Haberler

Görme Özürlüler Kitap Okuyabilec​ek

Ağrı GÖR-BİR Derneği Tarafından Hazırlanan Ve SODES Tarafından Desteklenen Proje Kapsamında Görme Özürlü Vatandaşlar İçin Kütüphane Açıldı

Ağrı GÖR-BİR Derneği tarafından hazırlanan ve SODES tarafından desteklenen proje Kapsamında görme özürlü vatandaşlar için kütüphane açıldı.

Belediye İş Merkezi'nde bulunan dernek binasında hazırlanan kütüphanenin açılışı Vali Yardımcısı Murat Güven tarafından yapıldı.

Herşeyden önce görme özürlü vatandaşların okuma azmini taktir etmek gerektiğini belirten Vali Yardımcısı Murat Güven, "SODES tarafından desteklenen proje sayesinde bir kütüphane kazandırdık.

Burada bir sınıf oluşturarak özel cihazlarla taranan kitapları bilgisayar ortamına aktarılıyor. Böylece sesli birer kitap halinde vatandaşlarımız bundan faydalanıyor.

Bu sağlıklı vatandaşlarımız için de örnek teşkil edecek bir özelliğe sahip. Kitap okumanın önemi iyi kavramamiz lazım. Bu konuda büyük çaba gösteren dernek başkanı ve üyelerini tebrik ediyorum" dedi.

GÖR-BİR Dernek Başkanı Aslan Kaya ise, dernekte kullanılan elektronik cihazların Turkiye'de ilk kez burada kullanıldığını belirterek, Görme özürlü vatandaşların en iyi insanlara sahip olması için çalıştıklarını ve bu konuda Ağrı ilinin bir merkez olacağını kaydetti.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Eğitim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title