Haberler

Kilis'te Garanti Bankası Anadolu Sohbetleri Düzenlendi

Güncelleme:

Garanti Bankası'nın 2002 yılından beri gerçekleştirdiği "Garanti Anadolu Sohbetleri" toplantısının 96'ıncısı, Kilis'te düzenlendi.

Aleaddin Yavaşça Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen, kentin potansiyeli ve önündeki fırsatların ele alındığı toplantıyı, Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Arolat yönetti.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Kilis'te yıllık zeytin üretiminin 60 bin ton, zeytinyağı üretiminin ise ortalama 20 bin ton olduğunu belirtti.

Yörede sabun imalatının da geliştiğini kaydeden Karadere, "Kilis zeytin üretimi konusundaki potansiyelini, girişimciliğin dinamizmi ile birleştirerek çok önemli bir atılım yapabilir" dedi.

Karadere, Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) şehirde endüstriyel ve ekonomik atılımlar yapılabilmesi adına önemli fırsatlar taşıdığını aktardı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu da geçen yıl 6,5 milyar dolar ihracat yapan Gaziantep'in bu yıl 7 milyar dolarlık ihracat hedeflediğini söyledi.

Kilis'in kaderine teslim edilmiş gibi gözüktüğünü öne süren Konukoğlu, "Gaziantep olarak hiçbir zaman buna gönlümüz el vermiyor. Bundan dolayı, Polateli-Şahinbey OSB'yi birlikte hayata geçirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Konukoğlu, hedef koymanın ve ortak akılla hareket etmenin önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polateli-Şahinbey OSB'yi kendimize hedef koyduk. Açılacak Dörtyol-Hassa Tüneli'ni kendimize hedef koyduk. Hedefler konacak. Kilis'te ortak akıl devreye girecek. Aksi takdirde biz bu işi başaramayız. 500 milyar dolar ihracat, kişi başına 25 bin dolar gelir elde etmek istiyor muyuz? O zaman birlikte çalışacağız. Doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi ile el ele vereceğiz. Polateli'nde el ele verdik, bakın başarıyoruz. Kilis'ten bir tek isteğimiz var; yılmayın. Lütfen yatırımlarınızı gözden geçirin."

Konukoğlu, Polateli-Şahinbey OSB'nin hayata geçmesiyle 75 bin kişiye istihdam öngörüldüğünü sözlerine ekledi.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ise yatırımcıları Kilis'e davet ederek, "Belediye Başkanlığı olarak buraya gelen tüm yatırımcıların hizmetindeyiz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği Başkanı Salih Madra "Zeytin ve Zeytinyağı", İltica ve Göç Araştırmaları Merkezi Başkanı Metin Çorabatır "Mülteciler ve Kalıcı Çözümler", İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat "Türkiye Ekonomisiyle İlgili 2015 Tahminleri" konularında sunum yaptılar.

Toplantıya, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Öndeş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Garanti Bankası Şahinbey Polateli Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title