Haberler

Fotoğraf, Afiş ve Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli fotoğraf, afiş ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı.

10 Aralık 2011 Dünya İnsan Hakları Günü'nde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan mutabakat ile başlatılan proje, toplumun her kesiminden büyük destek gördü.

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şiddetten, kaba kuvvetten uzak, Mevlana hoşgörüsü ikliminde buluşmuş bir toplumun tesisine katkıda bulunmayı amaçlayan proje kapsamında konferanslar, paneller ve çeşitli aktiviteler düzenlendi.

Bu kapsamda düzenlenen ve büyük ilgi gören Huzur Şehrinde Sevgi Konferansları'na Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Doç. Dr. Mustafa Karataş konuk olurken; Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu "Anlamlı Yaşam", Hayat Boyu Eğitim ve Gelişim Derneği Başkanı Adem Solak ise "Ailede Sevgi ve Şiddet" konferansı verdi. Etkinlikler kapsamında Konya Barosu'yla birlikte "Toplumda Kadın Algısı" semineri yapıldı.

FOTOĞRAF, AFİŞ VE KISA FİLM YARIŞMASI

On binlerce kişiye ulaşılan çalışmalar kapsamında konuyu Türkiye gündemine taşımak üzere başlatılan "Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet" isimli fotoğraf, afiş ve kısa film yarışması büyük ilgi gördü.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlatılan ve 14 Eylül'de sona eren yarışmaya 3 dalda çeşitli şehirlerden toplam 952 eser katıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen eserleri, Türkiye'de konusunda uzman jüri üyeleri titizlikle değerlendirdi.

Fotoğraf yarışmasının jüri üyeliklerini fotoğraf sanatçıları Cengiz Karlıova, Fenay Ulu ve Reha Bilir; kısa film yarışmasının jüri üyeliklerini Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi, Bugün Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Ali Atıf Bir, S.Ü. İletişim Fakültesi RTV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, Yönetmen Aydın Bağırdı, oyuncular Mustafa Uzunyılmaz, Sema Öztürk; afiş yarışmasının jüri üyeliklerini ise; S.Ü. İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Altunbaş, Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman Gazetesi Yazarı Günseli Özen Ocakoğlu, Genna Reklam Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Tuncer, Reklamcılar Derneği Başkanı Aytül Özkan ile C2'A Reklam Ajansı Başkanı Yasin Ergün Erdem yaptı.

DERECEYE GİRENLERİ İSİMLERİ

Yapılan değerlendirme sonucunda 3 dalda dereceye girenlerin isimleri şöyle:

Afiş; 1. Sefa Pala (İzmir), 2. Ezgi Karaata (İstanbul), 3. Orkun Avcı (İzmir), Mansiyon Sefa Pala (İzmir).

Fotoğraf; 1. Mehmet Özdemir (Trabzon), 2. Bekir Topçu (Antalya), 3. Zehra Özhamurlar (Kayseri), Jüri Özel Ödülü Kenan Taşpınar (İstanbul).

Kısa Film; 1. Alper Akdeniz (İzmir), 2. Buse Yıldırım (Konya), 3. Sefa Çolak (İstanbul), Jüri Özel Ödülleri Miray Kuyumcu (İstanbul), Ufuk Engin Can (İstanbul).

ÖDÜL TÖRENİ 15 EKİM'DE

Dereceye girenlere ödülleri 15 Ekim Pazartesi günü saat 14.00'da Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'nde geniş bir katılımla düzenlenecek törenle verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul İzmir Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title