Haberler

Fıkralara Konu Olacak Büst Tartışması

Güncelleme:

Rize'de ters konulduğu iddia edilen Atatürk büstü düzeltmek için çevrilince bazı vatandaşlar, daha büyük bir hata yapıldığını öne sürdü.

Rize'de yeni yapılan SGK binasının bahçesinde oluşturulan tören alanında bulunan Atatürk büstü ilginç bir tartışmayı başlattı. Geçen ay yerleştirilen Atatürk büstü ve yanındaki bayrak direkleri bahçe dışından bakıldığında göz yanılması ile büstün ters konulduğunun düşünülmesine neden oldu.
"BAHÇE DIŞINDAN BAKILINCA DÜZGÜN GÖZÜKÜYOR"
Konunun bazı basın organları tarafından haber yapılması üzerine binaya bakan Atatürk büstü bu kez kara yoluna çevrildi. Tören alanına bakması gereken büst bu kez bahçe duvarına bakar hale gelince, bazı vatandaşlar daha büyük bir hata yapıldığını savundu. Bahçe dışından bakıldığında ise büstün düzgün yerleştirildiği şeklinde bir algı oluşuyor.
"BÜSTÜN TÖREN ALANINA BAKMASI GEREKİR"

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar, büstün eski halinin doğru olduğunu yeni halinin komik bir görüntü oluşturduğunu belirterek, "Büstün önündeki boşluğa, tören alanına bakması gerekir. Burada bir tören düzenlendiğinde törene katılanlar büstün yüzüne değil de ensesine mi bakacak" dediler.
"SGK'DAN AÇIKLAMA YAPILMADI"
Bazı vatandaşlar ise algı yanılmasının ortadan kaldırılması için büstün ve bayrak direklerinin olması gerektiği gibi binaya bitiştirilmesi gerektiğini savundu. Konuyla ilgili binayı inşa eden firma ve SGK tarafından açıklama yapılmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (10)

zaza:

gerizekali lazlar :))

19
24
yanıtYanıtla
Zırtooo:

Haaaa koca ülkenin bir derdi kaldıydı püst nereye bakacak!!! Laaa bırakın olsa ne olur olmasa ne olur!!!!!

21
9
yanıtYanıtla
soruna bakya:

çok büyük bir sorun aslında başı kıbleye doğru gelmeli

18
10
yanıtYanıtla
dost acısöyler:

ulan bu geri kalmışlığımız nerden kaynaklanıyor diyordum ulan büst ters konmuşda ondanmış ey batı kork bizden artık büstüde düzelttik heeyt

18
9
yanıtYanıtla
HAKSIZMIYIM:

YAVVV BU HEYKELLERE VERECEYİMİZ PARALARLA NE OKULLAR NE HASTANELER YAPARDIK. . . . . .

12
7
yanıtYanıtla
duzeltin oni uşağum:

Sevgili Rizeliler, Atatürk''ü fıkralarınıza konu etmeyin.

11
8
yanıtYanıtla
Laz:

İnsani değerlere saygı gösteren tek milletiz demek ki oda sizlere alay konusu olmuş,

10
7
yanıtYanıtla
..:

lazlar kadar beynınız olsun ondan sonra konuşun

0
4
yanıtYanıtla
ibo:

Büstün yönü değil konumu yanlış onun düzeltilmesi gerekir. Ayrıca orası devlet kurumu bütün çalışanları Rize''li olacak diye bir şartı yok.

1
2
yanıtYanıtla
Ömer Muhtar:

Ulan sorsak kıblenin yönünü bilmezsiniz. . . Neymiş büstün yönü tersmişmişmiş. Çok ta tın yani. . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title