Haberler

Gazze İçin Anlamlı İftar Sofrası

Siirt'te günlük yayın yapan yerel Sonsöz gazetesi, Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla düzenlediği iftar programıyla oruçlarını 'bir çay bir simit' ile açtı.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere birçok kamu kurum müdürü, sivil toplum örgüt üyesi ve vatandaşın katıldığı etkinlik, Gazze'de yaşanan açlığa dikkat için yapıldı.

Bahçelievler Mahallesi Babacan Çay Bahçesi'nde düzenlenen etkinliğin amacı hakkında bilgi veren Sonsöz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve aynı zamanda Siirt Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Durak, Gazze'de, Suriye ve Irak'ta zulüm altında bulunan mazlum halkların durumunun vicdan sahibi herkesi derinden yaraladığını söyledi.

Kuru bir ekmek bile bulamadan iftarlarını açan Ortadoğu insanlarının durumlarına dikkat çekmek amacıyla ilk kez böylesi bir etkinlik yaptıklarını belirten Durak, "Biz evimizde 7 çeşit yemekle iftarımızı açarken bir lokma ekmeğe muhtaç Gazze'de, Suriye'deki ve Irak'taki insanların durumu vicdan sahibi herkesi derinden yaralıyor. Aç insanları bir nebze de olsa anlamak için bugün iftarımızı zengin menülü yemeğin yerine 'bir çay bir simit' ile açmayı uygun gördük. Aynı zamanda yüce dinimizde israfın yeri yoktur. Bu olguyu anlamak ve uygulamak için böylesi bir iftar programı tertipledik. Katılımlarından dolayı başta valimiz olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise yaptığı konuşmasında, düzenlenen böylesi güzel bir etkinlikten dolayı Sonsöz gazete çalışanlarını tebrik etti. Tutulmaz, "İslam dünyasında yaşanan bu acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını yürekten arzuluyor ve bunun için dua ediyoruz. Bu Ramazan'ı Müslümanlar olarak, insanlık olarak maalesef hüzünlü yaşıyoruz. Kalbimiz buruk, gönüllerimiz kırık olarak idrak ediyoruz. Bugün Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da, Filistin'de, Doğu Türkistan'da ve özellikle Gazze'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu anlamda Ramazan'ı bir bayram gibi yaşamaktan yoksun kalıyoruz. Nitekim bugün Gazze için Suriye ve Irak'taki mazlum insanların açlık durumlarına dikkat çekmek için Sonsöz gazetesi tarafından düzenlenen bu etkinliği yürekten destekliyoruz" diye konuştu.

Okunan ezan ile birlikte Gazze'deki şehitler için Fatiha okundu. Daha sonra iftar, bir çay bir simitle açıldı.

Etkinliğe Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, İl Müftüsü Faruk Arvas, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Sevgili, Siirt Belediye eski Başkanı Mervan Gül, Adliye Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Öztaş, İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Abdurrahman Tetik, Kızılay Derneği Başkanı Yener Tanık, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras, AK Parti yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Hudeydan Kayaalap, Gençlik merkezi Müdürü İrfan Tekin, eski siyasetçi ve tarım çalışanı Ali Kayaalp, ALGİDA Süt Dünyası Sahibi Hakan Avcı, Siirt Bayanlar Futbol Takımı Antrenörü Zeki Eren, Anadolu Ajansı Siirt Temsilcisi Zeki Güneş, Siirt Manşet İnternet Sitesi sahibi Fecri Barlık, Akşam gazetesi Siirt temsilcisi ve Siirthaberleri.com internet sitesi sahibi Suat Bilim, Müteahhit Recep Arık, İşitme Engelliler Takımı Antrenörü Murat Oğuz, Kurtalan Ekspres Gazetesi Sahibi Fikret Tokdanış, Siirt Zübeyde Hanım Lisesi Okul Müdürü İdris Yolbaş, Aydınlık gazetesi eski çalışanı gazeteci Haydar Evin, ABS Alçı fabrikası Siirt Temsilcisi Cengiz Geyik ve birçok davetli katıldı. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Tutulmaz Suriye Gazze Irak Yerel Haberler

title