Haberler

Rum Kesiminden Türkiye'ye AB Tehdidi

Güncelleme:

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz araması yapmasının ardından Türkiye'nin AB müzakerelerini engelleyeceklerini açıkladı.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin en yüksek karar organı olan Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi, dün Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Güney Kıbrıs Rum Kesimi Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin yasal olmayan bir şekilde doğalgaz araması yaptığını savunarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olması için devam eden müzakerelere müdahale edeceklerini söyledi.

BAŞKAN, AB LİDERLERİYLE GÖRÜŞECEK

Hristodulidis, Güney Kıbrıs Rum Kesimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in de AB liderleriyle görüşmesinde bu konuyu ele alacağını dile getirdi.

BM'YE DE ŞİKAYET EDECEKLER

Türkiye'yi BM Güvenlik Konseyi'ne ve BM Sekreterliği Deniz Hukuku ve Okyanuslar Müdürlüğü'ne de şikayet edeceklerini kaydeden Hristodulidis, BM'nin bu konuda yasal olan prosedüre göre hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile KKTC arasında yürütülen müzakereler, bu ayın başlarında Türkiye'nin gaz arama planlarını ilan etmesiyle askıya alınmıştı. Geçtiğimiz günlerde Anastasiadis de, birkaç gün içinde yapılması planlanan BM aracılığıyla uzlaşma görüşmelerine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nikos Anastasiadis Kıbrıs Rum Kesimi Avrupa Birliği Türkiye Dünya Haberler

500

Yorumlar (72)

atif:

rumlar turklerden korkak anca arkalarindan konusur savasci ruhlari yoktur bir kasik suda bogariz onlari akili olsunlar

41
3
yanıtYanıtla
köylü:

artık AB yi kim tikler. . . . AB bitti. . . alın AB nizi başına çalın. yeni dönem Türk-İslam Birliği

39
2
yanıtYanıtla
ezik turkler:

daha kucucuk rum kesimi ile bas edemiyorlar ahahaha

11
19
yanıtYanıtla
58 li:

arkadaş benim anlamadıgım nokta diger devletler akdenizde dogalgaz aradıgında sorun olmuyorda Türkiye arayınca bu kafirlere ne batıyor

20
0
yanıtYanıtla
tastan:

ulan bir avuc sunuz horozlanmayın işid e söyleriz ha

16
4
yanıtYanıtla
halo dayı:

acaba anket yapılsa türkiyenin kaçta kaçı ab yi isterki tehdit ediyo

18
1
yanıtYanıtla
Haknas:

Ancak Hava Atarsınız Ancak Slogan Atarsınız Ancak dağlara Ne Mutlu Türküm Diye Yazarsınız Başkada birşeye yaramazsınız. . . Sizler Eziksiniz Ezik. . Kürtler Sayesinde Ayaktasınız Sizler Kürtler Acısından Kredinizi Bitirdiniz Egerki Kürtlerle Kardeş olsaydınız Dunya Size Birşey Diyemezdi Ama Bugun Rum Kesimi Bile Tehdit Eder olmuş. . . Daha Bunlar İyi Günleriniz. . : )) Ama Cok Güldüm Hemde Sesli: ))

5
11
yanıtYanıtla
Deniz:

350 mılyonluk avrupa pazarınızz sızın olsun dogalgaz aranmalı

13
1
yanıtYanıtla
BIR TURK CIHANA BEDELDIR:

BEN AB BIR ULKEDE YASIYORUM AVUSTURYA AVRUPA BIRLIGINE GIRMEDEN ONCE COK GUZEL YASAM SARTLARI VARDI AMA AB YE GIRDI BURASI AFRIKADANDA KOTU OLDU MILLET ACLIK SINIRININ ALTINDA YASIYOR TABI AB OLMASAYDI YUNAN VE KIBRIS RUM KESIMI IFLAS ETMISTI O AYRI MESELE BEN BIR TURK VATANDASI OLARAK AB YE KARSIYIM

11
2
yanıtYanıtla
kahta semsur:

artik oyle eskisi gibi araplari kurdleri savasa goturemezsiniz , bin yildir kurdleri ve araplari arnavutlari ve bosnaklari asker iolarak kullandiniz, ama bitti , biz kurdistani kurduktan sonra , bir avuc askerle gider yunanlilarla savasirsiniz, laik imaninizla, , bji kurd ukurdistan bji yeketiya geli kurd, . . . . . mogol surusu orta asyaya ananizin vatanina

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title