Haberler

Gençlerin İşsizlik Sorunu İçin Harekete Geçtiler

Güncelleme:

"0101 Kuşağı" (Generation 0101) projesiİzmir Üniversitesi'nde düzenlenen proje ortakları toplantısıyla başladı.

Gençlerinbilişim teknolojilerindeki becerilerini geliştirerek işgücü piyasasında daha yarışmacı olmalarını ve sayısal işlerde çalışabilmelerini sağlayarak gittikçe önem kazanan gençlerin işsizlik sorununa çözüm bulmayı amaçlayan ve Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programından 275 bin Avro destek alan Generation 0101 projesinin ilk toplantısı Hırvatistan'da bulunan Rijeka Teknik Kültür Merkezi'nin koordinatörlüğünde, CentroStudiCittàdiFoligno (İtalya), Langas į ateitį (Litvanya), CyprusCommunity Media Centre (Kıbrıs Rum Kesimi), Telecentar (Hırvatistan), Latvijasinformācijas un komunikācijastehnologijas (Latviya) temsilcilerinin katılımı ile İzmir Üniversitesi'nde yapıldı.

İş dünyasının gereksinmelerini göz önüne alarak e-gazetecilik, web tasarımı, video, web radyosu, kolay kodlama ve mobil programlama konularında geliştirilecek 7 eğitim modülü ile gençlerin bilişim teknolojilerindeki becerilerini arttıracak proje için İzmir Üniversitesi mobil araçlar için uygulama geliştirme eğitimini hazırlayacak. Ücretsiz olarak sunulacak olan eğitimlerden toplam 245 genç yararlanacak.

Projenin ilk toplantısında, AB'nin sürdürülebilir ve katılımlı gelişme için Sayısal Gündem stratejisinin ortak ülkelerdeki ve özellikle gençlerin işsizliği üzerindeki etkileri konusunda yürütülecek araştırma için hazırlıklar yapıldı. Proje kapsamında gençler, işverenler ve karar vericiler ile anket ve odak grupları ile gerçekleştirilecek araştırmanın sonuçlarına dayanarak bilişim teknolojileri alanındaki karar vericiler için ulusal ve AB düzeyinde yönergeler hazırlanacak. Projede ayrıca sayısal endüstrilerde iş olanakları konusunda farkındalık yaratma ve sayısal ayrımın azaltılması için de etkinlikler yer alıyor. İzmir Üniversitesi proje toplantısına Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.Emrah Orhun koordinatörlüğünde Yrd.Doç.Atilla Toker ve İzmir Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Proje ve Destek Grubu Başkanı Handan Kılıçaslan ile İzmir Üniversitesi öğrencileri Haris Alikadic, Kutay İnceler, Esra Cambaz, Doğan Arıkan ve Sıla Deveci'denoluşan bir ekip ile katıldı. ‎

Kuruluş temsilcileri ile toplantı sonrasında bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, gençlerin işsizlik sorunun, tüm dünya için öncelikli konulardan biri olduğunu söyledi. Uluslararası bir projenin Türkiye ayağını yürütüyor olmanın önemine değinen Rektör Erciyeş, "Gençlerin işsizliği gibi dünyanın gelecekteki refahını belirleyecek bir konuya çözüm üretme aşamasında Türkiye'yi temsil ettiğimiz için mutluyuz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Avrupa Birliği Hırvatistan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title