Haberler

Gazze'de Ateşkes Bozuldu! Netanyahu Orduya "Vurun" Emri Verdi

Güncelleme:

Gazze'den İsrail'in güneyine 3 roket atıldı. İsrail Başbakanı Netanyahu, 'Gazze'deki hedefleri vurun' emri verdi. İsrail Gazze'yi havadan bombalamaya başladı.

İsrail Ordusu, Gazze'den füze atıldığı iddiasının ardından, bölgedeki hedefleri yeniden vurmaya başladığını duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gazze'den atılan 3 füzenin, Beer Şeva (Bir'u Seba) bölgesine düştüğünü, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

"YENİDEN VURMAYA BAŞLADIK"

İsrail Ordusundan yapılan yazılı açıklamada da, "Ateşkes sürerken roket saldırılarının bu akşam yeniden başlaması üzerine İsrail Ordusu, Gazze Şeridini yeniden hedef almaya başladı” denildi.

"Saldırılardan dolayı" alarm durumuna geçildiği aktarılan açıklamada, ordunun "saldırı ve savunma yeteneklerini muhafaza ederek, İsrail vatandaşlarını korumakta kararlı olduğu" kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Ordu Sözcüsü Peter Lerner’in, "Hamas yönetimindeki Gazze’den ateşkes ihlal edilerek, İsrailli sivillere yeniden ateş açıldı. İsrail Ordusu, devam eden saldırıları değerlendirip devletin güvenliğini sağlamak için Gazze’de 'teröristler' takip edilerek, altyapıları vurulmaya devam edilecektir” sözlerine yer verildi.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Bir ayı aşkın süren saldırılardan sonra varılan geçici ateşkes kararı, dün gece 00.00'da sona ermişti. Kahire’deki kalıcı ateşkes görüşmeleri sürerken, ateşkesin 24 saat daha uzatıldığı açıklanmıştı.

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Aşdod askeri deniz üssünde Savunma Bakanı Moşe Yalon ile askeri kurmaylarıyla yaptığı güvenlik zirvesinin ardından deniz üssünde görevli askerlere hitaben, Gazze’yi hedef alan askeri operasyonlara ilişkin “Her türlü senaryoya hazırız” dedi.

Netanyahu, "Birlikte, çok karmaşık olan bu harekatı azim ve kararlılık içinde yürütüyoruz. Her türlü senaryoya hazırlıklıyız. Kahire’de görüşmeleri yürüten İsrail müzakere heyeti, ülkemizin güvenlik ihtiyaçları konusunda ısrar etme talimatı aldı ve İsrail ordusu tekrar ateş açılırsa çok güçlü ve sert cevap vermek için hazırlandı" dedi.

1 İSRAİL ASKERİ KAYIP

İsrail ordu radyosu haberinde, "Polis teşkilatı, son olarak İsrail'in Zrivim Askeri Üssünde görülen 1.70 boyunda, 21 yaşındaki asker David Menahem Gordon'un bulunması için halktan yardım istiyor" ifadeleri kullanıldı.

"OPERASYON HENÜZ SONA ERMEDİ"

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon da yaptığı konuşmada, "Koruyucu Hat operasyonu henüz sona ermedi. Söz verdiğimiz gibi sükunet ve güvenlik gelene kadar durmayacağız. Kahire görüşmelerinin sonucunda sükunet ya da birilerinin bize meydan okuyup olayları tırmandırmaya kalkmasına karşı hazırlandık. Hamas bizi yıpratma savaşına çekemeyecek, eğer çekerse çok sert vuracağız" diye konuştu.

İsrail’in, Gazze’de incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitmek isteyen Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları İzleme Örgütü çalışanlarına izin vermediği belirtildi.

Mısır'da kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen görüşmelerde 24 saatlik ateşkese varılmadan önce Filistin tarafının, "Gazze ablukasının kalkması ve sınır kapılarının açılması başta olmak üzere ana taleplerden oluşan 8 maddelik ateşkes formülünü" kabul ettiği, İsrail tarafından ise cevap beklendiği öne sürüldü.

2 ÇOCUK YARALANDI

Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail'in Refah kentinin doğusundaki tarım arazilerini hedef alan saldırılarında, 2 çocuğun yaralandığını duyurdu.

İSRAİL'İN GÖZALTILARI

İsrail ordusunun Batı Şeria'da 12 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

BAKAN YILDIZ İLE FİLİSTİN ENERJİ BAKANI GÖRÜŞTÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Filistin Enerji Bakanı Dr. Ömer Kittane ile biraraya geldi.

Yıldız, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, konuk bakanla, Filistin ve Gazze'nin enerjiyle alakalı konularında bir kısım detayları görüştüklerini belirterek, "Kısa vadede gerekli izinlerin oluşmasıyla 100 megavatlık yüzer bir santralin, geminin oraya özel sektör aracılığıyla ulaştırılması ve Gazze'de bir balıkçı limanında demirleyerek enerji üretilip verilmesini amaçlıyoruz. En seri çözüm bu. Çünkü İsrail'den gelen 10 ayrı hat bombalandı ve oradaki 120 megavatlık güçten oldu Gazze. Kendi içindeki santral vuruldu ve çalışamaz hale geldi. Dolayısıyla orada orta ve uzun vadede yapılacak santraller üretime geçene kadar 2-3 ay içerisinde bu geminin oraya yanaşması lazım. Bu, İsrail'in ablukasını, enerji sektörüyle alakalı ambargosunu askıya alması anlamına gelir. Türkiye'nin enerji politikaları, barışın gerekçesi olarak kullanılması yönündedir" ifadesini kullandı.

Kittane de Yıldız'a kısa vadeli ve acil ihtiyaçlarını, taleplerini ilettiğini ifade ederek, bu süreçte Türk halkının desteğinin lafta kalmadığını belirterek, yaralıların Türkiye'de tedavi görmesi ve prefabrik evler konusundaki destekler için Türkiye'ye teşekkür etti.

Katarlı 12 gencin, İsrail'in saldırılarıyla birçok yerin harap olduğu Gazze'de, okulların inşası için bağış toplamak amacıyla düzenledikleri kampanyaya dikkati çekmek için Afrika kıtasının en yüksek dağı Kilimanjaro'ya tırmanacağı açıklandı.

GAZZE'YE DESTEK GÖSTERİLERİ

Yunanistan’ın başkenti Atina’da bulunan tarihi Akropolis tepesinde İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Hollanda'nın Lahey kentinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto edenlere müdahale eden polis, Savunma Bakanlığı’na yürümek isteyen göstericileri gözaltına aldı.

Gazze için 52 milyon 900 bin lira toplandı

Başbakanlık tarafından ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı üzerinden başlatılan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) koordinasyonunda devam eden Gazze'ye yardım kampanyasına ilişkin düzenlenen basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,

Görmez, "Yeni başlığımız 'İnsanlığın vicdanını onarmak için gelin Gazze'yi yeniden imar edelim.' Bu sadece halkımıza bir sesleniş değildir, bu aynı zamanda bütün Müslüman kardeşlerimize bir sesleniştir, çığlıktır" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Eski Filistin Evkaf ve Din İşleri Bakanı İsmail Rıdvan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri süren Gazzeli yaralıları ziyaret etti.

YAHUDİLER'DEN İSRAİL'E TEPKİ

"Soykırım Karşıtı Yahudiler" grubunun kurucusu Neta Golan, "Yahudi Soykırımı (Holokost) Anma Müzesi" önünde düzenledikleri eylemin ardından AA'ya konuştu.

Golan, İsrail'in eylemlerini ve kullandığı propoganda yöntemlerini Naziler'in yöntemlerine benzeterek, "İsraillilerin Filistinlilerin yaşadığı dram karşısında gözleri kör olmuş, dahası bunları kutlayanlar var. Buradan hareketle Gazze'nin acılarını İsrail halkına duyurmak istiyoruz" dedi.

"YAŞANAN SAVAŞ DEĞİL KATLİAM"

Grup üyelerinden Kudüs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nurit Peled Elhanan da "Irkçılık, İsrail de daima görülen bir olgu ancak yönetim tarafından beslenmeseydi halk çapında ortaya çıkması mümkün olmazdı. Bugün şahit olduğumuz en korkunç ırkçılık şekli, İsrail hükümetinin, bakanların, milletvekillerinin yaptığıdır. Hepsi kamuoyunu ırkçılığa teşvik etmektedir" dedi.

İsrailli çocuklara okullarda "dehşet bir ırkçılık eğitiminin" verildiğini savunan ve "İsrail Okul Kitaplarında Filistin: Eğitim ve Öğretimde İdeoloji ve Propoganda" adlı kitabın da yazarı olan Elhenan, İsrail devletinin amacının, "Gazze ve Batı Şeria'dan Filistinlileri temizlemek" olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Yaşanan bir savaş değil, katliam. Biz inanılmaz yolsuzluğun yaşandığı despot bir ülkede, katil ve mafya bir yönetime boyun eğiyoruz. İsrail siyasetine destek vermeyen kesim de korktuğu için katliamı itiraf etmeye, konuşmaya cesaret edemiyor."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Filistin İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (44)

yılmaz:

ateşkes diye bir şey olamaz çünkü bu olay hamasa karşılık yapılan bir cevap değil bu filistini tamamen işgal etmek için israilin 5000 yıllık projesinin ürünüdür.o füzeleri israilin kendisinin attırdığından zerre kadar şüphem yok

64
1
yanıtYanıtla
VADANDAŞ:

ALLAHDA BİRGÜN İSRAİLDEN ZULMÜNÜN HESABINI SORACAKTIR YOK OLUP GİDECEKLERDİR ÇUNKÜ AYETTE ÖYLE DİYİYOR

19
43
yanıtYanıtla
erhan:

ALLAH İSRAİLİN BELASINI VERSİN .. ALLAH İŞİDİN BELASINI VERSİN ALLAH BEBEK ÖLDÜREN ZALİMLERİN BELASINI VERSİN ONLARI YERLE BİR ETSİN İNŞALLAH . ALLAH MAZLUM VE MAGDURLARA YARDIM ETSIN .. ALLAH İSLAMA YAKISAN MUSLUMAN OLMAYI NASİP ETSİN... MÜSLÜMANLARI DEĞİL İSLAMI ARASTIRIN ....

20
25
yanıtYanıtla
SD:

YEMIN OLSUN ŞU YAŞLANMADAN SAVAŞ OLMASIN ALLAHIM SEN BUYUKSUN KELLE ALMADAN GITMEK İSTEMEM ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM

20
23
yanıtYanıtla
CEMIL DEP:

Kurtler kendinize gelin bunlar nekadar zalimi desteklerse bizde onlara inat okadar mazlumun yaninda olalim kendimizi onlarin seviyesine dusurmiyelim INADINA MAZLUM FILISTIN ,KAHROLSUN ZALIM ISRAIL

21
22
yanıtYanıtla
Yorgun Sekrtr:

Mehdi nerdesin!!! Gelde Savaş başlasın artık...

8
35
yanıtYanıtla
VUR İSRAİLİM VUR DİYEN MAHLUKATLAR..:

VUR İSRAİLİM VUR COLUK COCUK KADIN HERKESİ ÖLDÜR DİYENLER..OZAMAN TSK DA SİZİ VURSUN TEPENİZE İSRAİL GİBİ BOMBALAR YAGDIRSIN COLUK COCUK KADIN KIZ ALAYINIZI ACIMASIZCA ÖKDÜRSUN MADEM ÖYLE....

18
21
yanıtYanıtla
tecessus:

İsrail sonun geldi ...

24
11
yanıtYanıtla
Türkm@m.m:

Yahudiyi destekleyen de yahudidir günü geldiğinde bunu anlayacaksiniz

20
14
yanıtYanıtla
OSMANLI:

Nasıl bir fantezi bu adam canı sıkılınca vur canı sıkılınca vurmam öle şey olurmu bu saatten sonra hamas ateşkesi kabul etmemesi gerekir bu iş böle olmaz tüm islam alemi yeter artık uyanın be ayı bile kış uykusundan uyan siz yatısunuz uyanın artık be

18
13
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title