Haberler

Gediz Nehri Doğduğu Yerde Tertemiz

Gediz Nehri'ndeki kirliği yerinde incelemek amacı ile harekete geçen Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ile Yönetim Kurulu üyelerinden oluşturulan araştırma ve geliştirme grubu, Gediz Nehri'nin doğduğu Murat Dağı'nda incelemelerde bulundu. Gediz Nehrini besleyen büyük ve küçük derelerden analiz ettirmek üzere bir kaba su alan Gema Vakfı Araştırma –Geliştirme Grubu, Gediz'in doğduğu yerde temiz su aktığını gördüler.

Gediz Nehrinin doğduğu bölge olan Çukurören Köyü'nün girişinden itibaren inlemelere başlayan Gema Vakfı Araştırma –Geliştirme Grubu Murat Dağı'nın zirvesine kadar çıktılar. Bin 450 metre yüksekliğinde olan yerde Termal tesislerin olduğunu gören Gema Vakfı Araştırma –Geliştirme Grubu bu doğa harikası olan bölgenin korunması için tüm bireyleri duyarlı olmaya davet ettiler. Gün boyu süren inceleme gezisi kapsamında Gediz Havzası Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma, Çevre ve Kalkınma Vakfı Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ile araştırma ve geliştirme gurubu, Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Sara oğlu ile Uşak Valisi Serdar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

"GEDİZ NEHRİNİ TEMİZ OLARAK AKITIYORUZ. TEMİZ OLARAK GÖRMEK EN DOĞAL HAKKIMIZ "

GEMA Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ile Yönetim Kurulu üyelerinden oluşturulan araştırma ve geliştirme grubu, Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Sara oğlu ile bir araya geldiler. GEMA Vakfı Başkanı Şener Kilimcioğlu'na, İlçenin tanıtımı için hazırlatılmış olan ansiklopediyi hediye eden Belediye Başkanı Mehmet Ali Saraoğlu, "Gediz Belediyesi olarak bizler çevre bilincini ön planda tutuyoruz. Gediz Nehri'nin korunması için Gediz Arıtma Su Birliğini kurduk. İlçemizde arıtma tesis var. Fakat günümüz koşullarına uygun olmadığı için yenisini yapıyoruz. Bir ay sonra faaliyete geçireceğiz. Organize Sanayi Bölgemiz endüstriyel atık üretmiyor. Biz her şeye rağmen tedbirimizi alıyoruz. Çevre Bakanlığı da bu konuda çok titiz bir çalışma yaptı. Yılda iki kez sularımız analizden geçiyor. İçme sularımızda arsenik görülmedi. Aylık olarak ta bakteriyel denetimler yapılıyor. Yani biz Gediz Nehrini temiz olarak akıtıyoruz. Temiz olarak görmek en doğal hakkımız" dedi.

"ÇEVREMİZE OLAN DUYARLILIĞIMIZI ÖN PLANDA TUTUYORUZ"

Gezi Kapsamında Uşak Valisi Serdar Yavuz'u da ziyaret eden GEMA Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ile Yönetim Kurulu üyelerinden oluşturulan araştırma ve geliştirme grubu, gezi hakkında bilgi verdiler. Uşak Valisi Serdar Yavuz, "Çevre kirliliği konusu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Arıtma tesislerimiz var. Gediz Nehrinin geçtiği bölge üzerindeki iller arıtma tesisi yapmayı düşünürken, biz mevcut tesislerimizin arıza yapması halinde atıkları nasıl arıtacağız yönünde toplantılar düzenliyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri ile gelişeceğiz. Yaşam standartlarımız yükselecek. Ancak çevremizi de korumak zorunda olduğumuzu unutmamamız gerekir. Uşak'ta biz bu bilinci sağladık ve çevremize olan duyarlılığımızı ön planda tutuyoruz" şeklinde konuştu.

"GEDİZ NEHRİNİ BESLEYEN BÜYÜK VE KÜÇÜK DERELERİN SULARI TERTEMİZ. İÇİLEBİLECEK NİTELİKTE"

Gezi dönüşü önemli açıklamalarda bulunan GEMA Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu, "Gediz Nehrinde yaşanan kirliliği yerinde görüp, incelemek amacı ile başlattığımız gezimizin ikinci durağı Gediz Nehri'nin doğduğu bölge oldu. Murat Dağı eteklerinden başlayıp, İzmir Menemen'e kadar devam eden Gediz Nehrinin yolculuğu 401 km'dir. Gediz nehrini besleyen büyük ve küçük derelerin suları tertemiz. İçilebilecek nitelikte. Gediz Belediye Başkanı Mehmet Ali Sara oğlu,'Biz Gediz'i temiz akıtıyoruz. Temiz olarakta görmek en doğal hakkımız'diyor. Uşak Valisi Serdar Yavuz 'Çevreye olan duyarlılığımızı ön planda tutuyoruz'diyor bu konuda Gediz Nehri'nin bu gizemli yolculuğunun geçtiği bölgede yer alan il ve ilçelerin aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Gediz Nehrinin doğduğu bölgeden de su aldık. Kirli olan yerlerden de aldık. Analizleri yapılacak. Bu gezi sonunda hazırlayacağımız raporları ilgili kurum ve kuruluşlara ileteceğiz" ifadelerini kullandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Dağı Gediz Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title