Haberler

Güntekin Onay: Hamit Neden Var

Güncelleme:

Spor yorumcusu Güntekin Onay, Brezilya hezimetini değerlendirirken "Hamit Altıntop 2 yıldır ne yaptı da milli takımda oynuyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Milli Takım, Saracoğlu'nda konuk ettiği Brezilya'ya dostluk maçında 4-0 mağlup olurken oynanan kötü futbol ve futbolcuların isteksiz tavrı Güntekin Onay'ın gözünden kaçmadı. Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, özellikle 2 yıldır hiçbir şey yapmayan Hamit Altıntop'un Milli Takım'a alınmasına ve dünkü maçta forma giymesine tepki gösterdi.

İşte Güntekin Onay'ın milli maç yazısı...

"TÜRKİYE'NİN BOY ÖLÇÜŞMESİ BEKLENEMEZDİ"

102 ülkeden 2 milyar kişi bu maçı izledi ve Türkiye'de futbol oynanmadığını gördü. Letonya'yı yenemeyen, İzlanda'ya 3-0 kaybeden, 2014 Dünya Kupası Elemeleri'nde grup dördüncüsü olan milli takımın zaten Brezilya karşısında rakibiyle boy ölçüşmesi beklenemezdi.

"7 OLMASA BİLE 5 ATAR"

Brezilya'ya kaybetmek belki normal ancak işin üzücü ve acı tarafı Brezilya'nın evimizde bize hiç sıkmadan, yürüye yürüye 4 atması. İddia ediyorum şu yürüyen Brezilya'yla Almanya yarın oynasa 7 olmasa bile 5 atar. Bizimkiler koşamadığı için Brezilya'da zaten koşmaya gerek görmedi, yürüye yürüye oynadı.

"NEDEN BU FUTBOLCULAR 3-4 MİLYON EURO MAAŞ ALIYOR DEMİYORUZ"

İşin bir başka acı tarafı da karşılaşmadan sonra herkes "Ne yapalım bizim gücümü bu, futbolumuzun kalitesi ve seyise bu" diyecek. Madem seviyemiz bu, çapımız ve kalitemiz bu, neden bu futbolcular 3-4 milyon Euro maaş alıyor demiyoruz.

"YERLİ DİZİ İZLER GİBİ FARKLI BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ"

Tamamen hayâl ürünü, hiçbir realitesi ve karşılığı olmayan, fiktiv bir futbol dünyamız var. Her geçen gün domestikleşen, dış dünyaya kapalı, uluslararası normlara uzak bir futbol ortamında kendi içimizde yerli dizi izler gibi farklı bir dünyada yaşıyoruz. Mesele Brezilya'ya yenilmek değil bu manteliteyle, bu düşünce yapısıyla maalesef bu işler düzelmeyecek. Arada çok büyük fark olduğu kesin.

"HAMİT NEDEN VAR!"

Bir de işin başka bir boyutu var. Hangi performans kriteriyle Hamit Altıntop milli takımda oynuyor. Her oyuncu tartışılır. Umut Bulut bile Galatasaray'da en azından 2 kez sonradan oyuna girip gol attı! Hamit Altıntop 2 yıldır ne yaptı da milli takımda oynuyor? En azından diğerleri iyi-kötü oynuyor.

"TÜRK SEYİRCİSİ CİN GİBİ"

Şükrü Saracoğlu Stadı bu sezon ilk kez doldu. Türk seyircisi vallahi cin gibi. futboldan anlıyor, neyi seyredip neyi seyretmeyeceğini de çok iyi biliyor. Brezilya gelmiş tribünler full. Sahaya bakınca kimin hangi seviyede futbolcu olduğunu da hemen kavrıyorlar.

Kazakistan çok zayıf bir takım. Artık o hale geldik ki onları bile yener miyiz diye düşünüyoruz. Brezilya'yla oynadık bir kez daha boyumuzun ölçüsünü aldık. Bari biz de Kazakistan'a boyunun ölçüsünü gösterelim.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Hamit Altıntop Güntekin Onay Türkiye Spor Haberler

500

Yorumlar (45)

Ali TürkogluMobil-ANDROID:

Turk futbolunun bu hale gelmesinin en buyuk nedeni Şikeci Aziz Yildirim ve Bir ise yaramayan Yidirim Demirorendir.

17
11
yanıtYanıtla
turkmobilWeb@haberler.com:

Aldiginiz para zikkim olsun.millet asgari ucrete 30 gun calisiyor.tabi futbola siyaset girerse boyle olur

21
2
yanıtYanıtla
Bu ülkede iki tane Fatih Terim Stadı varmobilWeb@haberler.com:

Başakşehir stadına kim Terimin adını vermişse Türkiye de o ve onun şürekası futbolu bitirmiştir Abdullah Avcı yı başımıza getiren ler milli takımı ve milli takım seyircisini bitirmiştit

20
2
yanıtYanıtla
HAKAN KARTAL:

BU DA HAMİT E TAKMIŞ. F. TERİM DAHİL TÜM SPORCULAR SÜPER YA, BİR TEK HAMİT KÖTÜ, PES BE.

6
12
yanıtYanıtla
Erdin Demirel:

Hepimiz bu yasli futbolculari begenmiyoruz bagzi futbolcularin bu takimda ne isi var diyoruz. Hakli olabilirsiniz. Peki siz takimi kursaniz nasil kaurardiniz merak ediyorum?

4
14
yanıtYanıtla
SEZO:

HAAAA BU ARADA MAÇI ANLATAN VE YORUMLAYAN KİŞİLEREDE SESLENİYORUM. NEYMİŞ SEYİRCİ DESTEKLEMİYORMUŞ, NEYMİŞ KARŞIMIZDA BREZİLYA VARMIŞ YENİLGİ KAÇINILMAZMIŞ. LA NEYİ DESTEKLİYECEN?BU MİLLİ TAKIM DEDİĞİNİZ PENDİKSPORADA YENİLİR BE. BOŞ KONUŞMAYIN BOŞ. DESTEKLENECEK TAKIM VARSA DESTEKLENİR.

17
1
yanıtYanıtla
Cem Başkan:

porshe, ferrari, gece kulüpleri, villalar, trilyonlar, sponsorlar İDDAA, ŞİKE, lar lar lar. . . bize de stress üzüntü boşa harcanmış bir milliyetçilik ruhu. YAZIKLAR OLSUN.

15
1
yanıtYanıtla
falçata:

adam haklı 2 yıldır hamit nerde ve ne yapmışki milli takımda ve ilk 11 de başka türkiyede oyuncumu yok kalmadı ayrıca bu oyun ve futbolla daha çok Avrupa şampiyonlarına dünya kupalarına gidemeyiz kimse umut vermesin görünen köy kılavuz istemez

16
0
yanıtYanıtla
Günah Keçisi:

Tek suçlu hamit değil mi? Yandaş medya yorum yaparken bari galatasaraylı fenerli beşiktaşlı diye tuttuğunuz takıma göre yorum yapmayın tv karşısında.

10
5
yanıtYanıtla
SEZO:

BİZ BU KAFAYLA DAHA ÇOOOOK HEZİMETLER YAŞARIZ. BAKIN SABRİYE, OYNAMADAN NASIL PARA BASIYOR SON MODEL ARABALARA, SEVGİLİSİNE NASIL HEDİYE EDİYOR. BİZDE BÖYLE, BİZDE OYNAMADAN PARA KAZANILIYOR. BİZDEKİLERİN ZATEN KARNI TOK. LAKİN BREZİLYA FUTBOLU BÖYLE DEĞİL, SOKAK ARALARINDA YOKSULLUK İÇİNDE YETİŞEN FUTBOLCU BUNLAR. ZİRBEYE GELSELER BİLE KARINLARI ANCAK DOYUYOR. FUTBOL AHLAKI, DİSİPLİNİ, AKLI GENLERİNDE VAR. BİZ UMUTLA, HAMİTLE, BURAKLA, TOPALLA, VOLKANLA, GÖKHANLA BİR YERE VARAMAYIZ. ARTIK DÜNYA FUTBOLUNDA İLK BAŞI SÜRAT OLMAKLA BİRLİKTE TEKNİK VE FİZİK ÇOK ÖNEMLİ. HA VALLAHİ BİLLAHİDE BİZ BU TAKIMLA ASLA BİR YERE VARAMAYIZ. BEN AVRUPA TARZINA YAKIŞAN BİR FUTBOLU ANCAK ARDADA BİRAZ GÖRÜYORUM. HAYIR DEMEYİN!BİRDE O OLMASA İŞİMİZ DAHA BERBAT. GOL ADAMLARIMIZ DEDİĞİMİZ TOPÇULAR BELEŞ BEKLEMEDE KİMSEYE TAVİZ VERİR GİBİ DEĞİL. KİŞİSEL BECERİ HİÇ YOK. BU TAKIM DEĞİŞMELİ, İŞTE O KADAR.

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title