Haberler

Gazeteler, AK Parti Mitingi İçin Farklı Rakamlar Verdi

Güncelleme:

AK Parti'nin İstanbul mitingine kaç kişinin katıldığı merak konusu. Gazeteler de manşetlerine taşıdıkları tarihi miting için farklı rakamlar verdi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme'de yapılan AK Parti yerel seçim mitingi müthiş bir görüntü yansıttı. Televizyonların canlı yayınladığı mitingde AK Parti adeta gövde gösterisi yaptı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN: 2 MİLYON KİŞİYİ GÖRDÜ

Merak edilen ise mitinge kaç kişinin katıldığı oldu. Miting alanında yapılan anonsta 1.5 milyon kişinin mitinge katıldığı duyuruldu. Başbakan Erdoğan ise konuşmasının sonunda mitinge katılım rakamını verdi. Erdoğan, "Burası bugün 2 milyon kişiyi gördü" dedi.

Bugün miting haberlerine yer veren gazeteler ise bambaşka rakamlarla çıktı. 1 milyon diyen de oldu abartıp 2 milyonun üstüne çıkan da...

GAZETELERDEN FARKLI RAKAMLAR

Hürriyet Gazetesi bugün manşetinden verdiği haberde mitinge 1.2 milyon kişinin katıldığını iddia etti. Sabah Gazetesi ise Başbakan Erdoğan'ın verdiği rakamın da üstüne çıktı ve mitinge 2 milyon fazla kişinin katıldığını öne sürdü. Habertürk Gazetesi İstanbul mitingine katılım sayısı konusunda Başbakan Erdoğan'ın açıklamasına itimat etti ve 2 milyon kişi katıldı dedi. Zaman Gazetesi ise AK Parti'nin son yıllardaki en büyük mitingini sıfırladı ve ilk sayfasından tek cümlelik yer dahi vermedi.

RADİKAL EN DÜŞÜK RAKAMI VERDİ

Radikal Gazetesi ise rekor katılımın olduğu miting icin hayli düşük bir rakam verdi. Radikal manşetinden küçük olarak kullandığı mitinge 1 milyon katılım olduğunu öne sürdü.

HÜKÜMETE YAKIN MEDYANIN RAKAMLARI

Türkiye, Yeni Şafak, Akşam, Takvim ve Star Gazeteleri mitinge 2 milyon kişinin katıldığı yazdı. Gazeteler Başbakan Erdoğan'ın verdiği rakamı gördü.

MUHALİF MEDYA HİÇ GÖRMEDİ

Buna karşılık Cemaate yakınlığı ile bilinen Bugün Gazetesi, Zaman gibi mitingi ilk sayfasından tek bir cümleyle dahi geçirmedi. Cumhuriyet Gazetesi de miting yerine Erdoğan'ın uçakla ilgili açıklamasını almayı tercih etti.

Sözcü Gazetesi ise AK Parti mitinge yer verdi.

1 METREKAREYE 1 KİŞİ

Ancak bu tür hesaplamalarda emniyet alanın metrekare büyüklüğü ile hesaplıyor. Yani ortalama 1 metrekareye 1 kişi olarak hesaplıyor. Ön taraflarda bir metrekareye 1 kişiden fazla kişi düşse bile bu sıkışıklık orta ve arkalara gittikçe düşüyor. Yenikapı'daki miting alanının alanın bilinen büyüklüğü ise yaklaşık 730 bin metrekare. Bu büyüklük de bize alanda kaç kişi olduğunu yaklaşık olarak gerçek rakamlarla söylüyor.

 

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Gazeteler Gazeteler İstanbul Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (633)

bawergore4@hotmail.com:

Para ile toplanan bindirilmis kitalarin sayisinin onemi yok.samimi insan hirsiza yolsuza hortumcuya kayirmaciya destek vermez .o sayinin buyuklugu ne kadar coksa kokousmuslugun curumuslugun resmidir.

87
119
yanıtYanıtla
HAKANselda_ugur7980@hotmail.com:

AYNEN,ASGARİ ÜCRET ALAN ARKADAŞLAR Bİ KERE AĞZINDAN MAAŞLARA ZAM LAFINIDUYDUNUZMU??HALA TAKILMIŞSSINIZ PEŞİNE ,NEYİN KAFASINIYAŞIYORSUNUZ...

yanıt0
yanıt0
danger mobildangermobil@hotmail.com:

bizde zaten hırsıza yolsuza hortumcuya, yani sarıgüle destek vermiyecez, Allahın izniyle.merak etrme sarıgülün tescilli hırsız olduğunu herkes biliyor.

yanıt0
yanıt0
sarızeybekasasas@hotmail.com:

NE OLACAK HAVUZDAN 1 MILYAR HARCAYINCA SEÇIM SENIN OLUYOR; DEVLETIN BÜTÜN İMKANLARI ELINDE. ISTANBULA BIR BAKIN HER YER AKP REKLAMI; BUKADAR PARA SADECE AKP DE VAR; ÇÜNKÜ HELAL KAZANMIYORLAR...

81
55
yanıtYanıtla
murat Çelrikmuratcer@hotmail.com:

KISKANANLAR ÇATLASIN

94
28
yanıtYanıtla
DİLCİgotmort@hotmail.com:

TAYİPTEN BAŞKA LİDER YOK .........İNADINA AKP ...

84
33
yanıtYanıtla
kılıçtaroğlubaromuko@hotmail.com:

bu sefer oy kullanmayı unutmıcam oyumu akp ye vercem

69
39
yanıtYanıtla
ardasoydanardasoydan@hotmail.com.tr:

daha soyadını bilmiyorsun adamın.kılıçtar değil kılıçdar.

yanıt0
yanıt0
ateistbaromuko@hotmail.com:

doğru söylemek gerekirse bu adamın yaptıklarına çalışmalarına bakıp birde eskiyi düşünüp müslüman ve akp ye oy veresim geliyor ve sanırım bende akp diyeceğim chp liler siz NAHHHH ALIRSINIZ ancak sizin kılıçtaroğlunu görünce çok samimi söylüyorum aklıma şaban geliyo ve gülüyorum levent kırca salağını genel başkan yapsanız daha iyi

71
35
yanıtYanıtla
Mertmert@gmx.de:

Buraya yazan yorumcu ATEİST @ sana sesleniyorum, ah yerde kalmaz inşaallah, bu yazı herkes için geçerlidir bende sizin evlatlarınız birer hırsız olarak yetişir büyürler diye duacıyım, işte o zaman sizler bu toplum içine çıkamayasınız diye Allahıma duacıyım, Allahıma nedenmi böyle duacıyım ? çünkü sizler bugün bu hırsızlara kol kanat gerdiniz, onlara arka çıktınız korudunuz, hırsızlıklarını görmemezlikten geldiniz yapılanlara kabul ettiniz saydınız, suç işlediniz diye kendilerine uyarmadınız ikaz etmediniz tüm bunlar yetmezmiş gibi alkış tuttunuz şakşakçılık yaptınız, işte bu yüzden o gün geldiğinde sizin bu günlerde bu sayfalara yapmış olduğunuz bu yorumları hatırlayasınız diye bedduacıyım anladınızmı, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, çıkar kardeş çıkar bundan hiç süphen olmasın, Allah unutmaz, yalnız süre verir, ihmal etmez, ama zamanı geldimi hesabını çabuk görendir, hesabı çetin olur, bunu kafana koyarsan iyi edersin hoşça kal.

yanıt0
yanıt0
Tüm 633 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title