Haberler

Gündem Özeti / 21 Haziran 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1-  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'i Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

(İstanbul/11.00)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'da

Erdoğan, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen kahvaltının ardından Lyon kentine geçecek.

Lyon'da Rhone-Alpes Bölge Valisi Jean François Carenco ile görüşecek Başbakan Erdoğan, daha sonra Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) 10. yıl etkinliğine katılacak ve ardından Türkiye'ye dönecek.

(Paris/Lyon)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vefat eden Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz'ın Hatuniye Camisi'nde kılınacak cenaze namazına katılacak.

(Manisa/13.19)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Antikkapı Restorant'ta düzenlenen 69'uncu İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak.

(Kocaeli/10.00)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maren Jeotermal Santrali ve DORA-3A-3B Santralinin açılışı ile DORA-4 Santralinin temel atma törenine katılacak.

(Aydın/11.00-14.30)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Valiliği ziyaret edecek, Alata Tarımsal Biyoteknoloji ve Bahçe Bitkileri Islahında İleri Teknoloji Uygulamaları ve Referans Merkezi'nin açılışında bulunacak.

(Mersin/10.00/12.00)

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 36. Uluslararası Erzincan Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenliği'nin açılış törenine katılacak, Karanlık Kanyon'da atlayışları izleyecek, Ayder Yaylası'na gidecek.

(Erzincan/11.15/12.15/Rize)

6- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Emirgan Korusu Beyaz Köşk önünde sağlıklı yaşam yürüyüşüne katılacak ve "Sağlık enstitüleri, Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve şehir hastaneleri" konularında yapılan çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/09.00/10.30)

7- AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Nureddin Nebati, MÜSİAD şubesinin açılışı nedeniyle Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen programa katılacak ve Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Kastamonu/11.00/13.15)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Musul/Bağdat)

4- İsrail'in, 3 Yahudi yerleşimcinin kaçırıldığını iddia etmesinin ardından gözaltı operasyonları başlatmasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah)

5- Moritanya'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

(Novakşot)

6- -Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun, ülkenin doğusunda 27 Haziran'a kadar geçerli olmak üzere tek taraflı ateşkes ilan etmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS), son iki sınavından biri olan Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) yapılacak.

(10.00)

SPOR

1- Brezilya'da devam eden 2014 FIFA Dünya Kupası'nın onuncu gününde F Grubu'nda Arjantin-İran, G Grubu'nda Almanya-Gana ve F Grubu'nda Nijerya-Bosna Hersek maçları oynanacak.

(Belo Horizonte/19.00/Fortaleza/22.00/Cuiba/01.00)

2- A Milli Erkek Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi 3. ayak ilk maçında deplasmanda Makedonya ile karşı karşıya gelecek.

(Üsküp/16.00)

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi 3. ayak ilk maçında Azerbaycan ile Cengiz Göllü Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/18.00)

4- 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne Sarayiçi Er Meydanı'nda devam edilecek.

(Edirne/09.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk İstanbul Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title