Haberler

Yanan Feribottaki Türk Yolcu: Önce Kendi Vatandaşlarını Kurtardılar

Güncelleme:

Patra Ancona seferini yaparken yangın çıkan feribottan kurtarılan Türk yolcu Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını söyledi.

Yunanistan'ın ANEK firması tarafından kiralanan İtalyan bandıralı 'Norman Atlantic' yolcu feribotu, dün saat 04.00 sıralarında Yunanistan'ın Korfu Adası'nın 45 mil kuzeybatısında seyrederken yangın çıkmış, garaj bölümündeki zeytinyağı yüklü kamyonda başladığı tahmin edilen yangın kısa sürede yayılmıştı. 422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatı bulunan gemide yolculardan 54'ünün de Türk olduğu açıklanmıştı.

Yangın, uzun uğraşlar sonucu kısmen kontrol altına alınırken, kurtarma çalışmaları hala devam ediyor. Yunan Bakan Miltiadis Varvitsiotis, Norman Atlantic adlı gemide bulunan 422 yolcudan 316'sı kurtarılırken 161 yolcuyu kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Çalışmalar kapsamında kurtarılan 49 kişinin İtalya'nın Bari Limanı'na getirildiği ve bir Yunan vatandaşının yaşamını yitirdiği bildirildi. Çalışmalarda Yunan ve İtalyan donanmasından da iki kişinin yaralandığı kaydedildi.

KURTARILAN TÜRK YOLCU: ÖNCELİĞİ KENDİ VATANDAŞLARINA VERDİLER

Kurtarılan Aylin Akamaç isimli Türk yolcu Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını savundu.

ŞU ANA DEK 330 KİŞİ KURTARILDI

Şiddetli rüzgar sebebiyle zorlukla yürütülen çalışmalarda şimdiye kadar 330 kişi kurtarıldı. Gece boyu çalışmalar helikopterler vasıtasıyla yürütüldü. Dün akşam saatlerinde bir Yunan vatandaşının öldüğü tespit edilmişti.

Öte yandan, Singapur bandıralı bir yük gemisinin "Norman Atlantic"ten kurtardığı 49 yolcuyu İtalya kıyılarına getirdiği bildirildi. Ancak kötü deniz şartlarından Brindisi Limanı'na yanaşamayan geminin Bari Limanı'na doğru yöneldiği açıklandı.

KURTARILAN TÜRK YOLCULARIN DURUMLARI İYİ

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ANEK Lines'a ait Patra- Ancona seferini yaparken yangın çıkan feribottan kurtarılarak Puglia bölgesindeki hastanelere getirilen yaklaşık 30 kişiden 4'ü Türk vatandaşı. Türk yolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Yolcuların getirildiği Brindisi kentindeki Perrino hastanesinde dumandan etkilenen 3 Türk yolcunun müşahede altına alındığı, diğer Türk yolcunun ise otele götürüldüğü belirtildi. Son gelen bilgilerde de 9 Türk'ün daha kurtarıldığı belirtildi.

"ÖNCE KENDİ VATANDAŞLARINI KURTARIYORLAR"

Müşahede altındaki Türk yolculardan Aylin Akamaç, AA muhabirine, yaşananları "büyük bir skandal" olarak değerlendirerek, feribottaki yangın sonrasındaki kurtarma çalışmalarında hiçbir organizasyon olmadığını, Yunan ve İtalyan kurtarma ekiplerinin önce kendi vatandaşlarını kurtardığını savundu.

"HALAT 3 KEZ KOPTU"

Asker gençlerin bile kadın ve çocuklardan önce kurtarıldığını anlatan Akamaç, "Gün boyunca deniz dalgasız olmasına rağmen bizi öylece beklettiler. Römorkör ile çekmeye çalışırken bağladıkları halat 3 kez koptu. Hiçbir şey yapamadılar. Böyle bir şey olamaz. Allah bir daha düşürmesin" diye konuştu. Feribotta sadece 3 filika olduğunu belirten Akamaç, "Titanik filmi gibiydi" dedi.

"İNSANLAR ISINMAK İÇİN ATEŞE YAKLAŞTI"

Akamaç, "Yangını yolcular farkına vardı. ve ilk çıkanlar filikalara bindi. Bizleri yerlere oturttular. Yangını söndürmek için sıktıkları sularla dizimize kadar ıslandık. Soğuktan ayaklarımız dondu. İnsanlar ısınmak için ateşe yaklaşmak zorunda kaldı. Saatlerce dışarıda bekletildik. İnsanlar tuvaletlerini orada yapmak zorunda kaldı. Eşim halen feribotta onun için çok endişeleniyorum."

Bu arada, İtalyan makamlarının yürüttüğü kurtarma çalışmaları kapsamında 2 helikopter kullanılıyor. Her helikoptere 3 yolcunun alındığı öğrenildi.

TÜRKLER YILBAŞI TURUNDAYDI

Gemideki 54 Türk yolcunun 49'unun bir tur firması aracılığıyla yılbaşı tatili için iki otobüsle İtalya'ya doğru giden turistler oldukları öğrenildi.

10 GÜN ÖNCE YANGIN TESTİNDEN GEÇMİŞ

Geminin sahibi Visenti Group tarafından yapılan açıklamada feribotta yangının başladığı bölge olduğu tahmin edilen 5 no'lu köprüsündeki 112 numaralı yangına dayanıklı kapısında daha önce bir arıza tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada 19 Aralık'ta Yunanistan'ın Petras limanında yapılan testin ardından arızalı kapının onarıldığı ve geminin yangın testinden geçtiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, feribot kazasıyla ilgili Atina'da büyükelçilik bünyesinde kurulan ve 24 saat hizmete açık kriz merkezi telefonlarının 0030-210 672 98 35 ile 00 30- 210 672 98 36 olduğunu duyurdu.

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan İtalya Ancona Korfu Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500

Yorumlar (64)

salih:

türkler her zaman düşmanlarına yardım eder. bu bizim genel karekteristiiğimiz. herkes bizim gibi olamıyor maalesf

40
8
yanıtYanıtla
BOKSÖR:

TÜRK''ÜN TÜRK''TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR!

30
9
yanıtYanıtla
dengemobilWeb@haberler.com:

doğrudur niye sasiriyoruzki böyle haberlere türkün Türkten başka dostu yok...

28
7
yanıtYanıtla
makkap:

aynı olay bizde olsa önce yabancıları kurtarırız bizdeki bu yabancı hayranlıgı kahraman hobisi varya

30
3
yanıtYanıtla
TRabzonlu...!!!:

Unutmayalım Peygamber efendimiz s. a. v insanları kurtuluşa çağıran Allah c. c sen olmasaydın kainatı yaratmazdım dediği kulu ve resulune bile insanlar taşlarla saldırmış olmadık hakaretler vbe tehditler savurmuşlar. . . . Yani türk milleti böyle bir örnek ile anlatılabilir ancak . . . . Bizler iyilik ederiz ama iyilik ettiklerimiz bize düşmanlık eder . . . Biz gül atarız onlar taş ve molotof kokteyli atar . . . !!!

23
9
yanıtYanıtla
Abdullah:

Niye şaşırdınız? Tarihinizi ne de çabuk unuttunuz? Yunanların ve ecnebilerin türk dostu olduğunu ne zaman gördünüz? Gayri müslimin müslüman dostu olamayacağını hiç mi Kur''an''da okumadınız?

25
7
yanıtYanıtla
mht:

ne var bunda, , adamlar vatandaşlarını bırakıp senimi kurtaracaklardı. . herkes senin devletin gibi değil

24
8
yanıtYanıtla
sirnakliMobil-ANDROID:

iyi yapmislar

5
26
yanıtYanıtla
gercekciMobil-ANDROID:

haline sukret yuzerikmi ciktin? almislar iste adamlari karalama amacin nedir

8
22
yanıtYanıtla
hakikat:

onların dini bayramlarını kutlamay devam edin. . . . :) çarşamba yılbaşı perşembe mevlid kandili kaç işi biliyor acaba?

26
3
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title