Haberler

GE ve Genç Başarı İnovasyon Kampı Düzenledi

Güncelleme:

GE'nin öğrencilerin inovatif fikirler bulmaları ve yerel inovasyon kültürünün geliştirilmesi amacıyla desteklediği GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı, 19 Nisan'da Kabataş Erkek Lisesi'nde yapıldı.

Kamp sonunda birinci seçilen takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak ve Gebze'de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak.

İstanbul, Türkiye; 22 Nisan 2014: General Electric (GE) Türkiye ve Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliğinde Türkiye'de lise düzeyinde gençlere yönelik "GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı" düzenlendi.

Farklı liselerden gelen öğrencilerin karma guruplar halinde yarıştıkları GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı 19 Nisan'da Kabataş Erkek Lisesi'nde yapıldı. GE - Genç Başarı İnovasyon Kampı'nda yarışan okullar arasında Kabataş Erkek Lisesi, Eyüboğlu Koleji, Mustafa Saffet Anadolu Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi, Robert Kolej, Taşdelen İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Açı Okulları öğrencileri yer aldı.

Kampta, öğrencilerin GE tarafından kendilerine verilen bir konuya yönelik çözüm üretmeleri ve ürettikleri çözümleri mentörlerinin de destekleriyle bir iş planına dönüştürerek jüri önünde sunum yapmaları istendi. Kamp sonunda öğrenciler hazırladıkları bazı prototipleri 3D yazıcıdan aldıkları çıktılarla jüriye sundular.

GE İnovasyon Kampı'nın jürisinde GE İnsan Kaynakları Direktörü Belgin Ertam, GE Türkiye Stratejik Yatırımlar Direktörü Erdoğan Çeşmeli, HP Saha Operasyonları Müdürü Seride Samurkaş Karaç, Dupont İnovasyon Merkezi Müdürü Mehmet Demiray, TEB TEB Girişim Evi Girişim Bankacılığı Müdürü İbrahim Coşkuner ve Hürriyet Gazetesi İK Editörü Burcu Özçelik yer aldı. Etkinlik boyunca, iş dünyası gönüllüleri de takımları ziyaret ederek fikirleri ve önerileri ile öğrencilere destek oldular. Jüri, değerlendirme sürecinde iş planı, yaratıcılık, sunum tekniği ve takım ruhu kriterlerini baz alarak değerlendirme yaptı.

GE – Genç Başarı İnovasyon Kampı etkinliği, öğrencilerin girişimcilik ve yaratıcılık özelliklerini ortaya çıkarmalarını amaçladı. Tüm gün süren kamp sonunda, boğazlardaki akıntı yoluyla enerji üretmeyi hedefleyen "Hydren Bosphorus" adlı projenin sahibi olan takım birinci seçildi. Birinci takım, GE GENIUS programı kapsamında 3 gün boyunca GE liderlerinden çeşitli eğitimler alacak, toplantılara katılabilecek ve Gebze'de bulunan Türkiye Teknoloji Merkezi'ni ziyaret ederek GE teknolojileri ile tanışma fırsatı bulacak. Diğer taraftan, kazanan takıma GE liderleri ve mevcut stajyerler tarafından koçluk programı kapsamında kariyerlerine yönelik eğitimler ve danışmanlık yapılacak.

İnovasyonun ekonomik büyümenin temel unsuru olduğunun altını çizen GE Türkiye Stratejik Yatırımlar Direktörü Erdoğan Çeşmeli, şunları söyledi:

"Günümüzün dinamik ve rekabetçi dünyasında, ülkelerin ve firmaların rekabet gücünü artırmak için yenilik üretmek ve hızlı hareket etmek her zamankinden daha önemli hale geldi; zira inovasyon verimliliği tetikliyor. Türkiye'de rüzgar türbini kuleleri ve kanatları üretilmesi için Türk girişimcilerle birlikte çalışmaktan, LEAP jet motorları için blisk üretimini başlatmaya kadar yaptığımız tüm çalışmalarda yenilikçi fikirlerin ekonomiye katkı sağladığını görüyoruz. GE - Genç Başarı İnovasyon Kampı'nda öğrencilerin yenilikçi fikirler geliştirmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ülkemizin gerçek ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir role sahip olan yerel inovasyon kültürünün geliştirilmesi açısından bu etkinliklere büyük önem veriyoruz."

Genç Başarı Eğitim Vakfı Genel Müdürü Engür Rutkay, vakfın ilk ve ortaöğretim düzeyindeki gençlere girişimcilik, finansal okur-yazarlık ve iş dünyasına etkin katılım konularında uygulamalı programlar düzenleyerek gençleri küresel ekonomiye hazırlamayı amaçladığını belirterek, "Gençleri, yaparak öğrenmeye odaklı eğitim programları ve etkinliklerle buluşturarak girişimciliği teşvik ediyoruz. İnovasyon kampları ve ticaret fuarları düzenleyerek gençlerin girişimcilik ve yaratıcılık faaliyetlerini geliştirip ekonomik hayatta aktif rol almalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Teknoloji Merkezi İstanbul Kabataş Gebze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title