Haberler

Finike Festivali Kortej Yürüyüşüyle Başladı

Finike Festivali, Kumluca Kaymakamı ve Finike Kaymakam Vekili Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Erol Möngü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Jandarma Komutanı Üsteğmen Adem Çolak, Emniyet Müdürü Volkan Bozdemir, MHP İl Başkanı Osman Çetin, MHP İlçe Başkanı Arif Ertuğ, CHP İlçe Başkanı Okan Tanır, daire amirleri, meclis üyeleri ve vatandaşların katılığı kortej geçişiyle başladı. Finike Belediyesi önünde Fethiye Mehteran Takımı eşliğinde başlayan yürüyüş, festival alanında sona erdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra konuşan Kaymakam Canan Hançer Baştürk, geleneksel hale gelen Finike Festivali'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Finike kültürünün, güçlü ve çalışkan insanların yaşadığı bereketli topraklara sahip şirin bir ilçe olduğunu belirten Baştürk, Finike, sadece tarımsal üretim ve portakalıyla değil, turistik ve arkeolojik değerler açısından da son derece kıymetli bir ilçedir. Festivallerin turizme, halkımızın sosyal yaşam kültürüne katkıları büyüktür dedi.

HASYURT FESTİVALİ

Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da yerel seçimlerin ardından yaklaşık 88 gündür hizmet verdiklerine dikkat çekerek, kötü giden ne varsa bunu değiştirmek için çabaladıklarını vurguladı. Seçimin hemen ardından yaptıkları Hasyurt Tarım Fuarı'nı kar ederek noktaladıklarını anımsatan Sarıoğlu, Finike Festivali için de spor faaliyetleri ve konserlerin yanı sıra ramazan ayı dolayısıyla 'Osmanlı Çarşısı' kurarak bir farklılık yaratmak istediklerini söyledi.

İLK FESTİVAL

Göreve geldikten sonra festivali ilk kez düzenlediklerini aktaran Başkan Sarıoğlu, Bu bizim ilk festivalimiz. Biraz farklı olması için çabaladık. Osmanlı Çarşısı düzenlemesi yaptık. Ramazan boyunca açık kalacak. Yerli esnafımız da burada stant açtı. Ayrıca Osmanlı otağı çadırı ve Yörük çadırlarımız var. Festival sona erdikten sonra sahura kadar ramazan ayı etkiliklerimiz devam edecek diye konuştu.

Festival, 1 Temmuz akşamına kadar çeşitli etkinlikler ve fuar alanı içinde yapılacak konserlerle devam edecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kaan Osman Sarıoğlu Canan Hançer Kumluca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title