Haberler

Fazıl Say, Soçi'de Konser Verecek

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya'nın Soçi kentinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kış Sanat Festivali'nde konser verecek.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya'nın Soçi kentinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Kış Sanat Festivali'nde konser verecek. Say, festivalin 9 Şubat günü gerçekleşecek "Dünya Starları Soçi"de programı kapsamında sahne alacak. Konser öncesi konuşan Say, Rus klasik müzik ekolünü övdü.

Ünlü Rus viyola sanatçısı ve orkestra şefi Yuri Başmet tarafından düzenlenen Kış Sanat Festivali, bu yıl Soçi 2014 kış Olimpiyatları ile eş zamanlı gerçekleşiyor. Aynı zamanda Soçi 2014 Kış Oyunları'nın onursal elçisi olan Yuriy Başmet, bu yıl yedincisi düzenlenen festivali, olimpiyatların kültürel ayağı haline getirdi. 5 Şubat'ta Rus klasik müzik ekolünün üç kuşağını buluşturan "Rus Akşamı" etkinliğiyle başlayan festival, 20 Şubat'a kadar devam edecek.

-DÜNYA YILDIZLARI SOÇİ'DE-

Türk piyanist Fazıl Say da 9 Şubat günü gerçekleşecek "Dünya Starları Soçi"de programı kapsamında sahne alacak. Fazıl Say'ın yanı sıra İtalyan soprano Barbara Fritolli, İngiliz tenor Ian Bostridge, Finlandiyalı piyanist ve koro şefi Olli Mustonen, Amerikalı jazz sanatçısı Brian Lynch gibi isimleri de bir araya getirecek konserin orkestra şefliğini Yuri Başmet yapacak.

-FAZIL SAY İLK KEZ SOÇİ'DE SAHNE ALACAK-

Konser hakkında RS FM'e konuşan Fazıl Say, "Yakın arkadaşım olan Rusya'nın önemli müzisyenlerinden Yuriy Başmet, konserde orkestra şefliği yapacak. Bu festival 7 yıldır var ve dünyanın her yerinden çok önemli müzisyenler bu festivale katılmakta. Ben de bu yıl ilk kez katılıyorum" dedi. Say, yoğun konser programı nedeniyle Soçi'de sadece bir gün kalacağı için Kış Olimpiyatları'nı izleyemeyeceğini de söyledi.

Rusya'da dünyanın en önemli piyano ekollerinden biri olduğunu ifade eden Fazıl Say, "Çaykovskiy'yi herkes bilir. Rahmaninoff'un çok sevilen müzikleri vardır. Bu bestecinin piyano için de çok güzel eserleri var. Mussorgsky'nin "Bir Sergiden Tablolar' eserini ben kaydetmiştim. Prokofyev, Şostakoviç ve Stravinsky'nin eserlerini hayatım boyunca çaldım ve kayıtlarını da yaptım. Rusların çok önemli besteciler ekolü var. Bunun yanında Rusya'da dünyanın en önemli piyano ekollerinden biri de var. Saymaya Horowitz'den ve Richter'den başlayabiliriz, Emil Gilels'e kadar pek çok önemli Rus müzisyen var" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Rusya Federasyonu Fazıl Say Soçi Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Yavuz DOĞANy_nafko@hotmail.com:

Dünyada menfaat için sevgi gösterisinde bulunan insanlar kadar alçağı yoktur (ŞEYH ŞAMİL)

0
0
yanıtYanıtla
Kafkas Diasporasiinfo@kafkasdiasporasi.com:

Özgürlük adalet, insan hakları adına sallayıp duruyordu Fazıl Say, Çerkes Toplu Mezarları üstünde konser vermek için kaç para aldı acaba.

0
0
yanıtYanıtla
Oğuz Berkoguz_berk@hotmail.com:

Kaça satılmış acaba, bir rakam varmı ortada?

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title