Haberler

Feshane Mersin Tanıtım Günleri Devam Ediyor

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ve Mersin İşadamları, Yöneticileri, Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği (MİYSAD) katkılarıyla İstanbul Feshane'de organize edilen 'Mersin Tanıtım Günleri' devam ediyor. Dün açılışı yapılan etkinliklere bugünde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Mersin'in yöresel ürünlerinin tanıtıldığı 150'ye yakın standın açıldığı etkinlikte, cezeryeden Silifke'nin yoğurdu ve bu yoğurttan üretilen lokuma, Çamlıyayla'nın iğne oyasından Bozyazı'nın muzundan üretilen liflere kadar çeşitli ürünlerin satışı ve tanıtımı gerçekleştiriliyor. Etkinlikte ayrıca sahneye kurulan sinevizyon aracılığıyla Mersin kültürü ile ilgili de bilgilendirme yapılıyor. Bugünde Erdemli, Toroslar ve Silifke Belediyeleri etkinlikler yaptı.

"İNŞALLAH BU SONUNCU ETKİNLİK OLMAYACAK"

Etkinliklerle ilgili toplantı düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti. Feshane'deki Mersin Tanıtım Günleri'nin çok geç kalınmış bir etkinlik olduğunu belirten Kocamaz, "Nihayet bu hafta sonu bunun ilkini gerçekleştiriyoruz ama inşallah bu sonuncusu olmayacak. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlarla daha fazla insanın ziyaret edebileceği çok daha büyük etkinlikler gerçekleştirilecek. Mersin Akdeniz'in kıyısında Türkiye'nin en önemli yerleşim yerlerden birisi. 15 bin 800 kilometre karelik alana sahip. Bir milyon 710 bin insanın yaşadığı 509 köyüyle kapanan 40 beldesiyle ve 13 ilçesiyle gerçekten çok stratejik sadece Türkiye'nin değil dünyanın dikkatini çeken çok önemli yerleşim birimi. Ancak çok yoğun göçe uğradığından dolayı ve devletimizin, belediyelerimizin bu işe hazırlıksız yakalanmasından dolayı gerçekten çok önemli sorunlar başta da işsizlik olmak üzere Mersin üzerinde maalesef yoğunlaşmıştır" dedi.

"MERSİN'İN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK"

Yaptırdıkları araştırmalarda Mersin'deki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının 2, 2,5 katı mesafesinde olduğunu vurgulayan Kocamaz, "Yaz aylarında her 4 kişiden birisi kış aylarında 3 kişiden birisi işsiz olarak Mersin'de iş aramaktadır. 30 Mart'ta göreve geldik. Şu ana kadar belediyemize iş başvurusu yapan 60 bini kişi var. Vergi ödeyen iller sıralamasında Türkiye'de 6. sırada görülen Mersin'de işsizliğin bu kadar yüksek olması sadece Mersinlilerin değil bu ülkeyi yöneten insanları da düşündürmesi lazım. Zira Mersin 6. sırada vergi öderken Ankara'dan hizmet alma sıralamasından 24. sıradadır. Bu 24. sıradaki durum Mersin'in kendisinden daha gerideki 18 ilin kalkınması için çalıştığı anlamına geliyor. Bizler yerel yöneticiler olarak Mersin'in problemlerini bilerek başlangıçta tespit ederek bu göreve talip olduk. İnşallah tüm Mersinlilerin bir araya gelerek Mersin'in tüm dinamiklerini harekete geçmesiyle Mersin'i hak ettiği yere getireceğiz. Mersin dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin buluşma noktasıdır. Kültür değerleriyle ören yerleriyle maalesef bugün olması gereken yerde değildir" şeklinde konuştu.

"FESHANE'DE YAPILAN ETKİNLİKLER MERSİN'İN TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ"

Mersin'de özellikle alt yapı sorunu olduğunu belirten Kocamaz, "Bunların öncelikle giderilmesi gerekiyor. Halen susuz olan köylerimiz var. 2000'li yıllarda halen susuz köylerin olması gerçekten ne Türkiye'ye ne de Mersin'imize yakışmıyor. Ama zararın neresinden dönülürse kardır diyoruz. Bu eksiklikleri çok seri bir şekilde gidermenin yollarını arıyoruz. Tabi Mersin'in en büyük problemlerinden biri de trafik. Onu da çözmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Feshane'de yapılan etkinlikler Mersin'in tanıtımı açısından Mersin'in Türkiye tarafından daha iyi algılanması açısından önemli. Sadece Feshane'deki etkinlik yetmez. Bundan sonra nerede bir fuar var nerede bir organizasyon varsa Mersin orada olacaktır. Belki bugün Mersin'deki sivil insiyatif, belediyelerimiz çeşitli nedenlerle yer alamadılar ancak onlarda bundan sonraki etkinliklerde yer alacaklardır diye düşünüyoruz. Mersin'in yer altı ve yer üstü zenginliklerini, kültür değerlerini, tarım potansiyelini, serbest bölgesi, limanı, sanayi tesis ile tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmış olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kocamaz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz İstanbul Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title