Haberler

Genç Kalemler Tanpınar İçin Yazdı

Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması sonuçlandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar edebiyat yarışması sonuçlandı. Bu yıl araştırma inceleme dalında ve 'Tanpınar'da kadın' başlığı altında düzenlenen yarışmaya 83 eser katıldı. Yarışmanın sonuçları Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyelerinin katıldığı törenle açıklandı.

Osmangazi Belediyesi tarafından edebiyat dünyasına yeni isimler ve eserler kazandırmak maksadıyla ilki 2001 yılında 'deneme' türünde düzenlenen Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın bu yıl 13'üncüsü yapıldı. Bu yıl araştırma inceleme türünde ve "Tanpınar'da kadın" konusunda düzenlenen yarışmaya biri yurt dışından, diğerleri Türkiye'nin 27 farklı şehrinden toplam 83 eser gönderildi. Edebiyatseverlerin merakla beklediği yarışmanın sonuçları Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından Sümbüllü Bahçe Konağı'nda düzenlenen törenle kamuoyuna duyuruldu.

Bu yarışmanın sadece Bursa'nın değil, bütün Türkiye'nin önemli bir kültürel değeri haline geldiğini ifade eden Başkan Dündar, "Bu yıl şubat ayında ilan ettiğimiz yarışmamızın konusunu araştırma inceleme olarak belirledik. Tanpınar'da kadın teması ile başlattığımız yarışmamızı 9 Mayıs'ta sonlandırdık. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın gözüyle, aslında Türkiye'de kadının var oluş hikayesini ortaya koymayı arzu ettik. Edebiyatseverlerimiz ve yarışmacılarımız ile birlikte bu yıl bu gayeye ulaştık" dedi.

Her sene olduğu gibi bu yıl da yarışmaya katılan eserlerin kitaplaştırılacağını ifade eden Başkan Dündar, yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmeyi başaran 14 eserin kitapta yer alacağını söyledi.

Gelecek yıl Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın roman dalında yapılacağını belirten Başkan Dündar, "Gelecek yılın kategorisinin roman olacağını şimdiden duyurmak istiyoruz. İlgilenenleri şimdiden çalışmaya davet ediyoruz. Yarışmamızın ödül töreni önümüzdeki günlerde kitap hazırl olduktan sonra yapılacak. Böylece ödül törenine katılan herkese çalışmamızı ulaştırmış olacağız" diye konuştu.

Başkan Dündar, jüri üyeleri Hilmi Yavuz, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Prof. Dr. Handan İnci, Ali Osman Dönmez, Metin Önal Mengüşoğlu ve İhsan Deniz'e de teşekkür etti. Jüri üyeleri de, Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Yarışması'nın Türk edebiyatına önemli katkılar sağladığını belirterek, Osmangazi Belediyesi'ne teşekkür etti.

Yarışmada birinciliği İzmir'den "Vahdet" rumuzuyla katılan Hasan Karabıyık elde etti. Erzurum'dan "Mevah" rumuzuyla katılan Dilek Çetindaş ikinci, İzmir'den "Katip" rumuzuyla katılan Nilgün Katipoğlu ise üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerini ise Bursa'dan "Kıyısız Mavi" rumuzuyla katılan Hande Balkız ile Ankara'dan "Itır Kokulu Ağaç" rumuzuyla katılan Mehmet Kağan Kini kazandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title