Haberler

Gözaltı Tweet'iyle İlgili Adliye Önünde Açıklama

Twitter'daki @fuatavnifuat isimli hesaptan dün bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından, bugün de kalabalık bir grup Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Sloganlar atan grup Türk Bayrağı da açtı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca da adliyeye gelerek iddialara ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü.

"BURADAYIZ"

Adliye çıkışında bir açıklama yapan Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca, "Önce Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı beye baktık. Kendisi bugün gelmemiş. Başsavcı bey ile görüştük. Biz her zaman buradayız, alnımız açık, kafamız dik. Milletimize karşı yanlış bir şeyimiz olmadı. Kim ne soracaksa hesap vermeye hazırız. Buradayız, dün akşam da geldim, bugün de buradayım. Veremeyecek hiçbir hesabım yok. Bu millete hizmet etmekten, insanlık, demokrasi ve hukukun üstünlüğünden başka bir şey yapmadık. Herhangi bir şey varsa ayağımızla geliriz. Verilmesi gereken ifadeyi sonuna kadar veririz" diye konuştu.

"AMA'LARLA İFADE EDİLENLER VAR"

Hidayet Karaca, iddia edilen operasyonla ilgili olarak da, "Herhangi bir şey söyleyemiyorlar. Resmi olarak baktığınız zaman herhangi bir şey yok. 'Ama'larla ifade edilenler var. Evimize gelirlerse bekleriz, çay içiririz. Kurumumuza gelirlerse, ağırlarız. Buradayız" dedi. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil de, "Türkiye çok önemli kazanımlarını kaybederken, yurtiçinde yurtdışında yıldızı sönerken, önceki dönem Cumhurbaşkanı'nın dediği gibi hala Türkiye'yi parlak bir yıldız zanneden zihniyetin mevcudiyeti insanları kör ve sağır yapan medyadan dolayıdır. Halkı gerçeklere karşı uyaran medyanın da sesinin kesilmesine karşı ciddi olarak halkın tepkisiyle ve teyakkuzuyla karşı karşıyayız" ifadesini kullandı.

"ZAMAN'A EL KOYACAK ELİ HALK KIRAR"

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, "Biz dün gerekli tepkimizi verdik. Tekrar söylüyorum, bu ülke Anayasa'yla, yasalarla, öyle ya da az ya da çok işleyen kanunlarla, demokratik hukuk devletidir. Hiçkimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Zaman olarak çeyrek yüzyılı arkada bırakarak özgürlükler konusunda Türkiye'de öncü gazete olarak dün, bugün, yarın hiçbir baskı rejimine boyun eğmeyeceğimizi söyledik. Ama Türkiye'nin gittiği nokta da bellidir" dedi.

Dumanlı, "Görüldüğü üzere, büyük bir şımarıklık, azgınlık içinde olan bazı havuz diye yad edilen, havuz bile onlar için derindir, tahrik ediyor. Onlardan bir tanesi, çapsız desem çapa hakaret olur, 'Zaman'a el konulacak' diyor. Zaman'a el koyacak eli kader kırar, vicdan kırar, halk kırar. Birileri birkaç dişi çıktı diye kendisini vampir zannedebilir. Ama Zaman kolay yutulmaz. Zaman susmaz, Zaman durmaz" diye konuştu.

"HADİ BEY'İN BİZE SÖYLEDİĞİ, 'BENİM BÖYLE BİR DOSYADAN HABERİM YOK"

Avukatlarının da sabah saatlerinde adliyeye gelerek soruşturma olup olmadığını sorduğunu ifade eden Dumanlı, şöyle devam etti:

"Dün söylemiştim. Adliyeye gideceğiz, hakimlere, savcılara, kimse bunlara, 'Bizim hakkımızda soruşturma var mıdır?' diye soracağız dedik. Bu sabah avukatlarımız başsavcımız Hadi Bey ile bir araya geldiler. Hadi Bey de hayatımda tanıdığım birkaç savcıdan birisidir. Kendisini mert, yiğit, dürüst, hukuk ve adalete inanan bir insan olarak tanıdığım için avukatlarımız görüştüler. Hadi Bey'in bize söylediği, 'Benim böyle bir dosyadan haberim yok'. Tabii Başsavcı'nın haberi olmadan birileri de bir şey çeviriyor mu, onu da bilemiyoruz. Dilekçemizi verdik, sorduk, bizimle ilgili bir soruşturma söz konusu mudur, değil midir? Evet ise sorunun cevabı, bunu UYAP'ta da görmek istiyoruz. Bu bizim yasal hakkımız dedik. Böyle bir şey yok da, bu hazırlık nedir? Neden yüzlerce polis operasyon var diye bekletilmektedir? İnsanlar fısıldayarak 'Evet, böyle bir şey var' diyor ama, resmi olarak yok diyorlar. Biz dilekçemizi verdik, alnımız açık, kalbimiz rahat."

MÜMTAZ'ER TÜRKÖNE: KALEMLERİMİZ SATILIK DEĞİL

Zaman Gazetesi yazarı Mümtaz'er Türköne de, "Bizler buradayız. Kalemlerimiz satılık değil. Ölümüzü çiğnerler gerekirse. Bu memleketi hırsızlıkla, yolsuzlukla düzen tutturmaya çalışanlara teslim etmeyiz. Biz buradayız, varsa soruları gelsinler, sorsunlar" dedi. Açıklamanın ardından, Dumanlı, Karaca ve Türköne adliyeden ayrılırken, grubun bekleyişi sürüyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Twitter Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title