Haberler

Gazze'de 12 Saatlik Ateşkes Başladı

Güncelleme:

İsrail, bugün sabah saat 08.00 itibariyle ateşkesin başladığını onayladı.

Filistinli direniş grupları ile İsrail, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un 12 saatlik ateşkes talebini kabul etti. İsrail ordusu, ateşkesin başlamasının ardından Filistinillere, "Boşalttığınız evlere geri dönmeyin" uyarısında bulundu.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinli direniş gruplarının, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban ki-Mun'un 12 saatlik "insani ateşkes" talebini kabul ettiğini açıkladı. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, "Filistinli direniş grupları, BM Genel Sekreteri Ban'ın yerel saatle 08.00'de (GMT:05.00) başlayacak, 12 saatlik insani ateşkes talebini kabul etti." dedi.

ATEŞKES BAŞLADI 20 CESET BULUNDU

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı, ateşkesin başlamasından bu yana enkaz altından 20 cesedin çıkarıldığını açıkladı.

"EN AZ 900 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ"

Gazze'de görevini fiilen sürdüren eski Filistin Hükümeti sağlık bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra,"Geçici ateşkesin başladığı an itibariyle İsrail saldırıları sonucu en az 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin kişinin yaralandığını" belirtti.

İSRAİL, FİLİSTİNLİLERE MESAJ ATTI: YENİ BİR UYARIYA KADAR EVLERİNİZE DÖNMEYİN

İsrail ordusu, ateşkesin başlamasının ardından Filistinillerin cep telefonlarına mesaj göndererek "Gazzeliler, yeni bir uyarıya kadar boşalttığınız evlere geri dönmeyin" uyarısında bulundu.

"İNSANİ YARDIMLAR İÇİN KABUL EDİLDİ"

İsrail'in Haaretz gazetesinin bir diplomatik kaynağa dayandırarak verdiği habere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile BM Genel Sekreteri Ban'a 12 saatlik ateşkesi kabul ettiğini iletti. Haberde, ateşkesin Filistinli sivillerin yiyecek ve su ihtiyaçlarının karşılanması, hastanelere ilaç gönderilmesi ve uluslararası yardım kuruluşlarının insani yardım sunması için kabul edildiği kaydedildi.

TÜRKİYE VE KATAR'DAN AÇIKLAMA

İsrail'in Gazze'ye saldırılarının durdurulması ve ateşkes sağlanması için çabalarını daha da yoğunlaştıran Türkiye ve Katar, 12 saat için ateşkes yapılması çağrısının kabul edilmesinden memnuniyet duyulduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye, geçici ateşkesin sağlanmasıyla ilgili yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

"Türkiye ve Katar Dışişleri Bakanları olarak, Gazze'de, insani amaçlarla 12 saat için yapılan ateşkes çağrısından memnuniyet duyuyoruz. Bizayrıca bu çağrının Hamas tarafından hemen kabul edilmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Taraflar arasında müzakere edilmiş ve sürdürülebilir bir ateşkese ulaşılması için BM, ABD ve diğer uluslararası ortaklarımızla tüm gücümüzle çalışma yönündeki irademizi tekrar yineliyoruz."

Davutoğlu dün sabah Katar'a giderek, Katarlı mevkidaşı El-Atiyye ve Hamas Siyasi Büro Şefi Halit Meşal ile geç saatlere kadar görüşmeler yapmış, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile gün boyu telefonla birkaç kez görüşmüştü. Türkiye ve Katar, ABD ile ortak bir ateşkes önerisi metni oluşturmuş ancak Kerry tarafından İsrail'e sunulan metin kısa sürede reddedilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler İsrail Katar Gazze Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500

Yorumlar (65)

avi cohen:

cok komiksiniz türk kardesler sizler araplari destekliyorsunuz ama acaba araplar sizin hakkinizda ne düsünüyorlar haberiniz var mi?ben israilde araplarla konusurken cogu arap türkleri müslüman olarak bile görmüyor sonradan müslüman olmus ama müslümanligin ne oldugunu bilmiyorlar diyorlar,sizleri mogollara benzetiyorlar isgalci olarak.Ye''cüc ve Me''cüc türklerin oldugunu saniyorlar.Suudi araplar ise türkleri hic saymiyorlar bile ordaki iscilerin durumunu ben biliyorum.

7
29
yanıtYanıtla
Recep Satihaberler@haberler.com:

Türkler, haksızın karşısında mazlumun yanında olan bir millettir. Avrupalılar sizleri yani yahudileri , keserken , doğrarken, fırınlarda yakarken, biz yahudi olmadığımız halde sizlere kucak açtık. Siz yahudi olduğunuzdan size kucak açmadık, sizin haksız yere fare gibi sıkıştırılıp, öldürülmeniz dolayısıyla sizleri , osmanlı Türk toprağına aldık. Ama siz osmanlı sayesinde zenginlediniz, can derdiniz kalmadı, zamanı gelincede osmanlıya en büyük hainliği yapanlardan birisisiniz. Siz çünkü kıymet bilmez, nankör bir topluluksunuz. Şimdi siz, masum insanların yurduna girip, orada haksız hukuksuz yere, onlara eziyet ediyorsunuz. Şimdi biz, Türkler, güçsüzün, haklının yanında yer alanlar, Filistindeki masum insanları, dinleri müslüman bile olmasa destekleriz. Kaldı ki, bu kardeşlerimiz müslümandır ve müslüman müslümanın kardeşidir. Bu sefer çok sert kayaya çarptınız. Çünkü, Türk dostuna ne kadar merhametliyse, düşmanınada o kadar zalimdir.

yanıt0
yanıt0
hasanm@m.m:

Yuri git lan ,,, siidetin her turlusune karsiyim,,, siz yahudikerin usi bu ortaligi jaristirmak,,,, dunyanin hic bir yerin de cocuk ve jadinlari olduren devlet yok,,,, adi pislikler,sonunuz yakin zaten sizi amerikada kurtaramaz,,,,,

yanıt0
yanıt0
allah içiner@hotmail.com:

beni sevse nolur sevmese nolur.ALLAH bana sen müslümanlar öldürülürken ne yaptın derse ne dicem.ayyy kusura bakma allahım onlar bizi sevmiyorlarmıydı

yanıt0
yanıt0
TURKUMcicekci@live.fr:

bir gun gelecek bana her olduremedigim yahudi icin isyan edeceksiniz !!! (hitler )Bir gun sizinde hintleriniz turk milleti olacak sabir tasiyor ...

yanıt0
yanıt0
Recep Sati:

Allah nasip kısmet ederse, isteğim, Türk başkomutanı olarak İsraili yerle bir etmek ve kudüsü fethettikten sonra, 3 gün İsrailin mallarının yağmalanması emrini vermek. Allah izin verirse, o gün israillilerin kadınları, köle olarak filistinlilere vermek ve cariye yapmaları. Allah nasip ederse, olur. ve bu her Türk müslüman gencinin hedefi olmalıdır.

19
12
yanıtYanıtla
LAGOON620sahara1313@hotmail.com:

İsrail e şimdi hak veriyorum sizin gibi hastalara az bile yapıyor

yanıt0
yanıt0
serdaradada@adada.com:

sen şuna cihad bahane cariyeler şahane desene kısaca (:

yanıt0
yanıt0
erkeker@hotmail.com:

adi lagoon işinemi gelmedi.senide hallederiz merak etme

yanıt0
yanıt0
UZAYLI:

Yakılsın ekinin, yıkılsın yerin En acı ölümü tatmalı erin Damarından yere akmalı irin Kökün kurutulsun İsrail senin!

29
1
yanıtYanıtla
Tüm 65 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title