Haberler

Gazeteci Arda Uskan'ın Cenazesi İstanbul'da Toprağa Verildi

Güncelleme:

Karaciğer kanseri nedeniyle dün 67 yaşında vefat eden gazeteci Arda Uskan'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Karaciğer kanseri nedeniyle dün 67 yaşında vefat eden gazeteci Arda Uskan'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Uskan için öğle vakti Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri, Arda Uskan'ın eşi Selda Uskan kabul etti.

Cenaze törenine, Süleyman Turan, Menderes Samancılar ve Ulvi Alacakaplan'ın da aralarında bulunduğu sinema, tiyatro ve basın dünyasından bir çok kişi bulundu.

Arda Uskan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cuma namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, cenaze aracına taşındı. Uskan'ın cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bu arada, Türkiye'de motor sporlarının gelişmesinde katkısı bulunan Şerif Yardımcı için Teşvikiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Cenazeye eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy ve spor camiasından bazı isimler katıldı. Yardımcı'nın cenazesi de Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Arda Uskan'ın öz geçmişi

Arda Uskan, 1947'de İstanbul'da doğdu. Lise yıllarında amatörce müzikle uğraşan Uskan, İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nde okurken son sınıftan ayrıldı. Uskan, 1970'te stajyer olarak Milliyet gazetesinde mesleğe başladı. Uskan, Doğan Şener'in yayın yönetmeni olduğu Hey dergisini Yener Süsoy ile çıkardı.

Fikret Kızılok ile gittikleri Sivas'ın Sivralan köyünde Aşık Veysel ile yaptığı röportajla Milliyet gazetesinin röportajcısı olan Uskan, Gediz depremi sırasında bölgeye ulaşan ilk gazetecilerden biri oldu.

Milliyet'in müzik sayfasında 6 yıl çalıştıktan sonra sinemaya geçmek için gazeteden ayrılan Uskan, 2 film, pek çok fotoroman çekti, 34 film senaryosu yazdı, 3'ünü de yönetti.

Gelişim Yayınları'na 1982'de giren Arda Uskan, Nokta dergisinin ilk sayısından itibaren Ercan Arıklı'yla çalışmaya başladı, bir yıl sonra Nokta'nın yayın yönetmeni oldu.

Star'ın ilk haber müdürü olan Uskan, "Nefes Nefese" ve "Anahtar" isimli haber programlarını hazırlayıp sundu. Uskan, daha sonra Kanal 6'nın kuruluşunda bu kanalda yine haber müdürü olarak görev yaptı.

Bir grup arkadaşıyla 1995'te ATV'ye geçen Uskan, 2000'de Radikal gazetesinde köşe yazıları yazmaya başladı, Aktüel dergisinde "Varyete" ekini çıkardı. Vatan gazetesi kurulurken oraya geçen Uskan, Haftalık dergisinde yayın danışmanı oldu. Arda Uskan, son olarak Takvim gazetesinde yazıyordu.

Arda Uskan "Güle Güle Bebeğim", "Fareli Köyün Kavalcısı" ve "Köpeğin Gölgesi" adlı kitapları yazdı.

Uskan'ın senaryosunu yazdığı sinema ve dizi filmleri arasında "Dağlar Delisi", "Azap Yolu", "Hanım Ağa", "Yuvasızlar", "Sevginin Bedeli", "Kader Çıkmazı", "Zulüm" ve "Talih Kuşu" yer alıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Zincirlikuyu Arda Uskan Teşvikiye Milliyet Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title