Haberler

Fransa'da Air France Pilotlarının Grevi

Grev 26 Eylül'e uzatıldı.

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'ın pilotları grevi uzatma kararı aldı.

Fransız Le Figaro gazetesi, hafta başından bu yana devam eden pilotların iş yavaşlatma grevinin 26 Eylül'e kadar uzatıldığını duyurdu.

Gazete, pilotların, grevin bir hafta daha uzatılması yönünde ortak karara vardıklarını, uçuşların yüzde 55'inin yapılamayacağını kaydetti.

Pilotlarının üye olduğu üç sendika, şirketin düşük maliyetli havayolu şirketleriyle rekabet etme planı nedeniyle mağdur olacakları gerekçesiyle greve gitme kararı almıştı.

Hafta başında başlayan grevin günlük 10-15 milyon avro zarara yol açtığı belirtilirken Air France'ın Paris Borsasındaki hisseleri yüzde 3,45 değer kaybetmiş, grevin ilk günü de yüzde 3,25 gerilemişti

Air France, kısa ve orta mesafeli uçuşlarda ucuz bilet satan havayolu şirketleriyle rekabet etmek amacıyla yine havayolu grubu bünyesinde faaliyet gösteren Transavia şirketine ağırlık vermek istiyor.

Yıllık ortalama maaşları 250 bin avro olan Air France pilotları ise işverenin kendilerini daha ucuz iş gücüne tercih edeceğinden endişe duyuyor.

Şirket, Transavia için Avrupa'da pilotlarla yerel kontratlarla çalışmayı öngörürken, Air France pilotları yapılacak değişiklikle eski haklarını kaybedip Transavia şirketinin koşulları ile çalışmaya zorlanacaklarını düşünüyor.

Air France yönetimi ise pilotlarının gruba bağlı bu şirket için çalışmalarının söz konusu olmadığını belirtiyor.

Air France çalışanlarının en uzun grevi, 1998'de 1-10 Temmuz'da sürmüş ve dünya kupasının başladığı ilk gününe denk gelmişti. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Fransız Havayolu Şirketi Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title