Haberler

Hakan Çalhanoğlu, Schalke'yi Yıktı

Güncelleme:

Bayer Leverkusen, Hakan Çalhanoğlu'nun golüyle Schalke 04'ü 1 0 yendi Borussia Dortmund, özel izinle sahaya çıktığı Şampiyonlar Ligi formalarıyla da mağlup oldu.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 9. hafta karşılaşmasında Bayer Leverkusen, sahasında Schalke 04'ü 1-0 mağlup etti.

BayArena Stadı'nda oynanan ve 30 bin 210 biletli seyircinin izlediği maçta Bayer Leverkusen'e galibiyeti getiren golü milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu attı. Genç oyuncu karşılaşmanın 53. dakikasında kazanılan serbest vuruşta, yaklaşık 22 metreden topu filelere göndererek takımına galibiyeti getirdi.

Hakan Çalhanoğlu, Schalke 04 karşısında 82 dakika oyunda kalırken, takım arkadaşı diğer milli oyuncu Ömer Toprak 90 dakika oynadı ve 14. dakikada sarı kart gördü. Schalke 04 takımında da Kaan Ayhan 90 dakika forma giydi. Bayer Leverkusen bu galibiyetle puanını 16'ya çıkardı ve 4. sıraya yükseldi. Schalke 04 ise 11 puanla 12. sıraya geriledi.

"Serbest vuruş kralı" olarak nitelenen Çalhanoğlu oynadığı 41 Bundesliga maçında 6 kez serbest vuruştan fileleri havalandırdı. Milli oyuncu bu sezon daha önce ligde Werder Bremen ve UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde Kopenhag takımına serbest vuruştan gol atmıştı.

Dortmund'a Şampiyonlar Ligi formaları da şans getirmedi

Öte yandan Bundesliga'da kötü gidişini sürdüren Borussia Dortmund şans getirmesi için bugün Hannover 96'ya karşı oynadığı maça UEFA Şampiyonlar Ligi'nde giydiği formayla çıktı.

Galatasaray'ın da yer aldığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda oynadığı 3 karşılaşmadan da gol yemeden galip ayrılan ve lider durumda bulunan sarı-siyahlı ekibin sahasında Hannover'e karşı 1-0 yenilmesi "Şampiyonlar Ligi'ndeki formalar da şans getirmedi" şeklinde yorumlandı.

Ligdeki kötü gidişi durdurmak isteyen ve bunun için elinden geleni yapan Dortmud Kulübü bugün Hannover karşısında Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları formaları giymek için Kulüpler Birliği'nden (DFL) özel izin almıştı.

Bu sezon 6. yenilgisini alan Borussia Dortmund puan cetvelinde 7 puanla 15. sıraya geriledi.

Kaynak: AA / Spor

Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

TORNADO:

YAZIKKI YANLIS MILLI TAKIMI SECTI, ALMANYA YI SECSEYDI SIMDI ISPANYA INGILTERE GIBI YERLERDE OYNUYO OLABILIRDI, YAZIK OLDU.

7
4
yanıtYanıtla
BIR DOST:

HAZIRA KONMAMAK LAZIM KENDIN ÜLKENDE YETISTIRIP EYITIP TERBIYESINI VERECEKSIN. BEN ALMANYA DA YASIYORUM VE BURDA COCUKLAR 4 YASINDA FUTBOL OKULUNA BASLIYORLAR VE EYITILIYORLAR. BIZ HEP HAZIRI SEVIYORUZ. KARDESIM SEN YETISTIR VEFAYDALAN ARKADAS. T. C. DE 80 MILYON KISI DEN 10 TANE FUTBOLCU YETISTIREMIYORSAN ULUSLAR ARASI BÖYLE REZIL OLURSUN. YETKILILERIN BILGISINE SUNARIM. ALMANYA DA OYNAMIS DIYE ÖNÜNE GELENI MILLI TAKIMA ALMYAIN REZIL OLUYORUZ.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title