Haberler

G-20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye Konferansı

Görüntü Dökümü: Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul'un konuşması G-20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye Konferansı- Dışişleri Bakanlığı SAM Başkanı Prof. Dr. Usul: - "Sadece Amerika değil, Çin olsun, Rusya olsun tutup da ellerindeki yetkiyi paylaşma konusunda imtina edeceklerdir.

Görüntü Dökümü: Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul'un konuşması G-20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye Konferansı- Dışişleri Bakanlığı SAM Başkanı Prof. Dr. Usul: - "Sadece Amerika değil, Çin olsun, Rusya olsun tutup da ellerindeki yetkiyi paylaşma konusunda imtina edeceklerdir. Yani G-20'nin küresel olarak BM'nin yerine geçmesi çok zor. İmkansız değil, çok zor"- "Bana göre G-20 meselesi belli bir seviyede tutulmaya gayret ediliyor. Çünkü bunu çok ileriye götürdüğünüzde kontrol edemezsiniz. Bu devletler kontrol edemediği şeye şüpheyle bakarlar" Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) Başkanı Prof. Dr. Ali Resul Usul, "Sadece Amerika değil, Çin olsun, Rusya olsun tutup da ellerindeki yetkiyi paylaşma konusunda imtina edeceklerdir. Yani G-20'nin küresel olarak BM'nin yerine geçmesi çok zor. İmkansız değil, çok zor" dedi.Gebze Belediyesinin ev sahipliğinde, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) desteğiyle Gebze Kültür Merkezi'nde düzenlenen G20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye Konferansının "Dünya Nereye Gidiyor" başlıklı ilk oturumunda konuşan Usul, dünya ekonomi ve siyasetinde yeni bir fırtınanın geleceğini belirterek, bu fırtınaya karşı önlem alınması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin uluslararası sinir uçlarının, Avrasya'nın tam ortasında olduğuna dikkati çeken Usul, "Biz bunu iliklerimize kadar hissediyoruz. Herkes bu kadar hissetmiyor ama bir fırtına yaklaşıyor. Şimdi devletler önlem almak için ittifak arayışı içine giriyorlar. Çünkü bunu tek başına savuşturmak mümkün değil" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title