Haberler

Frankfurt'ta "100. Yılında Türk Sineması" Paneli

Güncelleme:

Almanya'nın Frankfurt kentinde Yunus Emre Enstitüsü ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin ortaklaşa düzenlediği "100. Yılında Türk Sineması" paneli düzenlendi.

Panelin açış konuşmasını yapan Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, festivalin Türk sinemasının 100. yılı olması sebebiyle daha da önem kazandığını söyledi.

Söz konusu panelden dolayı Yunus Emre Enstitüsüne ve Frankfurt Türk Filmleri Festivali'ne teşekkür eden Ekici, "Yunus Emre Enstitüsü Berlin'de kuruldu, sonra Köln'de bir şube açtı. Şimdi Frankfurt'a da yavaş yavaş el atma girişiminde bulundu. Bundan sonraki faaliyetlerinde başarılar diliyorum. Buradaki Başkonsolosluğumuzun, diğer tüm derneklerimizin, kurumlarımızın ve insanlarımızın desteğiyle burada çok daha iyi faaliyetlere imza atacağını düşünüyorum" dedi.

Frankfurt'ta Türkiye'yi temsil eden tüm kurumların ekip ruhuyla hareket etmesi gerektiğine değinen Ekici, "Biz hepimiz bir ekibiz. Birlik ve beraberlik içinde burada kültürümüzü yaşatmaya, sanatımızı, gelenek ve göreneklerimizi hem yaşamaya hem de yaşatmaya çaba gösteriyoruz. Bu tür etkinlikler de buna çok iyi bir zemin sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Frankfurt Türk Filmleri Festivali Komite Başkanı Hüseyin Sıtkı ise söz konusu etkinliği sunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirterek,  "Burada, bu mekanda bir ilki yaşıyoruz. Sayın Başkonsolosumuza gösterdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Çok farklı bir desteği var. Yunus Emre Enstitüsü'yle ilk defa Frankfurt'ta bir etkinlik yapmaktan dolayı ve bunu da Frankfurt Türk Film Festivali çerçevesinde yapmak çok güzel" diye konuştu.

-"Kültür elçiliği, her vatandaşın görevi"-

Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Doktor Yılmaz Bulut da kültür elçiliğinin her vatandaşın görevi olduğunu kaydetti. "Türk kültürünü yurtdışında hakkıyla tanıtmayı ve Yunus Emre'nin ismini hak edebilmeyi diliyorum" diyen Bulut, bu hedefe ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Panelin düzenlenmesinde Komite Başkanı Sıtkı'nın büyük emeği olduğunun altını çizen Bulut, ayrıca desteklerinden ötürü Başkonsolos Ekici'ye teşekkür etti. Frankfurt'un Yunus Emre Enstitüsü için önemli bir kent olduğunu anlatan Bulut, "Frankfurt bizim için çok önemli bir kent. Sadece benim şahsım adına değil Yunus Emre enstitüsü olarak da Frankfurt sadece paranın bir merkezi değil kültürün de çok yoğun yaşandığı bir yer. İleri de sizlerin de destekleriyle burada çok iyi işler yapılacağını, Türk kültür ve sanatının tanıtacağımıza eminim. Bu konuda işbirliklerine hazırız" şeklinde konuştu.

Enstitünün 2009'dan buyana faaliyette olduğunu ancak diğer yabancı enstitülere kıyasla yapılması gereken çalışmalar olduğunu anlatan Bulut, "Ülkemizin maddi kaynaklarının doğrudan artmasıyla kültür sahasının da güçlenebileceğini söyleyebilirim. Burada en fazla bizim faaliyetlerimizi kuvvetlendirmemiz söz konusu olacaktır" dedi.

Öte yandan moderatörlüğünü gazeteci Nur Onur'un yaptığı panelde, oyuncu Güvenç Kıraç, sinema eleştirmeni Alican Sekmeç ve Frankfurt Türk Film Festivali İstanbul Koordinatörü Yönetmen Serap Gedik Türk sinemasının tarihi ve gelişimi üzerine bilgi verdi. - Hessen

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Frankfurt Türkiye Almanya Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title