Haberler

Gözaltı Tweet'i Sonrası Zaman Gazetesi Önünde Toplandılar

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Twitter'daki @fuatavnifuat isimli hesaptan bazı gazetecilerin gözaltına alınacağına dair mesajların paylaşılmasının ardından, bir grup vatandaş destek amaçlı Zaman gazetesi binası önünde toplandı.

Grubun gazete önünde toplanması üzerine gazete yöneticileri ve yazarları dışarı çıkıp açıklama yaptı.

"TARİH HUZURUNDA SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Kalabalığa hitaben teşekkür konuşması yapan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, "Meseleyi sadece bir camiayla bir parti arasında gibi görenler, tarihi büyük hata içindedirler. Türkiye'de bir özgürlük meselesi var. Türkiye'de temel hak ve özgürlüklerin tehdit altında olması meselesi var. Şuan da siz sadece internetten duyduğunuz şeylerle koşup buraya geldiniz. Tarih huzurunda sizlere teşekkür ediyorum. Biraz şunu anlamalarında fayda görüyorum. Son ferdine kadar insanlar kendi haklarını, özgürlüklerini son nefesine kadar ayakta tutacaklar. Bundan herkes emin olsun. Asla umutsuzluğa kapılmaya gerek yok. Her türlü baskıya rağmen milyonlarca insan ve Türkiye'ye bakan milyonlarca insan bir gerçeğin farkında; basın susturulamaz, medya susturulamaz, parlamento susturulamaz. Hepsi susturulsa bile insanların hepsine tek tek dillerine kelepçe ve kilit vurulamaz" şeklinde konuştu.

"BUYURSUNLAR GELSİNLER"

Today's Zaman gazetesi yazarı Sevgi Akarçeşme ise, "Bu Aralık gününde bizi yalnız bırakmayıp geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Susturmaya çalışıyorlar sesimizin duyulmasından korkuyorlar. Susmak çekinmek için hiçbir sebebimiz yok. Yanlış hiçbir şey yapmadık. Burada bu akşam bekliyoruz. İstedikleri zaman gelebilirler. Buyursunlar gelsinler, çayımızı içsinler. Biz içeride çayımızı içiyoruz, sohbet ediyoruz. Bizim yaptığımız şey hakkın sesi olmak" dedi.

KALABALIK DAĞILDI

Açıklamaların ardından bir süre daha gazete binası önünde bekleyen kalabalık, gece saatlerinde bina önünden ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Twitter Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title