Haberler

Yaşlı Çift, Eve Çevirdikleri Mağaraya Bir Ömür Sığdırdı

Güncelleme:

Batman'ın Çayüstü köyünde 12 çocuk ve 37 torun sahibi Ekinci çifti, 67 yıldır eve çevirdikleri mağarada yaşıyor.

Batman'ın Çayüstü köyünde 12 çocuk, 37 torun sahibi Fatma (80) ve Hüseyin Ekinci (81) çifti, eve dönüştürdükleri mağarada 67 yıldır yaşamlarını sürdürüyor.

"12 ÇOCUĞUMUZU BURADA BÜYÜTTÜK"

Çayüste köyünde ikamet eden Ekinci çifti, 67 yıldır mağarada yaşamayı tercih ediyor. Hüseyin Ekinci, AA muhabirine, eşiyle geçimlerini köyde çobanlık yaparak sağladıklarını söylerken doğduğundan beri köyde yaşadığını ifade etti. Ekinci yaşamıyla ilgili, şöyle konuştu:

"Hayvancılığın yanı sıra çiftçilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. 25 yıl çobanlık yaptım. Mağarada yaşamak başka betonarme evde yaşamak başka. Her ikisinin de kendine göre güzel yanları var. 12 çocuğumuzu burada büyüttük. Eğitim imkanı olmadığı ve yaşadığımız yerin küçük oluşu nedeniyle çocuklarımız şehre göç etti. Ben ve eşim yalnız yaşıyoruz."

"ÇOCUKLAR VE TORUNLAR GELİNCE MAĞARAYA SIĞAMIYORUZ"

Ekinci, çocuk ve torunları köye geldiği zaman mağaraya sığamadıklarını aktardı. Hüseyin Ekinci ile evlenerek mağaraya gelin geldiğini dile getiren Fatma Ekinci de, burada yaşamın zor olduğunu dile getirdi. Mağara yaşantısının güzel olduğunu ancak birtakım sorunlarının bulunduğunu anlatan Ekinci, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız büyüdükten sonra şehre göç etti. Bazı sıkıntıları olsa da mutluyuz, huzurluyuz. Yoksulluk ve okulsuzluktan köyde kimse kalmadı. Sadece 5-6 ev bulunuyor. Köyümüzün bir geliri yok. Daha önce hayvan besleyerek geçimimizi sağlıyorduk ama yaşlandık artık hayvan bile besleyemiyoruz."

"MAĞARADA YAŞAMAYI TERCİH ETTİLER"

Köy muhtarı Mesut Ekinci de Ekinci ailesinin yıllardır mağarada yaşadığını ifade ederek, "Ekinci ailesinin çocukları zamanla büyüdü ve evlendiler. İhtiyaçlar farklılaşınca Batman'a göç ettiler. Bu ailemiz buradaki yaşam onlar için şehir yaşantısından daha güzel gelince kalmayı tercih ettiler" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Ekinci Batman Yerel Güncel Haberler

500

Yorumlar (52)

Mahmut:

Kimi Ak Saray da yasar, kimi de Kara Magara da. Ben turkiye yi seviyorum ama 67 yil Kara magara da yasiyan bu aileyi Ben Ak saray da yasiyandan da daha cok seviyorum.

73
22
yanıtYanıtla
YÜCE-TÜRK:

Kürtlerin üreme fabrikalarından birisi, habere şaşırmamak lazım.

14
47
yanıtYanıtla
sungur beymobilWeb@haberler.com:

Bolluk icinde saray gibi evlerde azip gidenlerde bu haberden der alir insallah

53
5
yanıtYanıtla
dertliMobil-IOS:

Huzur oldumu her yer saraydır..

54
0
yanıtYanıtla
aysemobilWeb@haberler.com:

Iki gonul bir olunca saray olsun magra olsun ne fark eder

48
4
yanıtYanıtla
pink:

bunada şükür bence evsiz kalmaktan iyidir . . . ve en önemlisi huzrları mutlulukları var . . . ne güzel :))

51
1
yanıtYanıtla
Düriyem:

Dinime imanıma kıskandım rahat bir ömür yaşamış.

44
3
yanıtYanıtla
BabuMobil-IOS:

Ooohhh kira derdi yok bulmuslar beles ev bide 12 cocuk yapmislar cakal kurdolar

4
33
yanıtYanıtla
KayserliMobil-IOS:

Elektrık bedava olunca

13
22
yanıtYanıtla
ömer hattab:

aksaray larda yaşayanlarında sonunu göreceğiz

23
12
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title