Haberler

CHP'li Güler'den, AK Parti ve Cemaat Eleştirisi

Güncelleme:

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Yolsuzluk ve rüşvet pisliği ne kadar AKP'nin ise o kadar da cemaatindir." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Yolsuzluk ve rüşvet pisliği ne kadar AKP'nin ise o kadar da cemaatindir" dedi.

Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisi CHP'nin Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan'a destek vermek için Uşak'a geldi. Güler, burada partisinin Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Uşak Belediye Başkan Adayı Bülent Yazgan, Uşak İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen tarafından karşılandı. Beraberindekilerle CHP Uşak İl Başkanlığı'na geçen Milletvekili Güler, partililerle biraraya geldi

Buradaki konuşmasında, CHP'nin AK Parti'nin bir numaralı rakibi olduğuna dikkati çeken Güler, "AKP'yi iktidardan düşürecek olan parti CHP'dir. AKP'nin 11 yıldır rüşvet ve yolsuzluğunu açıklayan tek partiyiz. Türkiye 11 yıldır rüşvet ve yolsuzluklar ülkesi oldu. Yolsuzluk ve rüşvet pisliği ne kadar AKP'nin ise o kadar da cemaatindir. Cemaat çevrelerinin 11 yıldır ortaklıkta sanki hiç payları yokmuş gibi 'yolsuzluk ve rüşveti onlar yaptı' deyip, püripak bir ahlak abideliği yapması bizi inandıramaz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın CHP'yi cemaat yönetmeye başladığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Güler, partisinin cemaatle hiçbir ortaklığının olamayacağını dile getirdi. Güler, "Cemaat örgütlenmesinin dış kaynaklı olduğu bellidir. Gün geçtikçe nasıl bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu göremeye başladık. Amacının ne olduğu konusunda hiçbirimizin gerçek fikri yokken böyle bir yapıyla bizim siyasi ittifak kurduğumuzu ilan etmek CHP'ye yapılabilecek en büyük haksızlıktır. Kurucu başkanıma, 'Ebu Süfyan' diyen 11 yıldır AKP ile beraber ülkeyi soyup soğana çevirenler, 7 yıldır zindanlarda tuttuğu aydınların hesabını vermeden hiçbir yere kaçamaz. CHP'nin zafer yürüyüşünde 'cemaat' denilen kirli organizasyonla siyasi ittifak anlamında paylaşacağı bir değeri yoktur" diye konuştu.

30 Mart seçimlerinin Türkiye genelinde çok önemli bir özelliği olduğunu ifade eden Güler, Kasım 2012'de çıkarılan bir yasa ile Türkiye'de seçilen 225 bin yerel sandalyeden 100 bininin artık olmadığını vurguladı. 30 Mart'tan itibaren Türkiye'de yerel demokrasiden yerel oligarşiye geçileceğini öne süren Güler, "30 Mart'ta taban daralmasıyla göreve gelecek belediye başkanlarını çok zor görevler bekliyor. Yerel yönetimler, daraltılmış temsille genişletilmiş yağmacı rantı önlemek görevi ile karşı karşıya kalacak. Bizler, demokrasi adına şahin gözlerimizi açacağız, halkın denetimini çok daha etkili bir şekilde gerçekleştireceğiz. Memleketin aydınlık geleceği için başka çare yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title