sodada bor mu var? Beypazarı açıklama yaptı mı? Barcelona-PSG maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Barcelona-PSG maçı şifresiz mi? 16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title