Haberler

Sumru Yavrucuk: Demek ki Bende İş Bitmemiş

Güncelleme:

Oyuncu Okan Çabalar'la adı aşk dedikodularına karışan Sumru Yavrucuk, "Gençlerle adım anılıyor, demek ki bende iş bitmemiş." dedi.

Bir dönem rol aldığı 'Yabancı Damat' dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran ünlü oyuncu Sumru Yavrucuk, 'Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi' adlı tiyatro oyunuyla dikkat çekiyor.

Oyunda 'Umut' adında trans bir bireyi canlandıran Yavrucuk, başarılı performansıyla geçtiğimiz sene çok önemli dört tiyatro ödülünün sahibi oldu. Ünlü oyuncu, halen Kumbaracı 50 sahnesinde seyirciyle buluşturduğu oyun için, "Tabularımı yıktım" diyor.

"O BENİM ÖĞRENCİM"

Deneyimli oyuncu, geçtiğimiz haftalarda birlikte görüntülendiği Okan Çabalar'la aşk yaşamadığını da "O benim öğrencim. Bayram ziyaretine gelmişti o kadar" sözleriyle açıklıyor. Yavrucuk'la oyunu, oyundaki rolünü ve aşkı konuştuk...

'Kimsenin Ölmediği Bir Günün Ertesiydi', zor bir oyun. Hazırlık sürecine çok önem veriyorsunuz, değil mi?

Evet, oyunun olduğu günler dört saat önceden tiyatroya geliyorum. Benim canlandırdığım 'Umut', giysisiyle, makyajıyla; her şeyde iddialı olmak zorunda. O yüzden hazırlanmak epey vaktimi alıyor.

KÜFÜR ETMEK ZOR GELDİ

'Umut' sizi fiziken mi, yoksa zihinsel olarak mı daha fazla yordu?

Her ikisi de... 'Umut', meslek hayatımda karşıma çıkan en zor karakterlerden biri. Çünkü fizyolojik olarak kadın olmayı arzu eden bir erkek olmak gerekiyor. O yüzden kendimde önce erkek jest, mimik ve fiziğini yerleştirip onun üstüne kadın duygusunu ve hareketlerini yerleştirmeyle gelişen bir prova süreci izledim. Her şeyi yavaş yavaş koydum. İlk üç hafta erkek olmaya çalıştım. Ondan sonra trans olmaya geçişi çalıştım. Sesimi kalınlaştırıp kendimin bile bilmediğim seslerle oynamaya başladım. Erkek fiziğine bürünüp küfürler etmek, ilk başta benim için çok zordu. Ağzımda çok sahte duruyordu. Onu gerçeğe çevirene kadar çok çalıştım. İnsanın bazı tabularını yıkması gerekiyor. Bütün her şeyden arınarak oynayacağınız rolü inşa ediyorsunuz.

İDOLLERİ SEDA SAYAN

Oyunda da bahsi geçiyor; Bülent Ersoy trans bireyler için bir idol müdür?

Bir dönem idoldü ama şu anda Bülent Ersoy'un varlığı translar için bir güç değil. Çünkü onun öyle bir mücadelesi yok.

Olması gerekir mi?

Bence gerekir çünkü kendisi de büyük mücadeleler sonunda varlığını ispatlamış... Bir sanatçı olduğu için, ondan daha farklı bir duyarlılık beklenebilir. Trans bireyler, Bülent Ersoy'dan çok, haklarını savunduğu için Seda Sayan'a karşı kendilerini daha yakın hissediyorlar. Ben de zaten bu karakteri oluştururken, Seda Sayan'ın fizyonomisine sahip olmak isteyen bir trans zihniyetten yola çıktım.

İzleyici son yıllarda sizi daha çok dizilerde görüyordu. Yeniden bir tiyatro oyununda rol almak nasıl bir duygu?

Evet, son yıllarda dizi çalışmalarına ağırlık verdiğim için tiyatroyu ihmal etmiş; dört yıl sahneye çıkamamıştım. Bir yıl daha çıkmasam, bir daha tiyatro yapamayacağımı biliyordum; çünkü tiyatro yapmak zahmetli bir iş. Ben oturup oyun bekleyen biri değilim, hep kendim üretirim. 30 yıldır oynayacağım projeleri hep kendim üretmeye çalıştım. Ancak bu kez kendi ürettiğim projeler sekteye uğrayınca, Kumbaracı 50'den gelen bu teklifi coşkuyla kabul ettim. Tiyatro sahnesine yeniden çıkmak benim için by-pass gibi oldu.

OKAN ÇABALAR BENİM ÇIRAĞIMDIR

Geçtiğimiz haftalarda oyuncu Okan Çabalar'la el ele görüntülenip aşk iddialarını yalanladınız. İşin aslını öğrenebilir miyiz?

Okan Çabalar, benim has öğrencilerimdendir. İki yıl benim tek kişilik oyunumda oynadı. Sanatına her zaman değer verdiğim ve şu anda da başarılarıyla övündüğüm bir öğrencimdir. Böyle epeyce öğrencim var ama onun yeri farklı. Bizde usta-çırak ilişkisi vardır; kendisi benim çırağımdır. Bana bayram ziyaretine gelmişti, o kadar. n Aşk haberlerinin çıkması üzdü mü sizi? Ne hissettiniz okuyunca? Çok ayıp, neden böyle yapılıyor anlamıyorum. Gencecik çocukla adım çıkınca, "Demek sende iş bitmemiş, hiç fena değilmişsin" diye içimden güldüm.

BU ROL İÇİN BOTOKS YAPTIRDIM

Oyun için fiziki görünüşünüzü değiştirdiniz; buna değdi mi?

Tiyatroda bedel ödemeden hiçbir zaman başarıya ulaşılmaz. Bu rol için her gün elimde ve ayağımda ağırlıklarla 6 kilometre yüzdüm. Geçen yıl botoks yaptırdım ama geçti. Hepsi rol içindi.

AŞK KIRGINLIĞI YAŞADIM

Oyunda "Her kadının kalbi kırılır" diyorsunuz. Sizin de kalbiniz kırıldı mı?

Kırılmaz olur mu? Kalp kırıla kırıla güçlenir zaten.

Niye kırıldı kalbiniz?

Tabii ki, hayatımda her şey hayal ettiğim gibi olmadı. Aşk kırgınlıklarını da, mesleki kırgınlıkları da yaşadım. Bu yaraları almak da çok güzel bir şey. Marifetmiş gibi "Bu zamana kadar hiç aşık olmadım" diyen insanlara yazık diyorum. Bu bir zafer değildir çünkü.

YAŞ ÖNEMLİ DEĞİL

Aşkta yaş önemli mi sizin için?

Hiç önemli değil çünkü aşkın yaşı yoktur. Kimse iki kişinin arasındaki diyaloğu bilemez. O yüzden, benim aşka saygım büyük.

Kendinizden yaşça küçük birine aşık olabilirsiniz o zaman...

Bugüne kadar kendi doğrularıma inandım. Aşk olursa olur, olmazsa olmaz. Şu anda öyle bir şey olmadığı için nasıl karşılayacağımı bilmiyorum.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Okan Çabalar Bülent Ersoy Seda Sayan Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title