Haberler

Gaziantep'te Teşvik Sistemi Anlatıldı

Gaziantep'te teşvik sistemi anlatıldı

GAZİANTEP'te, Ticaret Odası tarafından Yatırım Teşvik Sistemi'nde yapılan son düzenlemeler ile kente sağlanan teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Price Water House Coopers (PWC) Türkiye danışmanlık şirketi işbirliği ile 'Yatırım Teşvik Sistemi ve Gaziantep' konulu toplantı düzenledi. GTO konferans salonunda düzenlenen toplantıya; GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Price Water House Coopers Türkiye Müdürü Durul Kayılı, Price Water House Coopers Türkiye mali müşavirleri Zeki Gündüz ile Recep Bıyık ve GTO üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Beyhan Hıdıroğlu, teşviklerin her zaman iş dünyasını motive ettiğini ama Gaziantep'in zaman zaman teşvikler konusunda üvey evlat muamelesi gördüğünü savundu. Gaziantep'in tarih boyunca ticaretin merkezi olduğunu söyleyen Hıdıroğlu, kentin başarılı olduğu bu yüzden ticaret kapsamına alınmadığını öne sürerek, şunları söyledi:

"Bildiğiniz üzere 2012 yılında yürürlüğe giren teşvik sistemi 4 farklı uygulamadan oluşmaktadır. Her zaman kendi özgücü ile ayakta kalmış ve üstün bir performans sağlamış olan Gaziantep bölgesel teşvik sisteminde 3'üncü sırada yer almıştır. Gaziantep verilen teşviklerin kademeli olarak arttığı 4- 5, ve 6'ncı bölge arasında kalmış 2016 yılında 10 yabancı sermaye olmak üzere toplam 175 yatırım teşviki belgesi kullanmıştır. Teşvikler iş dünyasını her zaman motive etmiş bir unsurdur ama Gaziantep zaman zaman teşvik konusunda üvey evlat muamelesi görmektedir. Gaziantep tarih boyunca hem ticaretin merkezi olmuştur. Teşvik söz konusu olduğunda ne yazık ki Gaziantep zaten başarılı denilerek teşvik kapsamına alınmamaktadır. Son dönemde gerek sınır ülkelerinde yaşanılanlar gerek küresel gelişmeler ve bölgemizdeki terör olayları kentimiz ekonomik ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkilemiştir. Hükümetimizin Doğu ve Güneydoğu illerinde faaliyet gösterin esnafın desteklenmesi için aldığı kararda da Gaziantep kapsam dışı bırakılmıştır. Halbuki Gaziantep Doğu illerinin en büyük tedarikçisi konumdadır."

Beyhan Hıdıroğlu'nun konuşmasının ardından Price Water House Coopers Türkiye Mali Müşavirleri tarafından üyelere teşvik sistemi anlatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Recep Bıyık Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title