Haberler

"Gelinlik Giydirildi, Çocukluk Sobelendi"

Güncelleme:

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin proje ortaklığında saha çalışmalarına başlanan "Gelinlik Giydirildi,

Çocukluk Sobelendi" projesi kapsamında düzenlenen sergi ve konferansla dikkatler çocuk yaşta evliliklere çekildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Eşitlik Birimi ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ortaklığı; Bursa Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Mustafakemalpaşa İlçe Kaymakamlığı, ilçe belediyesi, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe müftülüğü, Bursa Barosu avukatları, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Muhtarlar Birliği Federasyonu destekçi kurumlarının katılımıyla yürütülen projede Mustafakemalpaşa ilçesinde saha çalışmaları yapıldı. Mustafakemalpaşa'ya bağlı Yeşilova, Yalıntaş, Taşpınar ve Çeltikçi mahallelerinde kadınlar erkekler ve çocuklarla beraber ilgili uzmanlar desteğiyle farkındalık çalışmaları gerçekleştirildi. Erken yaşta evliliklerin ortaya koyacağı sağlık ve ruhsal sorunlar ile hukuki boyutu, ebeveynler ile sağlıklı iletişimin yolları, ergenlik süreci hakkında vatandaşlar bilgilendirildi.

Köy çalışmaları tamamlanan proje kapsamında Tayyare Kültür Merkezi'nde çocuk gelinlerle ilgili gazete kupürleri sergisi düzenlendi. Sergi Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler tarafından ziyarete açıldı. Sergide 2014 yılı çocuk evlilik haberleri yanı sıra işadamı Faik Kaplan'ın kullanım hakkını Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneğine verdiği bir yıl süren çalışmasının sonucu 14 fotoğraftan bazıları yer aldı.

Ayrıca proje kapsamında düzenlenen panelde Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Ortak Programı Bursa Yerel Koordinatörü Burcu Üzümcüler, Bursa Barosu avukatlarından Nevin Canbaz, Uzman Psikolog Eda Abdullahoğlu, Dr. Nurten Türksoy ve gazeteci yazar Dursaliye Şahan "çocuk evliliklerin" sağlık, ruhsal ve hukuki boyutları hakkında sunum yaptı. Dünya ve Türkiye'de çocuk evliliklerle mücadelede yapılması gerekenlerin ele alındığı panelin soru cevap bölümünde uzmanlar katılımcıların merak ettiği konulara da açıklık getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mustafakemalpaşa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title