Haberler

Gaziantep'te Haşerelerle Mücadele Ediliyor

Güncelleme:

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte kentin değişik bölgelerinde oluşabilecek sineklenme ve kokulara karşı çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanlığı'na bağlı ilaçlama birimi ekiplerinin logar sisleme, lavra çalışmasının ardından uçkun mücadelesi çalışmalarına başladı.

Lavra çalışmasında 10 derece sıcaklığın altında yapılmasının uygun olmadığını dikkat çeken Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, bu açıdan Mayıs ayının beklendiğini söyledi. Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda uçkun mücadelesinin yapılmasının uygun olmadığını söyleyen Akyol, "Aynı zamanda kara sinek ile mücadelede ekiplerimizi tarafından yapılıyor. Çöp konteynırları, logarlar ve çöp istasyonları hem kara sineklerden hem pis kokulardan arındırıldı. Yani biz, kış, bahar ve yaz mevsimlerinde hiç durmadan ilaçlama çalışmalarımızı yaptık" diye konuştu.

Gaziantep'in her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini dile getiren Akyol, kentte yeni odak noktalarının oluştuğunu belirterek, "Bu odak noktalarındaki soranların kaynağı bulunarak, diğer ilgili birimlerle ortak hareket ederek çözülüyor. Biz sadece ilaçlayıp geçmiyoruz. Sıcaklık dalgalanmaları nedeniyle kış aylarında uçan sivrisinek görülebilmesi ya da yoğunluk çok az olsa da her mevsimde sinek varlığı çalışması olmadığı, yetersiz olduğu anlamına gelmiyor. Bir popülasyonun tamamen yok edilmesi mümkün değildir. Popülasyonun çok az olması, kontrol edilebilir düzeyde olması başarı göstergesidir" dedi.

Büyükşehir Belediye'sinin ilaçlama ekiplerinin kentin farklı noktalarında çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title