Haberler

Gümrük Kapılarında Oy Kullanma Süreci de Yarın Tamamlanacak

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için de gümrük kapılarında oy verme süreci yarın sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler için de gümrük kapılarında oy verme süreci yarın sona erecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu için 26 Temmuz'da gümrük kapılarına kurulan sandıklar yarın kaldırılacak. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 44 ayrı gümrük kapısında oy kullanabilecek olan yurt dışı seçmenler için de birinci tur oylamada oy verme işlemleri sona erecek.

Adaylardan herhangi birinin geçerli oyların salt çoğunluğunu alamaması halinde ise seçimlerde ikinci tura gidilecek. Seçimin ikinci oylamaya kalması durumunda ikinci oylama 24 Ağustos'ta yapılacak. Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler ise ikinci tur oylamada 17-20 Ağustos tarihleri arasında gümrük kapılarında oy kullanabilecek

-44 NOKTADA OY KULLANILABİLECEK-

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler yarın YSK'nın o sınır kapısı için belirlediği son saate kadar oyunu kullanabilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünün son üç yılın Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında yurttaşların gümrük kapılarından giriş ve çıkışlarına ilişkin istatistiki veri bilgileri ve 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ile 12 Eylül 2010 tarihinde yapılan halkoylamasında kullanılan oy miktarları, yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının yurda giriş ve çıkış yaptıkları gümrük kapıları, coğrafi konumları da gözetilerek yurt dışındaki seçmenlerin oy kullanabilecekleri gümrük kapıları cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmak isteyenler için 26 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında şu şekilde belirlenmişti:

"Karayolu Gümrük Kapılarının;

1)Ağrı İli Doğubeyazıt İlçesinde Gürbulak,

2) Ardahan İli Posof İlçesinde Türkgözü,

3) Artvin İli Hopa İlçesinde Sarp,

4) Edirne İli Merkez İlçesinde Kapıkule,

5) Edirne İli İpsala İlçesinde İpsala,

6) Edirne İli Lalapaşa İlçesinde Hamzabeyli,

7) Edirne İli Merkez İlçesinde Pazarkule,

8) Hakkari İli Yüksekova İlçesinde Esendere,

9) Iğdır İli Aralık İlçesinde Dilucu,

10) Kırklareli İli Merkez İlçesinde Dereköy,

11) Şırnak İli Silopi İlçesinde Habur,

12) Van İli Saray İlçesinde Kapıköy,

Havalimanı Gümrük Kapılarının;

13) Adana İli Seyhan İlçesinde Şakirpaşa,

14) Ankara İli Çubuk İlçesinde Esenboğa,

15) Antalya İli Muratpaşa İlçesinde Antalya,

16) Eskişehir İli Tepebaşı İlçesinde Eskişehir,

17) Elazığ İli Merkez İlçesinde Elazığ,

18) Gaziantep İli Oğuzeli İlçesinde Gaziantep,

19) Hatay İli Antakya İlçesinde Hatay,

20) İstanbul İli Bakırköy İlçesinde Atatürk,

21) İstanbul İli Pendik İlçesinde Sabiha Gökçen,

22) İzmir İli Gaziemir İlçesinde Adnan Menderes,

23) Kayseri İli Kocasinan İlçesinde Erkilet,

24) Konya İli Selçuklu İlçesinde Konya Askeri Havaalanı,

25) Muğla İli Dalaman İlçesinde Dalaman,

26) Muğla İli Milas İlçesinde Bodrum-Milas,

27) Samsun İli Çarşamba İlçesinde Samsun,

28) Trabzon İli Ortahisar İlçesinde Trabzon,

29) Zonguldak İli Çaycuma İlçesinde Zonguldak,

Liman Gümrük Kapılarının;

30) Antalya İli Kaş İlçesinde Kaş,

31) Aydın İli Kuşadası İlçesinde Kuşadası,

32) Balıkesir İli Ayvalık İlçesinde Ayvalık,

33) Hatay İli İskenderun İlçesinde İskenderun,

34) İstanbul İli Beyoğlu İlçesinde Karaköy,

35) İzmir İli Konak İlçesinde İzmir,

36) İzmir İli Aliağa İlçesinde Aliağa

37) İzmir İli Çeşme İlçesinde Çeşme,

38) Kocaeli İli Derince İlçesinde Derince,

39) Mersin İli Akdeniz İlçesinde Mersin,

40) Mersin İli Silifke İlçesinde Taşucu,

41) Muğla İli Fethiye İlçesinde Fethiye,

42) Muğla İli Marmaris İlçesinde Marmaris,

43) Muğla İli Bodrum İlçesinde Bodrum,

44) Samsun İli İlkadım İlçesinde Samsun"

Kaynak: ANKA / Güncel

Samsun Muğla İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title