Haberler

Ali Babacan: Görevi Bırakmam Gerekiyor

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, verdiği röportajda "Görevi bırakmam gerekiyor" dedi. Babacan, siyasetten ayrıldıktan sonra ne yapacağını da anlattı.

Son 12 yılın büyük bölümünde ekonomi yönetiminin en tepesindeki isim olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Görevi bırakmam gerekiyor. Ancak bizim sistemimiz, parlamento üyesi olmadan da bakanlık görevi üstlenilmesine izin veriyor. Fakat bu istisnai bir durum. Düşünceme göre, konumumu gelişmeler belirleyecek ama benim isteğim özel sektöre geri dönmek" dedi.

SERBEST TİCARET ANLAŞMASINA VURGU

NIKKEI İstanbul Bürosu'na açıklamalar yapan Ali Babacan, Japonya ile Avrupa Birliği arasındaki serbest ticaret anlaşmasına paralel olarak Türkiye ile Japonya arasında da serbest ticaret anlaşması yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye ile Japonya arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmelerinin Aralık ayında başlayacağını teyid eden Babacan şöyle konuştu: "Görüşmelerin mümkün olan en kısa sürede sonuçlanmasını umuyorum. AB ile Japonya arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmelerini dikkatle takip etmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Biz de buna paralel olarak kısa sürede Japonya ile bir işbirliği anlaşması sağlamak istiyoruz."

"ÖZEL SEKTÖRE DÖNMEK İSTİYORUM"

Ak Parti tüzüğündeki "3 dönem şartı" uyarınca Babacan'ın 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olamayacağına dikkat çekilerek, 2015 sonrasında görevinde kalması yönünde yoğun bir istek olduğu hatırlatıldı. Babacan konuyla ilgili "Görevi bırakmam gerekiyor. Ancak bizim sistemimiz, parlamento üyesi olmadan da bakanlık görevi üstlenilmesine izin veriyor. Fakat bu istisnai (sıkça kullanılmayan) bir durum. Düşünceme göre, (konumumu) gelişmeler belirleyecek ama benim isteğim özel sektöre geri dönmek. Ancak, son 12 yılda siyasette şunu öğrendim ki, kişisel istekler her zaman geçerli olmuyor. Nihayetinde kişilerin akibetini (ne yapacaklarını) gelişmeler belirliyor. Bu yüzden, önümüzdeki yıl seçimler sonrasında neler olacağına dair kesin ifadelerle konuşmak istemiyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Avrupa Birliği Ali Babacan Türkiye Japonya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (67)

mustafa kayserili:

neyı nı översınız anlamadım adamın tuzu kuru esnafı bıtırdı tefecılerı zengın ettı

17
60
yanıtYanıtla
sade vatandaşmobilWeb@haberler.com:

Ali Babacan bu ülke için bir değerdir.

60
7
yanıtYanıtla
Mu-aymobilWeb@haberler.com:

ZATEN. 12 SENEDIR. KEMAL. DERVISIN. EKONOMI. POLITIKASINI. YÜRÜTÜYORSUN

24
42
yanıtYanıtla
AHA:

DEVLETTEN ALACAĞINI ALDIN. BİRAZDA ÖZEL SEKTÖRDE MEYVESİNİ YEME ZAMANI. . .

15
43
yanıtYanıtla
düşünüyorum:

Sayın babacan fevkalede iyi bir insan ve iyi bir devlet adamı. . . keşke birde kendisine bağlı bazı kurumlarda kendisinden 10 kat daha yüksek müthiş yüksek maaş alan bürokratları ve aynı işi yapmasına rağmen bu kurumlardaki personel arasındaki müthiş maaş/ücret dengesizliğini, adaletsizliğin görebilse ve mahşere, ilahi adalete kalmadan bu haksızlığı giderseydi çok daha iyi olacaktı. . .

55
1
yanıtYanıtla
UrfalımobilWeb@haberler.com:

Zaten hep kafamı kurcalayan senin gibi bir beyfendi dürüs birinin bu din yobazlrın cıkarcıların icin ne işi olabilir duğru karar yolun hep acık olsun kardeşim

34
14
yanıtYanıtla
SEVIL:

cocuklar istifa etmeyecek bu bir politik oyun simdi tayip arayacak oda nazlanacak ne kadar istiyorsum 10 kutu para cozulecek ahada buraya yaziyorum gitmiyecek

22
25
yanıtYanıtla
boldy traitor:

BIRAK:ZATEN BIKMIŞTIK. SEN SÜNNETDÜĞÜNLERİNDE SANDIK KOYMAYA DEVAM

6
41
yanıtYanıtla
derdo derdo:

Baktiki Türkiye gittikce batiyor, tadinda birak koy kac oglum dedi kendine.

27
19
yanıtYanıtla
ÖĞERENÇİ:

BABACAN BASKIDAN KAÇIYOR. AKP YAKINDA DAĞILAÇAK

30
15
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title