Haberler

Gezi Parkı Olaylarına İlişkin Dava

Çoğu ESP üyesi 81 kişinin, "silahlı terör örgütü yöneticisi üyesi olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek" ve "görevi yaptırmamak için direnmek" gibi suçlardan yargılanmasına başlandı.

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına ilişkin çoğu Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi 81 kişinin, "silahlı terör örgütü yöneticisi-üyesi olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "kamu malına zarar vermek" ve "görevi yaptırmamak için direnmek" gibi suçlardan yargılanmasına başlandı.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda tutuksuz sanık katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Otlu, diğer sanıklar adına ortak bir savunma metni okudu. "Burada yargılanmak istenen bir halkın isyanıdır" diyen Otlu, "Bu salonda, biz sosyalistlerin şahsında milyonlarca işçi, emekçi, kadın ve genç yargılanmaktadır. Bu nedenledir ki savunma adına söyleyeceğimiz her kelime, ezilen halklarımızın adınadır" ifadesini kullandı.

Türkiye genelinde milyonlarca kişinin Gezi Parkı'na sahip çıkmak için sokaklara döküldüğünü ifade eden Otlu, sürecin devlet yöneticilerinin söylediği gibi hükümete karşı girişilen bir darbe anlamına gelmediğini savundu.

Otlu, halkın isyanı ve direnişinin meşru olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti, diğer sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı 21 Ocak 2015'e erteledi.

Taksim'deki Gezi Parkı olaylarına ilişkin 17 Haziran 2013'te ESP üyelerine yönelik operasyon düzenlenmiş ve 34 şüpheli, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçu kapsamında tutuklanmıştı. Şüpheliler, daha sonra yapılan tutukluluk incelemeleri sonucunda tahliye edilmişti.

Duruşma sonrası Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Gezi direnişinde neden sokağa çıktınız, neden eşitliği savundunuz diye yargılanıyorlar. Oysa burada yargılanması gereken yaşam hakkını ihlal edenlerdir" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title