Haberler

Gaz Lambası Altında Nostaljik Tıraş

Bursa'da antikacıyı andıran berber dükkanında müşteriler, gaz lambası ışığında tıraş oluyor.

Yıldırım ilçesinde berber dükkanı işleten Ramazan Doksar, müşterilerini Osmanlı devrindeki gibi gaz lambası altında tıraş ederek nostalji yaşatıyor. İlkokulu bitirdikten sonra berber olmaya karar veren Ramazan Doksar, 2012 yılında açtığı dükkanıyla Bursa'da bir ilki gerçekleştirdi. Osmanlı'dan kalma geleneklerle tıraş yapmaya devam eden berber, eski ve yeniyi bir araya getirdiği dükkanında nostaljik bir hava içinde gaz lambası altında tıraş yapıyor. Görenlerin şaşırdığı dükkanda birçok hizmet bir arada veriliyor. Sabit müşterilerin ise kişiye özel tıraş malzemeleri hazırda tutuluyor.

"MADDİYATTAN ÇOK, MANEVİ BİR OYALANMA YOLU SEÇTİM"

İlkokulu bitirdikten sonra kuaförlüğe başladığını ifade eden Doksar, "2-3 yıl ustamın yanında mesleği öğrenerek kalfa oldum. 2012 Eylül ayında da kendi kuaför dükkanımı açtım. O zamana kadar antikaya karşı bir ilgim yoktu. Sabit müşterilerimle randevu sistemiyle çalışıyorum. Bu yüzden gün içinde boş vakitlerim oluyor. Boş vakitlerimi nasıl doldururum diye düşünmeye başladım. Maddiyattan çok, manevi bir oyalanma yolu seçtim. Antikaya merak salmaya başladım. Eski eşyalara olan ilgim arttı. Dükkanıma ufak tefek antika eşyalar alarak, dekorasyon yapmaya başladım. Daha sonra işler ilerlemeye başladı. Dükkanıma gelen müşteriler de benim gibi eskiye ve nostaljiye meraklı insanlar. Mekanımı klasik ve modernizmin bir arada olduğu bir dükkan haline getirdim" dedi.

"ÖZELLİKLE SEÇİCİ VE HASSAS İNSANLAR BU HİZMETTEN ÇOK MEMNUN"

Kendisine ait ufak bir tezgahta tasarımlar yaptığını söyleyen Doksar, "Onun üzerinde kendime ait farklı tasarımlar yapmaya çalışıyorum. Bir gün elime eski çevirmeli telefonlardan aldım. 'Bununla ne yapabilirim' diye düşünmeye başladım. Sonra kafamda bir lamba yapabileceğim fikri doğdu. Telefondan gaz lambası yapabilmek için uğraştım. Deneme- yanılma yöntemiyle bir şekilde telefonu, gaz lambasına çevirdim. Sonra yaptığım telefonlara istekler artınca, bunun elektrikli modelini de yapmaya başladım. Şu an iş yerimin her tarafı lambalarla doldu. Bunun yanına farklı nostaljik ürünler ekledim. Dükkanımı farklı bir konseptin içine soktum" ifadelerini kullandı.

Müşterileriyle olan ilişkilerinden de bahseden Ramazan Doksar, "Sabit müşterilerle çalıştığım için kişiye özel tıraş aletleriyle kesim yapıyorum. Yaklaşık 40 kişinin üzerinde sabit müşterim var. Bunların tıraş olduğu aletlerin hepsi bir birinden farklı. Her birini yaptırdığım dolabın bir gözünde saklıyorum. İsteyen herkesin tıraş malzemelerini ayrı tutabiliyorum. İsteyen herkesin ismini dolaba yazıyorum. Onların isteklerine göre de tıraşlarını yapıyorum. Bu fikir müşteriler açısından da çok güzel oldu. Özellikle seçici ve hassas insanlar bu hizmetten çok memnun. Beni tanımayanlar bile bu caddeden geçerken, özellikle gece geçtiklerinde dükkanıma kesin uğruyorlar. İçeriyi gezmek istiyorlar. Tıraşa ihtiyacı olmayan insanlar, sırf buranın nostaljik kokusunu alabilmek için tıraş oluyor" diye konuştu.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title