Haberler

Gazze'den Gelen Yaralılar

Türkiye'deki tedavileri tamamlanan 10 Gazzeli, ülkelerine dönmeden önce İstanbul'u gezdi.

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in saldırılarında yaralanan ve tedavileri için İHYA-DER tarafından Türkiye'ye getirilen 10 Gazzeli, sağlıklarına kavuştu.

Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavileri tamamlanan Gazzeli yaralılar, memleketlerine dönmeden önce İHYA-DER ve Üsküdar Belediyesi işbirliğiyle İstanbul'u gezdi.

Gazzeli yaralılar, gezi öncesi Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kahvaltı yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu Gazzelilerle sohbet etti.

Yaralılar, yaşadıklarını anlattı

Gazzeli yaralılar, İsrail'in bombardımanı sırasında yaşadıklarını anlattı. Saldırıda yaralanan ve yakınlarının çoğunu kaybeden Gazzelilerin dramı dinleyenleri duygulandırdı.

Yaralı Gazzeliler, burada kendilerini evlerinde hissettiklerini, Türkiye'nin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, "Allah, Türkiye'den ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun" ifadelerini kullandı.

İsrail'in saldırısı sırasında karnına şarapnel parçası isabet eden 5 yaşındaki Ayş Abbu Hattaf, sevimliliğiyle ilgi odağı oldu. Zafer işareti yapan Hattaf'a Başkan Türkmen oyuncak hediye etti.

Türkmen'in talimatıyla gittikleri mağazadan kıyafet alan Gazzeliler, daha sonra kendilerine tahsis edilen araçla İstanbul'u gezdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title